Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL (#2): Derby County stirrar ned i avgrunden, och avgrunden stirrar tillbaka!

Peter Hyllman

Ingen match i Football League alls under fredagskvällen, förmodligen eftersom Premier League hade sin ligapremiär under kvällen. Utan match i Football League är det självfallet svårt att få till något riktigt fredagsmysande. Å andra sidan fick man ändå se alldeles nyss Football League i form av Brentford vinna mot Arsenal på fullsatt arena.

Istället hade vi tre fulla omgångar under lördagen i Football Leagues tre divisioner. Med det redan kända undantaget för Harrogates match mot Crawley, där ju Harrogates matcher för närvarande är uppskjutna på grund av Covid-fall bland spelarna. Men alltså en massa fotboll under mest hela lördagen.

Jag gör som ni kanske märker mitt bästa att hänga med även Football League, utan att därför försumma vad som händer i Premier League och i Europa. Men eftersom jag är en varm anhängare av tanken att det behövs mer Football League på svenska i folkhemmet så vill jag varmt rekommendera podden Football’s Coming Home (@EFLpodden).

Annons

Helgens spaningar från Football Leagues andra omgång:

Derby County. Derby County släpper en 1-0-ledning för andra matchen i rad, och den här gången tappas 1-0 till 1-2 under matchens tilläggsminuter mot Peterborough. Derby County stirrar djupt ned i avgrunden, och det verkar som om avgrunden stirrar tillbaka.

QPR. Mark Warburton har fått jobba i lugn och ro några säsonger och det börjar märkas på QPR. Imponerande och övertygande seger idag borta mot Hull City med 3-0. QPR börjar framstå som en playoff-utmanare.

Bolton Wanderers. Det har varit en vild återkomst till League One för Bolton, som efter 3-3 i första omgången spelar 3-3 igen mot AFC Wimbledon. Många mål framåt och många mål bakåt alltså. Men även tappade poäng i onödan.

Fattigt Forest. Nottingham Forest visade prov på gamla synder när de förlorade mot Bournemouth. Forest dominerade långa stunder spelet men hade svårt att omsätta det i mål. Bournemouth gjorde mål på sina chanser.

Annons

Starkt Sunderland. Går det åt helvete igen för Sunderland den här säsongen så beror det inte på att säsongen fick en dålig start. Sunderland följer upp premiärvinsten mot Wigan med en övertygande bortaseger mot MK Dons.

Vilda West Brom. Valerien Ismael sa efter premiären mot Bournemouth att han ville att motståndarna skulle hata att spela mot West Brom den här säsongen. I matchen mot Luton fick han som han ville. West Brom rusade snabbt fram till en 3-0-ledning vilket vann dem matchen.

Fulhams flow. Fulham blev närmast rövade på poängen mot Middlesbrough i premiären men såg till mot Huddersfield borta att detta inte upprepades. Att vinna med 5-1 på bortaplan, särskilt med en spelare utvisad vid 3-1, är ett styrkebesked.

:::

Swansea vs Sheffield United. Sheffield United förlorade mycket överraskande sin första match hemma mot Birmingham. Det kan vara svårt efter nedflyttning att starta om i EFL Championship. Om inte Sheffield United tar sina första tre poäng senare ikväll mot Swansea så kommer varningsklockorna börja ringa för Slavisa Jokanovic.

Annons
Publicerad 2021-08-14 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto