Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelsea och Romelu Lukaku känns menade för varandra

7v

Chelsea ser ut att ha gett upp sina tankar på att värva Erling Braut Haaland denna sommar, vilka nog redan från början var att betrakta som minst sagt långsökta givet vad Dortmund själva sagt om saken. Istället verkar Chelsea ha riktat in sig på en annan av Europas hetaste anfallare den senaste säsongen, Romelu Lukaku som var en stor anledning till att Inter till slut lyckades bryta Juventus långa titeldominans i Serie A.

Detta hade onekligen varit en minst sagt krokig omväg för Chelsea att till sist få den anfallare som det kanske hela tiden har varit tänkt att de skulle ha, och som Chelsea en gång i tiden faktiskt ägde. Men ett typexempel på ännu en ung och extremt talangfull spelare i Chelsea som aldrig riktigt fick chansen där. Chelsea ville värva tillbaka Lukaku redan för fyra år sedan men blev så att säga blåsta på upploppet.

ANNONS

Efter att ha varit utlånad i olika omgångar till West Brom och Everton fick Lukaku till slut nog av karusellen i Chelsea och såldes till Everton. Lukaku var en av Evertons främsta spelare och största stjärnor vilket resulterade i att Man Utd köpte honom för stora pengar sommaren 2017. Tiden i Man Utd blev tämligen misslyckad, men alla idéer om att detta var enbart Lukakus fel har motbevisats av dennes succé med Inter.

Romelu Lukaku är bevisligen en väldigt skicklig anfallare, en av världens bästa. Det har sagts av Lukaku var för dålig för Man Utd när sanningen ligger betydligt närmare den motsatta ståndpunkten att det var Man Utd som under dessa år helt enkelt var för dåligt för Lukaku. Vad man skulle kunna säga är att Lukaku aldrig riktigt kändes hemma i Man Utd, men i Chelsea hade han helt säkert känts betydligt mycket mer hemma.

ANNONS

Det har på något sätt alltid stått skrivet att Romelu Lukaku skulle spela för Chelsea. Detta tog man för givet redan när han var ung och tillhörde Chelsea och man undrade varför Chelsea om och om igen värvade den ena anfallaren efter den andra när de redan hade det naturliga svaret i klubben. När Chelsea var på gång att köpa tillbaka Lukaku för fyra år sedan så kändes det som den mest naturliga lösningen för alla.

Chelseas behov av en riktigt bra anfallare är även det uppenbart. Timo Werner är för all del en anfallare som alltid gör ett bra jobb på planen, men han har visat sig helt otillräcklig som målskytt i Premier League. En klubb med Chelseas ambitioner i både ligaspel och europeiskt cupspel måste rimligtvis ha en anfallare som både kan göra jobbet och göra målen. Romelu Lukaku är den anfallaren.

ANNONS

Vad Romelu Lukaku får med Chelsea, vilket är precis vad han fick med Antonio Contes Inter men som han aldrig riktigt fick med José Mourinhos eller Ole-Gunnar Solskjaers Man Utd, är ett lag med en mycket tydlig taktisk spelidé där hans roll är tydlig och har stöd av lagets sätt att spela fotboll. Givet hur vi vet att Chelsea vill spela fotboll med Thomas Tuchel är det väldigt lätt att se hur Lukaku passar in i det systemet.

Det var motsvarande aldrig särskilt lätt att se hur Lukaku passade in i Man Utds system, till stor del för att det systemet i sig var och i viss mening fortfarande är så otydligt. Om Lukaku nu går tillbaka till Chelsea från Inter så gör han det som en etablerad och erfaren anfallare. Han har dessutom spelat i Premier League under lång tid innan och bevisat sig som anfallare i Premier League.

ANNONS

Inter verkar för all del inte överdrivet intresserade av att sälja honom, men verkar ändå vara benägna att överväga möjligheten om Chelsea kommer med ett tillräckligt högt bud på spelaren. Inters problematiska ägarsituation, samma situation som för övrigt fick Antonio Conte att tacka för sig efter att ha vunnit ligan med Inter, gör att Inter kanske inte heller har något större val i slutänden.

Av alla värvningar till Premier League den här sommaren, om det så är Jadon Sancho eller Raphael Varane till Man Utd, Jack Grealish eller Harry Kane till Man City och så vidare, så kommer ingen kunna kännas mer rätt än Romelu Lukaku tillbaka till Chelsea.

:::

Två snabba mål i början av andra halvlek av Malmö FF såg ut att ha gjort slut på Steven Gerrards Champions League-drömmar, men Rangers reducering i matchens sista minut förändrar även utan någon bortamålsregel förutsättningarna dramatiskt inför returen på Ibrox.

ANNONS

:::

Verkar åtminstone som om domarna och fotbollens byråkrater har lyssnat på mycket av missnöjet med VAR i Premier League. Förändringar kommer göras som reducerar antalet bortdömda mål och detaljpetandet som med all rätt irriterar så många.

Vad gäller det där med offsiden och bedöma den med ”tjockare linjer” så är jag för all del fortfarande oklar på vilket sätt detta kommer ta bort tjafset, eller bara flytta tjafset någon millimeter åt ena eller andra hållet.

Babysteps.

Publicerad 2021-08-04 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto