Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PL (#4): Liverpool lekte med Leeds!

Peter Hyllman

Omgångens manager: Jürgen Klopp, Liverpool

Omgångens FTW: Crystal Palace
Prata om att både Crystal Palace och Patrick Vieira behövde en vinst. Och en vinst mot Tottenham smäller nog högre än mot många andra lag. Riktigt puttrigt är däremot att spelare som Andersen, Gallagher och Zaha börjar hitta spelet, och i Odsonne Edouard ser det ut som om Crystal Palace har hittat en riktigt bra anfallare.

Omgångens WTF: Tottenham
Låt gå för att det var struligt efter landslagsuppehållet och Tottenham saknade sin bästa spelare på grund av skada, men det var ändå en märkligt blek och energilös insats borta mot Crystal Palace. Crystal Palace spelade bra men Tottenham grävde även sin egen grop.

Annons

Omgångens OMG: Brightons sena seger
Matchen mellan Brentford och Brighton såg ut att gå mot ett ganska anonymt 0-0 när Leandro Trossard klev fram på tilläggstid och gav Brighton segern och ytterligare tre poäng att lägga till sin samling. Dramatisk avslutning med andra ord och rätt typiskt en sådan där match där det till sist märktes att Brighton har några år fler i Premier League under bältet.

Omgångens LOL: Wolves
Efter ungefär halva andra halvleken på Vicarage Road hade Wolves ägnat sju och en halv halvlek åt att vara det bättre laget som däremot aldrig gjorde mål. Matchen mot Watford såg ut att vara på väg att sluta på samma sätt som de tre tidigare. När förbannelsen väl bryts så ironiskt nog är det genom ett självmål. Men sedan sätter ändå nyförvärvet Hwang Hee-Chan pricken över i-et.

Omgångens IMO: Norwichs spelschema
Visst är det tänkt att spelschemat ska vara slumpmässigt men när en nykomling som Norwich drabbas av ett inledande spelschema mot i tur och ordning Liverpool, Man City, Leicester och Arsenal så måste man börja fråga sig om slumpen riskerar drabba ett lag på ett orättvist sätt. Det är en inledning som kan förstöra en hel säsong. Och när spelschemat ändå utsätts för justeringar som gör ingrepp på slumpmässigheten så känns det som något som kanske skulle kunna tas hänsyn till.

Annons

Omgångens BTW:

När Mikel Arteta beskriver en 1-0-vinst hemma mot Norwich som sin bästa vecka som manager så vet man att han i alla fall lärt sig något av Pep Guardiola.

Vinsten mot Newcastle lyckades på något sätt belysa både Man Utds styrkor och fortsatta svagheter. Alltjämt rejäla outsiders till några större titlar.

Ingen kanondebut för Saul Niguez med Chelsea, men det hade som vi vet inte Thiago Silva heller.

Om det var någon som tänkte att Cristiano Ronaldo var för gammal och långsam för Premier League så kan de ju titta på 2-1-målet några gånger och återkomma.

Om klungan av fanboys som följde med Zlatan Ibrahimovic till Man Utd var irriterande så var det väl just ingenting mot Ronaldos fanboys.

Oroväckande för Leeds är kanske inte i första hand resultaten utan att laget faktiskt ser virrigt och oorganiserat ut.

Annons

Styrkebesked av Liverpool!

Publicerad 2021-09-12 19:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto