Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

UEFA (#1): West Ham övertygade mest av de engelska lagen!

5v

Säsongens första europeiska cupvecka är därmed över och förbi, om vi nu väljer att inte räkna kvalspelet bland ordinarie europeiska cupveckor. Det har varit en vecka med ett och annat överraskande resultat, men kanske som vanligt är under det europeiska gruppspelet inga större chocker.

Veckans spelare: Fabinho, Liverpool
Styrde showen mer eller mindre helt och hållet på Anfield och var precis så dominant som han i stort sett alltid är nu för tiden för Liverpool. En betydligt bättre spelare när han är hemma på sin vanliga mittfältsposition.

Allmänt sett får man väl säga att det har varit en bra start på det europeiska cupspelet för de engelska lagen. Endast Man Utd får väl sägas ha fallit ur ramen på så sätt. Tottenham hade trots allt en relativt ett tuff bortamatch, och oavgjort i den är väl trots allt inget direkt dåligt resultat.

ANNONS

Däremot får man väl kanske säga att samtliga engelska lag också visade att de har en hel del kvar att jobba med om de ska vara med och slåss i slutet av sina respektive europeiska turneringar. Men något annat är kanske inte heller att vänta när det är just den allra första gruppomgången för säsongen.

Man Utd – (-)
En insats som verkar ha fått folk att börja inse att Ole-Gunnar Solskjaer saknar både ett och annat när det kommer till spelidé, fastän det är samma sak vi har sett i snart tre år. En insats som inte borde komma som någon överraskning eftersom det i princip var samma typ av insats vi såg förra säsongen mot Basaksehir. Även om Man Utd får en spelare utvisad så ska det inte behöva se så här dåligt ut.

Chelsea – (++)
En insats som om det hade handlat om ishockey i början av 1990-talet kanske hade kallats för äckligt disciplinerad. Det var väl kanske ingen större match av Chelsea som gjorde vad som behövdes hemma mot Zenit men absolut inte mer. Det var samtidigt en match i vilken Chelsea utstrålade total kontroll. Romelu Lukaku fortsätter visa hur väldigt värdefull han kommer vara för Chelsea.

ANNONS

Man City – (+++)
En insats som är lätt att betrakta antingen som att glaset är halvfullt eller att glaset är halvtomt. Man City visade upp en lysande offensiv effektivitet, ibland kändes det som att de kunde göra mål när de ville. Samtidigt vittnade tre mål i baken om svagheter som om de dyker upp senare i turneringen kan stå Man City dyrt. Mest snack efter matchen om Pep Guardiolas kommentarer om publiken på, eller rättare sagt inte på, Etihad.

Liverpool – (+++)
En insats som om det inte hade varit för några få minuter i slutet av första halvlek hade kunnat få både ett och annat ytterligare plus. Liverpool var fullständigt överlägsna på Anfield, från start till mål, och länge såg det ut som kattens lek med råttan. Men så var det de där minuterna i slutet av första halvlek. Taffligt försvar och bristande koncentration höll på att sätta Liverpool i ett svårt läge helt i onödan.

ANNONS

West Ham – (++++)
En insats som kanske inte riktigt ger den aha-känsla den möjligen förtjänar. I alla fall tills vi kommer ihåg att Dinamo Zagreb faktiskt slog ut Tottenham ur Europa League förra säsongen och generellt gjorde en väldigt stark säsong i Europa League. Det var alltså en bortamatch som absolut inte var någon cake walk. Men stabil insats av West Ham där inte minst Declan Rice imponerande på West Hams mittfält.

Tottenham – (++)
En insats som knappast skingrar de frågetecken som många verkar ha gällande Nuno Espirito Santo. Ett tidigt ledningsmål för Tottenham verkar få dem att somna in, och därmed gav de initiativet i matchen till Rennes på samma sätt som till Crystal Palace i helgen. Positivt är att Tottenham vaknade till när Rennes väl tog ledningen, och rent resultatmässigt är inte oavgjort ett dåligt resultat.

ANNONS

Leicester – (++)
En insats värd både ris och ros. Det är starkt av Leicester att gå upp till 2-0 till att börja med. Men har man väl tagit ledningen med 2-0, särskilt på hemmaplan, så måste man naturligtvis också se till att vinna matchen. Men Leicester tappar alltså 2-0 till 2-2 vilket lite i onödan suddar ut vad som annars hade varit en riktigt bra start på det här gruppspelet. Nu blir gruppspelet lite tuffare härifrån.

Publicerad 2021-09-16 kl 22:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto