Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL (#4): Sheffield Wednesday tar kommandot i League One!

Peter Hyllman

Sheffield Wednesday vann det tidiga Yorkshirederbyt mot Rotherham i League One med 2-0. Därmed är det väl för Sheffield Wednesday att bara börja packa för League Two, givet att de hållit nollan i sina fyra första ligamatcher. Något de bara gjort en enda gång tidigare, händelsevis förra säsongen.

Betydligt mer dramatiskt i EFL Championships tidiga match mellan QPR och Barnsley där Barnsley jobbade sig upp till en tidig 2-0-ledning i första halvlek. Men QPR svarade upp med två mål i matchens sista tio minuter. Charlie Austin gjorde skäl för både namn och lön med kvitteringen på tilläggstid.

Med endast fyra omgångar spelade i EFL Championship är det för all del alldeles för tidigt att säga någonting helt definitivt. Men nog börjar det utkristallisera sig att det kommer bli väldigt svårt att rå på både Fulham och West Brom den här säsongen. Båda lagen imponerar stort inledningsvis.

Helgens spaningar från Football Leagues fjärde omgång är:

Annons

Blunt Blades. Fyra matcher, ett enda mål och en enda poäng för Sheffield United. Dessutom två hemmamatcher mot förväntat svagare lag som Swansea och Huddersfield. Det är sannerligen ingen höjdaröppning på säsongen för Sheffield United, som verkar ha det tufft med omställningen efter nedflyttningen.

Boo-yah Bowyer! Birmingham har startat säsongen starkt, och vann här sin andra match mot Luton. Lee Bowyer hämtades från Charlton efter att ha gjort det överraskande bra där, och så här långt ser magin ut att hålla sig även med Birmingham som, om de fortsätter, kan kriga om playoff-platser.

Boom Boom West Brom! Boing Boing Baggies brukar de ju kallas. Jojo-laget. En bortamatch mot Blackburn Rovers är ingen lätt match på förhand, men den hann knappt med att börja innan West Brom tog både kommando och ledning. West Brom har inlett säsongen och ligan väldigt starkt.

Annons

Roo-yey! Han har ingen lätt uppgift Wayne Rooney, och det har märkts även under säsongsinledningen. Men Derby County ser ändå oväntat pigga ut och det märks att de har ingen som helst avsikt att åka ur EFL Championship utan att åtminstone göra match av saken. 0-0 idag hemma mot Middlesbrough.

Poäng för Preston. Till slut blev det då poäng och vinst för Preston North End, deras allra första med Frankie McAvoy som ordinarie manager. Kanske var det hemma mot Peterborough som poängen så att säga borde komma, men det är en vinst som kan köpa McAvoy lite mer tid.

Not-tingham. Det vill sig helt enkelt inte för Nottingham Forest, som efter dagens match mot Stoke alltjämt parkerar på nedflyttningsplats. Grov missräkning för Nottingham Forest och med notoriskt otålig ägare och styrelse måste det börja blåsa snålt runt Chris Hughton.

Annons

Bristol City brister. Ett säkert tecken på ett lag med problem är när vinster aldrig följs upp utan blir mer enskilda undantag. Vinsten i veckan mot Reading lovade väl, men Bristol City förmådde inte följa upp, utan förlorade hemma mot Swansea.

Starkt Sheffield Wednesday. Tio poäng på lagets fyra första matcher och alltså ännu inte ett insläppt mål för Sheffield Wednesday. Riktigt tuff match under eftermiddagen i bortaderbyt mot Rotherham, men Darren Moore har fått ihop sitt lag, och Sheffield Wednesday har för League One hög kvalitet på sina spelare.

Sunderlands handbroms. Sunderland är ett lag som rimligtvis bör vilja vinna League One. Ett lag som vill vinna vilken som helst liga måste då både kunna och vilja dominera sina matchbilder, inte bara kontrollera dem. Vinst mot AFC Wimbledon ikväll, men Sunderlands vilja att spela safe riskerar kosta dem för många poäng.

Annons

Coventry. Coventry har onekligen hittat hem igen på Ricoh Arena. Dagens vinst mot Reading var andra gången på två hemmamatcher i ligaspelet hittills som de vinner matchen med ett mål långt in på tilläggstiden. Den typen av dramatik som kan ge både energi och självförtroende åt både spelare och supportrar.

Publicerad 2021-08-21 18:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto