Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Premier Leagues åtta bästa värvningar 2020-21

4v

Vi närmar oss slutet av säsongen och då börjar det bli tid, läge och framför allt möjligt att kunna konstatera ett och annat. En sak som naturligtvis alltid diskuteras är vilka klubbar som har lyckats bäst respektive sämst på transfermarknaden, eller med andra ord vilka värvningar till eller inom Premier League som har varit bäst och sämst. Detta tänkte jag nu ta fasta på med denna måndagslista.

ANNONS

Visst återstår det några omgångar, men givet att vi ändå ska försöka bedöma säsongen som helhet så är det naturligtvis inte längre rimligt att något kommer hinna eller kunna inträffa under de sju-åtta sista omgångarna som skulle på något meningsfullt sätt förändra den här sammanställningen. Ämnet för dagen är alltså vilka som har varit de bästa värvningarna i Premier League inför och under säsongen 2020-21.

Här finns de vanliga brasklapparna när det kommer till att bedöma värvningar. Vad som bedöms är som alltid värvningen, vilket inte är detsamma som spelaren. Många blandar ihop detta. Vad som bedöms är också värvningens prestation den här säsongen, här vägs alltså inte in vad de här spelarna eventuellt kommer kunna lyckas med under de kommande åren. Det är en annan lista.

Vissa värvningar kommer inte heller med på den här listan, fastän de var väldigt nära att göra det. Bubblare på bruttolistan var exempelvis värvningar som Callum Wilson till Newcastle, Abdoulaye Doucouré och Allan till Everton, Thomas Partey till Arsenal, Pierre-Emile Hojbjerg till Tottenham, och faktiskt Martin Odegaard till Arsenal. Men de tog sig ändå inte hela vägen fram.

ANNONS

Här är istället enligt mig Premier Leagues åtta bästa värvningar 2020-21:

(8) Matty Cash, Aston Villa

Aston Villa värvade framför allt engelskt inför den här säsongen, och det är en strategi som har slagit väl ut för dem. Cash var en av Football Leagues bästa ytterbackar med Nottingham Forest, och han har knappast gjort någon besviken i Aston Villa. En outsider till Gareth Southgates EM-trupp.

(7) Tomas Soucek, West Ham

Vi som bevittnar Slavia Prags framfart i Europa League undrar kanske hur det är möjligt, men lika förbryllande är det inte när vi erinrar oss att det är just från Slavia Prag som Soucek hämtades, en spelare som onekligen har gjort succé för West Ham den här säsongen, med ett stort antal viktiga och avgörande mål. Bra scoutat!

(6) Diogo Jota, Liverpool

En och annan undrade vad Jürgen Klopp egentligen pysslade med när han värvade en av Wolves misfits för dyra pengar. Men Jota har varit en frisk fläkt i en annars trött säsong för Liverpool, och det är lätt att glömma bort nu att det puttrade på rätt bra för Liverpool i ligan innan just Jota drog på sig sin skada.

ANNONS

(5) Wesley Fofana, Leicester

Är man ung mittback från den franska ligan och ska värvas av Premier League-klubb så verkar det vara bättre att värvas av Leicester än av Arsenal. William Saliba skulle ju styra upp Arsenal, men Fofana har snarare gått in och imponerat stort i Leicesters backlinje. Har alla förutsättningar att vara en av ligans bästa mittbackar under många år.

(4) Raphinha, Leeds

Leeds främsta styrka är naturligtvis laget och taktiken, det är generellt sett inte ett fotbollslag som har sin grund i stjärnstyrka. Men vissa spelare bidrar så att säga också med stjärnglansen och Raphinha har onekligen visat sig vara en sådan spelare. Ger Leeds en helt annan dimension i sin fotboll.

(3) Jesse Lingard, West Ham

Man var ursäktad om man trodde att Lingard var slut som fotbollsspelare en bra bit in på den här säsongen. När West Ham lånade in honom i januari så noterade man mest av allt det med en axelryckning. Men Lingard har varit fullständigt briljant, en värvning utan vilken West Ham inte fortfarande hade haft goda chanser på Champions League.

ANNONS

(2) Ollie Watkins, Aston Villa

Snabba steg uppåt den engelska fotbollspyramiden för Watkins, men inte för snabba steg som det visat sig. Watkins har visat sig vara den perfekta anfallaren för Aston Villa, en smart engelsk anfallare som inte bara är en goal poacher själv utan arbetar fram mycket yta åt övriga spelare. God chans att komma med i EM-truppen.

(1) Ruben Dias, Man City

Det blev aldrig någon Kalidou Koulibaly, och vad som då åtminstone inte var det första valet visade sig ändå bli det bästa och rätta valet. Man Citys stabila defensiv handlar om betydligt mer än endast enskilda spelare, men Dias har infört en auktoritet i Man Citys backlinje som saknats sedan Vincent Kompanys stora dagar passerat.

***

PREMIER LEAGUE-HÖRNAN (#31)

Fulham 0-1 Wolves, Man City 1-2 Leeds, Liverpool 2-1 Aston Villa, Crystal Palace 1-4 Chelsea, Burnley 1-2 Newcastle, West Ham 3-2 Leicester, Tottenham 1-3 Man Utd, Sheffield United 0-3 Arsenal, West Brom vs Southampton, Brighton vs Everton.

ANNONS

Aktuell tabell

Omgångens stjärna: Paul Pogba, Man Utd. Mästerligt briljant när Man Utd långa stunder dominerade matchbilden mot Tottenham. Man Utd är ett helt annat lag när Pogba är igång.

Omgångens kalkoner: James Maddison, Ayoze Perez, Hamza Choudhury, Leicester. Leicester ska spela skitviktig bortamatch mot West Ham och då passar dessa stjärnskott på att bryta mot Covidreglerna. Ett svek mot all anständighet.

Omgångens manager: Marcelo Bielsa, Leeds. Det går bara att beundra vad Bielsa ändå har lyckats göra med Leeds. Laget är så välorganiserat att inte ens att få spela med tio spelare på Etihad gör dem särskilt konfysa.

Omgångens kanon: Newcastle. Perfekt omgång för Newcastle. Wolves vinner senare än sent mot Fulham, och sedan vänder Newcastle liksom från de döda ett underläge till vinst borta mot Burnley. Var det här Newcastle räddade sig kvar i Premier League?

ANNONS

Omgångens J.R.: Man Utd. En av de tuffare kvarvarande matcherna för Man Utd och att ta sig vidare från Tottenham med tre poäng var så klart väldigt värdefullt. Man Utd kopplar däremot ett järngrepp om andraplatsen.

Omgångens Cliff Barnes: Leicester. Finns en och annan att välja på här, men Leicesters sits känns just nu särskilt tragisk. Laget ser alltmer dömda ut att upprepa förra säsongens spektakulära tabelltapp under de sista omgångarna.

Omgångens match: West Ham 3-2 Leicester. Det svåraste som finns i fotboll är inte att leda med 3-0, utan det verkar vara att vara West Ham och leda med 3-0. Å andra sidan, för att drabbas av nervdaller när man leder med 3-0 så måste man först ha jobbat upp sig till 3-0. Svängig match London detta.

Omgångens BTW:

José Mourinho var extra mycket José Mourinho under söndagskvällen.

ANNONS

Vet inte vad som är mest uppseendeväckande. Att Leicesters lads bryter mot Covid-regler, eller att Jamie Vardy inte är en av dessa lads.

Edinson Cavani visar hur mycket bättre Man Utd blir med en riktig stjärnanfallare som nia, och hur mycket de verkligen behöver en sådan anfallare.

Problemet är inte VAR, problemet är hur VAR används och appliceras!

Publicerad 2021-04-12 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto