Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

West Ham slog spiken i Sevillas kista!

Peter Hyllman

Vilken kväll på London Stadium! Härlig atmosfär och elektrisk stämning när West Ham och David Moyes gjorde vad endast Slavia Prag har gjort förut under de senaste tio åren, det vill säga besegra Sevilla i Europa League.

Tomas Soucek kvitterade Sevillas ledning från första matchen strax innan halvtid, och hade en jättechans att ge West Ham ledningen i början av förlängningen. Till slut var det dock Andrij Jarmolenko som vann matchen åt West Ham med fem minuter kvar av förlängningen.

Sevilla var självfallet en av Europa Leagues förhandsfavoriter inför slutspelet. Dels genom sin framskjutna placering i en av Europas bästa ligor. Dels genom sin närmast unika historia i just Europa League.

Ändå var känslan att West Ham inför hemmareturen mycket väl kunde vinna detta efter att de hållit siffrorna nere i första matchen till 0-1. Vad som krävdes var kanske bara en sådan där europeisk cupkväll som engelska klubbar brukar kunna ha på sina hemmaarenor då och då.

Annons

Det var till slut ingen större snack om saken. West Ham var under kvällen det klart bättre laget och vann rättvist. En taktisk och kvalitativ triumf både för West Ham och för David Moyes, som i båda fallen saknar omfattande erfarenhet från europeiskt cupspel.

Spansk press, särskilt med koppling till Sevilla, var minst sagt avfärdande av West Hams chanser efter den första matchen. Trots att det faktiskt bara blev 1-0 till Sevilla lät på det på flera håll som om Sevilla krossat dem och att West Ham vore närmast chanslösa inför returmötet.

Diario de Sevilla rapporterade exempelvis att ”bokstavligen utklassade” West Ham som ”inte alls förtjänade komplimangerna de fått inför matchen” och som inte ”kunde hantera” ett bra spelande Sevilla. Sevilla var helt enkelt ”ostoppbara” konkluderade den spanska journalisten Luis Carlos Peris.

Annons

Well, West Ham stoppade dem!

West Ham var naturligtvis bättre den här kvällen. På hemmaplan framför de egna supportrarna var West Ham ett annat lag. Declan Rice, lagets förmodligen bästa och viktigaste spelare, var också tillbaka i laget.

Kanske hade man kunnat tänka att spansk press möjligen borde ha kunnat få med det i tänket, både efter förra matchen och inför den här matchen. Det var aldrig nere i Sevilla som West Ham var tänkt att dominera matchbilden, särskilt inte med de rätt tuffa förutsättningar laget då hade att brottas med.

Festen lär dock fortsätta ett tag på och runt London Stadium. West Ham är vidare till kvartsfinal i Europa League och i och med segern mot Sevilla har West Ham definitivt signalerat att de är ett lag kapabelt att faktiskt vinna Europa League.

Och oavsett mina tvivel gällande hur långt David Moyes faktiskt kan ta West Ham så har han ändå tagit West Ham till Europa Leagues kvartsfinal. Vilket är längre än vad West Ham har kommit på väldigt länge.

Annons

West Ham visade ikväll att de definitivt kunde hantera Sevilla och att de absolut förtjänade komplimangerna de fått inför detta europeiska cupmöte. West Ham är sannerligen inte ostoppbara men demonstrativt kapabla att vinna mot Sevilla.

Och kan West Ham vinna mot Sevilla så kan West Ham vinna mot alla lag som är kvar i Europa League.

Publicerad 2022-03-17 23:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto