Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tottenham förtjänar Europa Conference League!

Peter Hyllman

Dramatiken var närmast fullständig under långa stunder av Premier Leagues sista omgång för säsongen. När allting var färdigspelat måste Chelsea närmast ha tvingats uthärda spasmer av ren lättnad för de var sannerligen på väg att kacka till det rejält genom att förlora mot Aston Villa. Men till slut blev det ändå Champions League för Chelsea, ditspelade av Tottenham av alla lag!

Våndan av att vara de som spelade Chelsea till Champions League var nog inte den enda våndan som Tottenham led av den här kvällen. Där fanns även statusen och prestigen att inte släppa Arsenal förbi sig i tabellen, tillsammans med möjligheten att få spela Europa Conference League. Två målbilder som kan ha ansetts stå i varandras motsats. Frågan var då vad Tottenham faktiskt skulle välja.

Detta med Europa Conference League är komplicerat. Att som engelsk superklubb behöva spela i Europa League har alltid varit behäftat med en viss grad av förnedring. Då är det svårt att föreställa sig vilken förnedring det faktiskt skulle innebära att behöva spela Europa Conference League. Bara namnet, inte minst i ett engelskt sammanhang, ger oss ju signaler om amatörfotboll och lingonserier.

Annons

Förnedringen med St Totterinham’s Day verkade emellertid till sist väga tyngre för Tottenham än den potentiella förnedringen med Europa Conference League. Underläget mot Leicester vändes under matchens sista kvart till vinst med 4-2. Tottenham slutar sjua, före Arsenal i tabellen, och får alltså delta i den allra första upplagan av UEFA:s splitter nya turnering Europa Conference League.

Tottenham förtjänar Europa Conference League!

Ett medvetet tvetydigt uttalande, eftersom det kan förstås både på gott och på ont. På gott eftersom de faktiskt ändå på det stora hela har gjort en för bra säsong för att behöva bli omsprungna av Arsenal mer eller mindre på mållinjen. På ont eftersom de ändå har gjort en utifrån sina förutsättningar medioker säsong att de heller helt enkelt inte förtjänar bättre än Europa Conference League!

Annons

Nu gäller det för all del att göra det bästa av situationen. Tottenham får delta i europeiskt cupspel, vilket alltid är mer önskvärt än att inte delta i europeiskt cupspel. Deltar man i en europeisk cup så är det självfallet en cup man som engelsk klubb ska försöka vinna, och anses ha goda chanser att kunna vinna. Europa Conference League kommer vara en titel som Tottenham kan vinna nästa säsong.

Utifrån dessa förutsättningar kan och måste Tottenham nu börja planera och agera i vad som kanske är den just nu mest spännande frågan inför nästa säsong i Premier League, vem är Tottenhams manager och vilka kommer vara Tottenhams spelare?

Publicerad 2021-05-23 20:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto