Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL (#6): Vad ska Middlesbrough med Neil Warnock till?

Peter Hyllman

Birmingham fortsatte en positiv start på sin säsong genom att vinna hemma mot Derby County under fredagskvällen. 2-0 efter mål av Scott Hogan och Jeremie Bela var ett minst sagt bekvämt resultat i slutänden och med den segern så ser Birmingham till att hänga på övriga lag i toppen av tabellen.

League Two spelade två händelserika matcher under fredagskvällen. Colchester tog en dramatisk och svängig 3-2-seger borta mot Barrow AFC, och det blev 2-2 mellan Harrogate Town och Newport County efter en blixtrande första halvlek som innehöll samtliga fyra mål.

Med dagens tio matcher i EFL Championship återstår alltså bara en match i denna sjätte omgång, söndagens match mellan Nottingham Forest och Cardiff City. En match som onekligen känns som något utav en måstematch för Nottingham Forest och inte minst för Chris Hughton. Forest har en poäng efter fem matcher och ligger sist i tabellen.

Helgens spaningar från Football Leagues sjätte omgång är:

Annons

Målen lossnade för Sheffield United. Det har varit en rejält tuff start på säsongen för Sheffield United, som haft otroligt svårt att göra mål. Men med sex mål på Peterborough kom också säsongens första trepoängare för Sheffield United. Viktigt för lagets självförtroende.

Warnock. Middlesbrough anställde Neil Warnock av egentligen en enda anledning, att han skulle ta dem upp till Premier League igen. Om inte Warnock kan ta Middlesbrough upp i Premier League, vad ska då Middlesbrough med Warnock till?

Barnlek för Bournemouth. Inget snack alls när Bournemouth gjorde processen mycket kort med Barnsley på hemmaplan. 3-0 ger tre poäng som gör att Bournemouth knappar in på övriga konkurrenter som samtidigt alla tappade poäng.

Wigan vinner. Wigan hamnade i tidigt underläge hemma mot Doncaster och en storspelande målvakt i svenske Pontus Dahlberg. Men det är inte för inte som Wigan har spelare som Will Keane i laget som vände och vann matchen åt dem.

Annons

QPR:s moral. Tuff bortamatch mot Reading och tufft underläge med 1-3 med en knapp kvart kvar av matchen. Att från det läget ändå lyckas få med sig 3-3 och en poäng säger oss att QPR inte kommer kunna räknas bort i toppstriden.

Starkt Stoke. Ett välbekant namn i form av Stoke tittar fram i toppen av tabellen efter att ha vänt 0-1 till 2-1 hemma mot Huddersfield. Inte mycket annat med Stoke är välbekant där Michael O’Neill har fått laget att spela en helt annan fotboll än vi är vana vid att se från Stoke.

Topplagen tappar. Både Fulham och West Brom fick känna av EFL Championships oförutsägbarhet denna omgång. Fulham förlorar borta mot Blackpool samtidigt som West Brom bara klarar 1-1 hemma mot ett svårspelat Millwall.

Tung torsk för Sheffield Wednesday. Sheffield Wednesday inledde säsongen starkt men frågan är om förra omgångens förlust mot Morecambe var lite proppen ur för dem. Riktigt tung 0-3-förlust borta mot Plymouth ikväll.

Annons

Sunderland övertygar. Ännu en vinst för Sunderland hemma mot Accrington Stanley ikväll. Sunderland har nu vunnit fem av sina sex första matcher och toppar League One-tabellen efter sex omgångar, med en match tillgodo på de flesta. Hoppet har tänts på Stadium of Light.

Oldhams old boys. 400 Oldham-supportrar trotsar den egna ägarens (!) bojkott, där han vägrar sälja klubbens bortabiljetter till dem, och beger sig ändå till Brisbane Road och Leyton Orient, som låter dem köpa biljetter på plats. Att Oldham förlorar med 0-4 säger kanske något om skälen bakom konflikten.

Publicerad 2021-09-11 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto