Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ville UEFA ha England i finalen?

1v

England är ju i EM-final efter många om och men. Något som naturligtvis följdes av både den ena och andra kommentaren om hur EM på ena eller andra sättet var riggat till Englands fördel, eller hur UEFA minsann ville ha England i finalen.

Här verkar finnas två spår som konspirationsteoretikerna följer. Dels att England har fått spela alla matcher utom en enda hemma på Wembley. Dels att England vann mot Danmark på vad de flesta nog är överens om var en extremt billig straff.

Det första spåret är kanske mest intressant eftersom det nog mycket väl kan ha haft en effekt för England att de sluppit resa så mycket. Jämför t ex med Danmark som fått kryssa Europa runt under hela slutspelet.

ANNONS

Men det är självfallet värt att påpeka både att det här EM-upplägget har varit känt och bestämt under väldig lång tid och inte är gjort specifikt för att gynna England, och att flera andra länder i så fall har haft motsvarande fördel under EM.

Matcherna måste trots allt spelas någonstans. Och om man nu tycker att EM är riggat för England eftersom de fått spela på hemmaplan mesta tiden så var i så fall inte förra EM riggat för Frankrike, innan dess för Ukraina och Polen och så vidare?!

Det andra spåret blir snabbt lite larvigare. Att Englands straff var väldigt billig, troligtvis direkt felaktig kan vi nog vara överens om. Vi är förmodligen även överens om att VAR hellre borde backa upp rätt beslut än domarens beslut.

Men den här typen av felaktiga straffar, med tillhörande VAR-obfuskation, ser vi däremot mest hela tiden, och enbart dess vanlighet gör att det nog snarare måste ses som en del av fotbollen än som någon indikation på UEFA:s vilja att se England i finalen.

ANNONS

Och är det nu så att man ändå gärna vill hålla fast vid den konspirationsteorin att UEFA minsann ville ha England i EM-finalen, då borde man åtminstone kunna tillhandahålla ett sammanhängande och övertygande motiv varför UEFA vill ha England i finalen.

Jag måste nog medge att jag inte riktigt ser det motivet. Och jag lider knappast någon större brist på fantasi. Det där är för övrigt ett rätt bra sätt att ”pröva” en konspirationsteori. Går den så att säga att räkna hem?!

Det går inte att räkna hem varför UEFA skulle vilja ha England i EM-finalen.

:::

Ett av lagen i EM-finalen består av ett par hårdingar och hejdukar i backlinjen samt anfaller med kraft och fart mer än med finess. Det andra laget är England.

Ett av lagen i EM-finalen går till finalen genom långsamt och metodiskt försvarsspel men krånglar sig ändå vidare genom en väldigt billig straff. Det andra laget är Italien.

ANNONS

Upp- och nedvända världen!

:::

TRANSFERKOLLEN

Michael Olise, Reading till Crystal Palace. Kreativ och produktiv 19-årig offensiv mittfältare som förra säsongen slog igenom med buller och brak i Reading i EFL Championship. Utsågs till ligans bästa unga spelare och kom också med i säsongens lag. En så kallad mitt i prick-värvning för Crystal Palace som ju vill börja satsa ungt. Dessutom för en mycket rimligt peng. Med beröm godkänd – (++++)

Publicerad 2021-07-09 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto