Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det känns darrigt i drygt hälften av klubbarna i Premier League

Peter Hyllman

När kalendern byter månad och året svänger in i oktober så känns det som att säsongen ändå har börjat gå igång på allvar. Det har trots allt spelats ett antal matcher, både i ligan och i cuperna likaväl som i det europeiska cupspelet. Ett och annat mönster börjar kunna anas, en och annan tendens antydas.

Vi kan även konstatera att allting åtminstone så här långt sannerligen inte går riktigt som vi kanske trodde från början. Vi har flertalet lag som inte alls presterar så som vi möjligen trodde på förhand att de skulle göra. I själva verket är en observation kanske att relativt många lag går förhållandevis dåligt.

Vilket i sin tur naturligtvis betyder att både en och annan manager rimligtvis borde sitta lite lösare nu än vad vi kanske hade trott på förhand. Och inte minst eftersom vi är på full fart på väg mot säsongens andra landslagsuppehåll så kan det kanske vara klokt att hålla reda på vilka dessa faktiskt är.

Annons

Brendan Rodgers

Har luften gått ur Leicester med Brendan Rodgers som manager? Leicester har startat den här säsongen direkt svagt jämfört med tidigare säsonger. Endast två vinster på lagets sex första matcher i ligan, och blott en poäng på sina två första matcher i Europa League.

Var sak har så att säga sin tid. Vad vi vet med säkerhet är att tabellens nedre halva sannerligen inte är var Leicesters ägare, klubbledning eller supportrar förväntar sig att Leicester ska befinna sig.

Nuno Espirito Santo

Den manager runt vilken krispratet är tjockast. Tre raka förluster i ligaspelet mot Crystal Palace, Chelsea och Arsenal har fått alarmklockorna att börja tjuta. Inte vilka förluster som helst för övrigt, utan stora förluster, och spelmässigt bedrövliga dessutom.

Det är svårt att se Espirito Santo lyckas reda ut detta. Det känns på något sätt för långt gånget redan. Samtidigt måste Tottenham dra sig för att sparka honom redan nu givet vilket krångel de satte sig i när de skulle anställa manager i somras.

Annons

Steve Bruce

Newcastle är en av fem klubbar i Premier League som ännu inte vunnit en enda match. Men Newcastle är bättre på att respektera poängen som det brukar heta än flera andra lag, med tre oavgjorda matcher.

Bruce hade fått sparken för länge sedan om det varit upp till infödingarna, men Mike Ashley vill helt enkelt ha honom där som en slags buffert mot missnöje, och det garanterar med största sannolikhet att Bruce blir kvar.

Ole-Gunnar Solskjaer

Inte ens matcherna som Man Utd till slut lyckas vinna, lite för ofta med ett något slumpartat vinstmål i slutminuterna, känns särskilt övertygande. Men på sistone har Man Utd heller inte lyckats vinna särskilt många matcher.

Missnöjet runt Solskjaer börjar öka. Solskjaer har under alldeles för lång tid varit skyddad av sin status som klubbikon, både av media och av supportrar. Men så som Man Utd har fungerat under längre tid, så lär vinsten mot Villarreal rädda honom vidare.

Annons

Marcelo Bielsa

Märkligt svag start på säsongen av Leeds som helt enkelt inte lyckas upprepa sin slagkraft från förra säsongen. Framför allt är det anfallet som klickar för Leeds. De var ungefär lika öppna bakåt förra säsongen, men nu gör de inte målen som kompenserar för detta.

Hade det varit någon annan manager hade man möjligen börjat ana att han låg lite pyrt till. Men inte tusan skulle Leeds få för sig att sparka Bielsa. Men kan det uteslutas att Bielsa känner att han själv inte längre har något att ge? Tveksamt.

Sean Dyche

Burnley har nu varit i Premier League så många säsonger att de faktiskt har hunnit med att börja kännas etablerade. Alltså är det kanske både ovant och oväntat att se Burnley kämpa nere i botten av tabellen.

Dyches status har känts osäker det senaste året. Han själv har inte känts helt nöjd och det har funnits ett antal tecken på att relationen med klubbledningen inte är den allra bästa. Om Burnley känner att det är dags att tänka nytt så vore det förmodligen dags nu.

Annons

Daniel Farke

Sex raka förluster på Norwichs sex första ligamatcher. Lägg det till slutet av Norwichs förra säsong i Premier League och ingen manager i Premier Leagues historia har en så lång svit av matcher utan vinst.

Visst, jag gillar Norwichs beslut att fortsätta med Farke. Kanske var det ett beslut som tog Norwich tillbaka till Premier League. Men någonstans måste det börja vara inte okej för Norwich att om och om igen knappt kunna vinna en match i Premier League.

Här skulle för all del kunna nämnas flera managers. Mikel Arteta, Bruno Lage, Ralph Hasenhüttl och Xisco Munoz skulle nog kunna adderas till listan av managers som känns lite darriga den här säsongen. Vilket därmed är över halva ligan.

Åt det andra hållet så är det kanske bara Graham Potter och David Moyes som verkligen övertygar positivt så här långt.

Annons
Publicerad 2021-10-01 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto