Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal planerar för ett starkt transferfönster!

Peter Hyllman

Hittills har det varit förhållande lugnt och tyst från Englands största klubbar gällande nya spelare och värvningar. Liverpool värvade för all del Ibrahima Konaté tidigt, Man City suktar som vi vet efter både Harry Kane och Jack Grealish, och Man Utd har gjort klart fast ändå inte helt klart med Jadon Sancho.

När nu EM börjar gå mot sitt slut så kan vi för all del förvänta oss att takten kommer öka på transfermarknaden för de engelska storklubbarna. Men redan i detta relativt tidiga skede verkar det som om Arsenal är den klubb som faktiskt ligger längst fram och som har positionerat sig bäst med sina transferplaner denna sommar.

Dels handlar det naturligtvis om att spelare ska lämna Arsenal. David Luis meddelade redan innan säsongens slut att han lämnade klubben. Under veckan har det blivit klart att Matteo Guendouzi och William Saliba båda går till andra klubbar, och Granit Xhaka, Hector Bellerin och Lucas Torreira förväntas följa dem i spåren.

Annons

Dels handlar det självfallet om vilka spelare som kan vara på gång till Arsenal. Arsenal är på tröskeln att redan göra klart med två unga och skickliga spelare i vänsterbacken Nuno Tavares från Benfica samt mittfältaren Albert Sambi Lokonga från Anderlecht. Detta till en total kostnad om knappt £25m.

Arsenal ska även vara överens med de personliga villkoren med mittbacken Ben White, och förhandlar för närvarande med Brighton om transfersumman som just nu sägs ligga i regionen om £50m. White är en enastående spelskicklig mittback som vore ett kap för alla klubbar i Premier League.

Övriga transfers till Arsenal omges av lite mer rykten och större osäkerhet. Det låter som om Arsenal återupplivar sitt intresse för Lyons kreativa mittfältare Houssam Aouar, som de tittade länge och väl på inför förra säsongen. När nu Martin Odegaard antas inte återvända till Arsenal kan nog det vara klokt.

Annons

Renato Sanches är en annan spelare som hamnat på Arsenals radar, inte minst genom spelarens egen förtjänst. Sanches gjorde ännu ett strålande EM och måste nog kunna anses vara lite mer redo för de stora ligorna nu än vad han var för fyra-fem år sedan, då han bland mycket annat misslyckades i Swansea.

Sanches vore hur som helst en mittfältare som skulle kunna göra väldigt stor nytta för Arsenal, inte minst i övergången från försvar till anfallsspel som har varit en av Arsenals stora bekymmer de senaste säsongerna. Kanske är detta ett klokt alternativ när det nu verkar rätt osannolikt att Manuel Locatelli skulle komma till Emirates.

Om Arsenal skulle lyckas göra klart med dessa fem spelare i form av Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga, Ben White, Houssam Aouar och Renato Sanches, så måste detta ses som ett starkt och mycket bra transferfönster av Arsenal. Inga väldigt spektakulära värvningar, men rätt värvningar för laget.

Annons

Ingenting är klart ännu, men med Arsenals planering finns i alla fall möjligheten att om inte allt så åtminstone det mesta ska kunna tas i mål. Och då har Arsenal tagit ett stort kliv mot sin egen rehabilitering.

:::

Det är dyrt att vara mer än en klubb!

Barcelonas finansiella besvär har onekligen börjat bubbla upp till ytan. Det är en klubb som precis som Real Madrid och Juventus har levt över sina tillgångar under mycket lång tid och därmed i någon mening rätt bokstavligt levt på lånad tid.

Med Leo Messis nya kontrakt, och med Barcelonas försök att värva nya spelare, har detta satts på sin spets. Zach Lowy sammanfattar Barcelonas minst sagt besvärliga position i en tämligen instruktiv twittertråd:

Annons

Barcelona är som vi vet desperata att behålla Leo Messi i klubben. Detta i sådan utsträckning att de mer eller mindre bakbundit sig själva vad gäller lagets utveckling. Men detta är ett läge som t ex Premier Leagues klubbar också kan utnyttja.

Leeds och Wolves har t ex redan gjort detta genom att värva Junior Firpo och Francisco Trincão från Barcelona. Här finns naturligtvis alla möjligheter i världen för andra klubbar att fynda när Barcelona desperat försöker bli av med kostnader.

Everton känns t ex som en klubb som mycket väl skulle kunna göra det. Everton har ju redan tidigare länsat skåpen i Barcelona på mycket dugliga spelare som Yerry Mina, André Gomes och Lucas Digne.

Flera andra klubbar bevakar säkert situationen i Barcelona med stort intresse. Man skulle kunna säga att gamarna cirklar. Det handlar inte bara om Barcelonas marginalspelare, utan även en stjärna som Antoine Griezmann kan bli tillgänglig.

Annons

Och innan Leo Messi har skrivit på nytt kontrakt så har ju inte Leo Messi skrivit på något nytt kontrakt.

Publicerad 2021-07-08 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto