Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Malmö FF ska naturligtvis inte ha någon chans mot Chelsea, men bollen är rund

Peter Hyllman

Förra matchen mellan Malmö FF och Chelsea gav vissa intrycket att Malmö FF egentligen helst skulle slippa att spela i Champions League. Möjligen i viss besvikelse över att det såg så väldigt uppgivet ut. Något som i sin tur fick Malmö FF:s VD att klampa i klaveret genom att respondera med det föga begåvade ”det var det dummaste jag hört” för att därefter avrunda med att han inte hade någon lust att utveckla sig.

Man kan kanske tycka att Patrick Ekwall lite grann får skylla sig själv som skriver så där efter en tung förlust när egon och känslor fortfarande är sårade. Samtidigt framförde han en saklig ståndpunkt, vilket är hans uppgift. En VD för en professionell fotbollsklubb ska självfallet inte uttrycka sig på det där sättet. Han jagar den billiga poängen hos lättsålda supportrar på ett sätt som bara kan uppmuntra allmänt näthat.

Ikväll mötas alltså de båda lagen igen, fast den här gången i Malmö, det vill säga på svensk mark, eller i alla fall på skånsk mark. Frågan är väl om det den här gången blir ett bättre resultat för Malmö FF än de 0-4 med mersmak som de råkade ut för på Stamford Bridge. Det är kanske inte väldigt mycket som talar för det. Å andra sidan kan det väl knappast gå så mycket sämre för Malmö FF än vad det redan har gjort.

Annons

På sina tre första matcher i Champions League har Malmö FF tagit noll poäng, gjort noll mål och släppt in totalt elva mål, varav aldrig mindre än tre mål i en enda match. Det vore rent önsketänkande att föreställa sig att Malmö FF skulle sluta något annat än fyra i den här gruppen. Och det enda kritiska man kanske har att säga om den saken är att kanske borde de ha hållit en något lägre profil inför gruppspelet.

Att Malmö FF exempelvis åker på rejält med däng mot Chelsea är för all del inte särskilt märkligt, lika lite som att de slutar sist i gruppen. Chelsea är en av de klubbar som drar till sig världens allra bästa spelare. Malmö FF är en klubb vars bästa spelare istället lämnar för andra klubbar, som därefter lämnar för andra klubbar, och för andra klubbar igen, innan de till slut eventuellt hamnar i en klubb som Chelsea.

Annons

Att säga att Malmö FF alltså befinner sig en fem-sex steg, kanske till och med lågt räknat, längre ned i näringskedjan jämfört med Chelsea är ingen överdrift. Men det vackra med den europeiska fotbollen är naturligtvis att det faktiskt inte behöver betyda väldigt mycket i en enskild match. Därför kan ändå Malmö FF gå in till kvällens match mot Chelsea med möjligheten att faktiskt vinna matchen.

Sedan är naturligtvis jämförelsen med Östersunds FK och matcherna mot Arsenal i Europa League rent och skärt trams. Inte enbart för att Chelsea är ett betydligt bättre lag än vad Arsenal var då. Men framför allt för att Arsenal i själva verket vann med 3-0 i Östersund. Östersund vann sedan matchen på Emirates eftersom Arsenal inte behövde vinna matchen, de hade i praktiken redan vunnit sextondelsfinalen.

Annons

Nu är det för all del bara gruppspel den här gången, men det är ändå en match som Chelsea förmodligen anser sig behöva vinna. Har de redan förlorat en match mot Juventus vore det dumt att öka spänningen i den här gruppen ytterligare.

:::

Vad säger det egentligen om Man Utd att Tottenham nu ser ut att hoppa före dem i kön och anställa Antonio Conte?

Man skulle kunna tänka att det säger att Man Utd inte har varit särskilt intresserade av att anställa Conte. Vilket kanske i sig är rätt rejält korkat för all del. Det i själva verket enda rationella skälet jag skulle kunna se för det är att Man Utd är mer intresserade av att anställa Mauricio Pochettino.

Nästa tuffa test för Man Utd och för Ole-Gunnar Solskjaer kommer ikväll när de möter Atalanta på bortaplan. En match som möjligen ger Glenn Strömberg svåra våndor. Det är en match som Man Utd åtminstone måste undvika att förlora.

Annons

Åtminstone om Solskjaer hade någon slags tanke på att för första gången ta Man Utd vidare från gruppspelet i Champions League.

:::

Man kan bara anta så här ett antal veckor senare att det ingår i Newcastles ”stora plan” att det skulle hända just ingenting alls under den första månaden med nya ägare.

:::

Efter de tre första tunga matcherna har Wolves på sina sju matcher därefter plockat hem hela 16 poäng och ligger just nu sjua i ligan. Bruno Lage är en av förhållandevis få managers i Premier League just nu som borde sova rätt gott om nätterna.

:::

Paulo Fonseca till Aston Villa? Det känns som att vi kan vara på väg att få en rätt häftig manageruppgradering i Premier League mitt under säsongen.

Publicerad 2021-11-02 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto