Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PL (#5): Chelsea är ligans just nu bästa lag!

4v

Omgångens manager: Dean Smith, Aston Villa

Omgångens FTW: Chelsea
Om Chelsea möjligen hoppades på ligatiteln inför den här omgången så måste de efter den här omgången vara fullständigt övertygade om sina egna möjligheter att faktiskt vinna ligatiteln. Dels för att andra lag snubblar och snavar. Dels för att deras eget spel övertygar i sådan utsträckning. Att vinna med 3-0 borta mot Tottenham är ett rejält styrkebesked av ligans just nu bästa lag.

Omgångens WTF: Norwich
Norwich hade förlorat sina fyra första ligamatcher och behövde vinna matchen mot Watford, ett annat uppflyttat lag och ett annat lag under nedflyttningsstrecket, hemma på Carrow Road. Istället blev det förlust igen. Detta var Norwichs femtonde raka förlust i Premier League med Daniel Farke som manager, vilket helt säkert är ett rekord som både Norwich och Farke gärna hade varit utan.

ANNONS

Omgångens OMG: Bailey’s
Leon Bailey spelade bara drygt 20 minuter  från det att han byttes in istället för Matt Targett strax efter 60 minuter och sedan haltade av planen strax efter 80 minuter. Men på dessa drygt 20 minuter hann Bailey med att göra totalt kaos av Everton. Det stod 0-0 när Bailey gick in på planen, det stod 3-0 till Aston Villa när Bailey gick av planen. Framför allt Baileys bolldistribution imponerade.

Omgångens LOL: Crowding out
Pep Guardiola ondgjorde sig över publiken i veckan mot RB Leipzig och ville ha fullt hus mot Southampton. Både Sky och Man City var noga med att påpeka hur han minsann fick som han ville, men borde kanske ha varit lite mer noga i valet av sina bilder som rätt tydligt visade ganska stora tomma fläckar på Etihads läktare. Att betala för biljetter är inte riktigt samma sak som att faktiskt närvara.

ANNONS

Omgångens IMO: Hur, VAR och när?
VAR har hittills haft en bättre säsong i Premier League än förra säsongen. Men i just den här omgången så blev det rejäl VAR-dramatik i flertalet matcher. Jag återkommer till min redan framförda ståndpunkt att allt VAR ska vara är videotekniker, och att allting blir bättre om det är helt och hållet domarens eget beslut att när den känner att det behövs själv videogranska beslutet. Domaren dömer och vi slipper känslan att där finns någon annan som sitter och dömer åt domaren, eller som domaren kan gömma sig bakom.

Omgångens BTW:

Mikel Arteta tittar på Ted Lasso. Skämten skriver sig själva.

När det pratas om hur spelare tränar och äter ”fastän de är 35 år” eller liknande så börjar man undra vad journalisterna egentligen har för åldersuppfattning.

Burnleys och Arsenals supportrar började slåss efter slutsignalen. Det låter ju inte precis som någon fair fight.

ANNONS

Sorgligt med Jimmy Greaves. Passande att Tottenham och Chelsea spelar mot varandra samma dag.

Bra fotbollssöndag!

Publicerad 2021-09-19 kl 20:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto