Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svindlande tider för Swindon Town

8v

Humöret är på topp i Swindon Town inför ligapremiären i League Two.

Swindon är en klubb som befunnit sig på fallrepet under en längre tid under ännu en av dessa inkompetenta engelska ägare i form av Lee Power, som försatt klubben i en ohållbar ekonomisk situation och utan både spelare, tränare och klubbledning inför säsongen.

Frågan är ändå om inte Lee Powers största synd var att anställa Timmy Sherwood för några år sedan som någon slags överordnad fotbollskonsult.

Nu har Swindon Town däremot fått en ny ägare i form av den australiske entreprenören Clem Morfuni, som säger sig vara en passionerad fotbollssupporter. Och även om man får vara försiktig i sina omdömen så agerade Morfuni snabbt och bara inom loppet av några dagar så har Swindon åtminstone både en VD och en ny manager.

ANNONS

Swindons supportrar är sannerligen optimistiska igen. Även om inga garantier finns med en ny ägare så är väl detta ett klockrent om än omvänt exempel på detta med att man vet vad man har (Power) men inte vad man får (Morfuni). Något okänt är helt enkelt bättre än något dokumenterat värdelöst.

Någon försäsong har det knappast varit tal om för Swindon. De har näppeligen ens haft spelare för att få ihop några lag. Med en ny ägare och en helt ny ledning börjar nu det brådskande och därför extra intensiva arbetet med att lagom till ligapremiären värva spelare och sätta ihop ett nästan helt nytt lag.

Några underverk ska man kanske inte förvänta sig av Swindon den här säsongen. Men ännu en nedflyttning verkar nu åtminstone vara möjlig att undvika. En svindlande tanke i sig då Swindon Town för bara någon eller några veckor sedan stirrade inte bara nedflyttning i vitögat utan kanske även klubbens undergång.

ANNONS

Nu hoppas Swindon Town istället på ett dunder från nedunder.

:::

Humöret är inte riktigt lika mycket på topp i Swansea.

Det var förra veckan som Steve Cooper meddelade att han lämnade Swansea, som därmed står utan manager blott en och en halv vecka innan ligan startar. Dåligt planerat kan tyckas, och inte mindre dåligt planerat när det framkommer att Swansea har vetat om ända sedan förra säsongens slut att detta var på gång.

Samtidigt som Swansea meddelade att Cooper lämnade sitt uppdrag så betonade de att de snarast var på gång med att presentera hans ersättare, vilket fick det att låta som att de redan hade klart med ett namn. Nu har det gått nästan en hel vecka och ännu har inget namn presenterats.

Jody Morris nämns som ett alternativ, som var Frank Lampards assisterande manager i Chelsea. Även Russell Martins namn har nämnts, uppskattad och offensivt lagd manager för MK Dons. Jag misstänker att Swanseas supportrar skulle vara mer nöjd med det senare alternativet.

ANNONS

Om det nu inte är mer än enbart en tillfällighet att John Terry plötsligt har beslutat sig för att lämna Aston Villa med den uttalade ambitionen att pröva sina vingar som manager.

:::

Om Man Utd värvar Raphael Varane, särskilt för ungefär de summor som nämns för närvarande, så är det ju en strålande värvning på pappret.

:::

Det finns något nästan poetiskt vackert i hur Wayne Rooney först beklagar sig över hur svårt det är att värva spelare till Derby County under ett transferembargo för att därefter på nästa träning gå ut och tackla sönder fotleden på mittfältaren Jason Knight som blir borta i cirka tre månader.

:::

Georginio Wijnaldum menar att han inte kände sig älskad och uppskattad i Liverpool, och att det var därför han valde att flytta till PSG. Han syftar då specifikt på hur han blivit bemött av Liverpools fans på sociala media.

ANNONS

Det kan för all del ligga något i det, men samtidigt skadar det väl kanske inte heller att han i PSG får en rätt rejäl löneökning.

:::

TRANSFERKOLLEN

Bryan Gil, Sevilla till Tottenham. Formellt en vanlig övergång, men i praktiken ett slags byte med Sevilla där Erik Lamela gått åt andra hållet. Svårt att säga om detta egentligen är en uppgradering. Vad man kan säga är att Lamela har blandat och gett i Tottenham och att Gil, en av La Ligas mest lovande ytterforwards, därför kan vara ett bättre bet för framtiden. Väl godkänd – (+++)

Publicerad 2021-07-27 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto