Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En sommar som hittills lovat runt men riskerar hålla tunt

Peter Hyllman

Sommaren får sägas ha börjat lite lurigt. Man skulle till och med kunna säga att den lovat runt men hållit tunt. Spännande värvningar eller anställningar lyfts fram i dagsljuset som lovar mycket gott, men sedan av någon eller annan anledning så bryter det hela samman, eller skjuts på en obestämd framtid. Lätt frustrerande måste man ändå säga.

De värsta syndarna så här långt är onekligen Tottenham. Här har namn efter namn kopplats samman med klubben. Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Paulo Fonseca med flera har samtliga varit mer eller mindre på gång att skriva på för Tottenham. Nu verkar det som om Nuno Espirito Santo ska vara på ingång.

Nuno Espirito Santo utgör så klart ett eget kapitel i denna frustrerande sommarsaga. Han var först på gång till Crystal Palace innan han själv drog sig ur i sista sekunden. Sedan var han på gång till Everton innan det verkar som om klubben kom på andra tankar. Till sist dinglas han alltså på kroken framför Tottenham.

Annons

Manageranställningarna har varit de stora retligheterna så här långt. Tottenham, Everton och Crystal Palace letar alla efter ny manager, och de verkar ha väldigt svårt att komma till skott eller knyta ihop säcken som det brukar heta. Nu senast var det Lucien Favre som fick kalla fötter i allra sista sekunden gällande Crystal Palace.

Den mest konkreta manageranställningen just nu verkar vara Rafa Benitez till Everton, en anställning om vilken det vore synnerligen diplomatiskt att påstå att den har skapat en splittrad opinion. I själva verket är det nog så att Evertons supporteropinion inte alls verkar särskilt splittrad. De verkar relativt enhälligt motsätta sig den.

Men även på spelarfronten artar det sig till en rätt intressant sommar. Om man nu tycker det är intressant att se Man Utd mer eller mindre upprepa förra sommarens sång och dansnummer med Dortmund angående Jadon Sancho. Man kan väl bara hoppas att det den här gången faktiskt får ett annat utfall, om man nu ser värvningen som önskvärd.

Annons

Mest av allt har det kanske mullrat runt Man City. De jagar högvilt inom Premier League, med två villebråd i Jack Grealish och Harry Kane. Båda två är talismaner och nyckelspelare för sina respektive lag, och varken Aston Villa eller Tottenham verkar väl så där överdrivet intresserade av att faktiskt sälja dem.

Dyrt som fasen kommer det hur som helst bli om det faktiskt blir av. Det är dessutom två affärer som kommer påverka varandra. Tottenham kommer inte vilja sälja Kane innan de ser vad Man City betalar för Grealish, och ju mer Man City betalar för Grealish desto mer kommer de i sin tur få betala för Kane.

Det kommer förmodligen bli svårt nog för Man City att driva igenom en av dessa värvningar den här sommaren, oavsett vilken vi talar om. Att lyckas med båda kommer förmodligen visa sig alldeles för svårt. Detta är naturligtvis bara en gissning, jag kan ha fel. Men Man City gör nog klokt att inte bita över två stycken på en och samma gång.

Annons

På tal om värvningar som närmast helt säkert inte kommer bli av. Det pratas väldigt mycket om Chelsea och Erling Haaland. Men Dortmund har gjort rätt klart att de inte alls har någon lust att sälja Haaland redan denna sommar. Det skulle helt enkelt krävas crazy money av Chelsea för att lyckas med detta. Och Chelsea är inte crazy.

Raphael Varane har sagt sig vilja flytta till Man Utd. Jag ska inte påstå att det vore något annat än en strålande värvning av Man Utd, Varane är precis den typ av mittback de så svårt behöver. Men vi har hört Real Madrid-mittbackar säga sådana här saker förut, och när nu Sergio Ramos lämnar Real Madrid tvivlar jag på att de vill sälja Varane.

Men på tal om mittbackar verkar det som om Arsenal är på väg att få tag på en riktig guldklimp i form av Ben White, som ser ut att kunna bli deras signaturvärvning den här sommaren. En spelartyp och en karaktär som Arsenal sannerligen behöver. Är andra klubbar dumma nog att inte plocka honom vore det ett kap för Arsenal.

Annons

För att vara så pass tidigt på sommaren, och inte minst givet dessa tider, så är det rätt många anställningar och värvningar av högre kaliber som har satts i rullning. Men det är så klart inte samma sak som alla faktiskt kommer bli av. Risken, eller sannolikheten, är snarare rätt hög att majoriteten av dem inte blir till verklighet.

Men sommarsagorna är onekligen i full gång.

:::

EM-KOLLEN

Nederländerna vs Tjeckien. Orangeriet sprudlade och imponerade under gruppspelet, men mot tämligen svagt motstånd i vad som nog måste räknas som en av EM:s två svagaste grupper. Vad man har visat är att man är farliga framåt men sårbara bakåt, och Tjeckien har defniitivt kvaliteten att utnyttja det senare. En match som kan sluta precis hur som helst. Prognos: Oavgjort (2-2; 3-3 aet; Tjeckien vinner på straffar)

Annons

Belgien vs Portugal. Upp till bevis för båda lagen i detta EM, men kanske mest ändå för Belgien. Portugal är för all del regerande mästare men de har därmed samtidigt faktiskt vunnit en turnering redan. Belgien är ett lag som fortfarande väntar på att vinna sitt mästserskap, och om de inte gör det den här gången kommer det bara bli svårare därefter. Prognos: Belgien (3-1)

:::

TRANSFERKOLLEN

Milot Rashica, Werder Bremen till Norwich. Om man skulle spåna på en typisk Norwichvärvning så skulle den väl se rätt exakt ut som den här värvningen. Teknisk, målfarlig ytterforward från den tyska fotbollen. Rimligtvis är detta tänkt att vara en slags ersättare till Emi Buendia. Mycket begärt att kunna fylla de skorna på en gång kanske, men få realistiska värvningar skulle kunna göra det. Väl godkänd – (+++)

Annons
Publicerad 2021-06-27 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto