Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Detta är inte Lukakus första sång- och dansnummer

Peter Hyllman

Robbie Keane var närmast ökänd efter ett tag för att ha än den ena pojkklubben efter den andra, helt och hållet beroende på vilken klubb han var på väg till för stunden. Cirka tio år senare verkar det som om Romelu Lukaku är på gång att ta över den rollen, i alla fall i Premier League.

Chelsea, två gånger om, Man Utd och Inter hör nu samtliga till de klubbar som Lukaku tydligen har i sitt hjärta och drömt om att få spela för. Åtminstone råkar det vara precis så det låter antingen när han precis har kommit till en klubb, eller när han av ett eller annat skäl råkar vara less på att spela för den klubben.

Romelu Lukaku gjorde alltså en intervju med Sky i Italien där han sa sig vilja återvända till Inter förr hellre än senare. I samma intervju beklagade han sig även över att Tuchel valde att spela ett taktiskt system som inte passade honom. Man skulle rätt lugnt kunna säga att intervjun var både dåligt genomtänkt och dåligt tajmad.

Annons

För all del är det inte första gången Lukaku ger både ogenomtänkta och otajmade intervjuer av det här slaget. Intervjuer som inte på något sätt kan hjälpa laget han spelar för utan enbart är ägnade att hjälpa honom själv. Förut har han använt sig av den minst sagt klassiska ursäkten att intervjun var ”felöversatt”.

Den här gången har Lukaku i alla fall inte försökt hävda det. Kanske inser han att den ursäkten är både utsliten och knappast aktuell i det här fallet. Thomas Tuchel hade hur som helst föga förståelse för situationen och valde utan större pardon att peta Lukaku från Chelseas matchtrupp mot Liverpool.

Ett modigt beslut får man väl ändå säga. Matchen mot Liverpool var förmodligen någon slags sista chans att haka på i titelstriden. Att i det läget betacka sig för sin främsta anfallares tjänster faller sig kanske inte naturligt. Går resultaten laget emot efter ett sådant beslut kan det ofta slå tillbaka på managern ifråga.

Annons

Resultatet gick halvt om halvt Chelsea emot mot Liverpool. Men beslutet verkar inte slå tillbaka på Tuchel. Spelarna på planen stod upp för laget och för Tuchel, och kämpade sig tillbaka från ett 0-2-underläge. Uppenbart är att Lukaku inte har något meningsfullt stöd i spelartruppen för sin attityd eller sin intervju.

Att peta stjärnanfallare verkar ha blivit ett av säsongens huvudnummer. Mikel Arteta var först ut med att peta Pierre-Emerick Aubameyang i Arsenal, och har med det sannerligen fått en positiv effekt. Chelseas och Tuchels situation är kanske inte exakt densamma, men Tuchel precis som Arteta satte principen före praktiken.

Möjligen har Romelu Lukaku läst situationen och att den inte har fallit ut till hans fördel, för nu i dagarna ska han och Tuchel ha haft ett samtal och åtminstone för stunden ha rett ut den så kallade fnurran på tråden. Tuchel ska tydligen prata om saken på Chelseas presskonferens under dagen.

Annons

Förmodligen är det väl inte det sista vi hör om problem med Lukaku i Chelsea. Det brukar sällan vara det när något sådant här har inträffat en gång, då brukar det inträffa igen förr eller senare. Dessutom börjar väl detta som sagt bli något av en dålig vana för Lukaku. Det är inte hans första sång- och dansnummer.

Tråkigt och onödigt dels eftersom Romelu Lukaku är en bra anfallare, och en anfallare som Chelsea absolut behöver. Men som verkar ha väldigt svårt att inrätta sig i taktiska system som inte är exakt anpassade efter honom. Lukaku verkar vilja att hans lag ska anpassa sig till honom, snarare än att han ska anpassa sig till laget.

Bekväm och bortskämd med andra ord.

:::

Det var väl inte första gången man tänkte tanken bara för att det igår var första gången som Man Utd förlorade en fotbollsmatch med Ralf Rangnick som manager, men visst får man väl intrycket att Man Utd åtminstone på kort sikt har ersatt en manager med en director of football.

Annons

:::

Härliga cupdagar i England framför oss. Först Ligacupens semifinaler, därefter FA-cupens tredje omgång hela helgen.

:::

Blir intressant att följa både vilka Newcastle försöker värva under januari, och därefter vilka de faktiskt värvar. Om de lyckas få i land Kieran Trippier, som det väl verkar, så är det en riktigt tung värvning för dem.

Publicerad 2022-01-04 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto