Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Åtta bästa värvningarna till Premier League under säsongen

Peter Hyllman

Varför ändra ett vinnande koncept?! Normalt sett brukar ett sätt att avsluta och sammanfatta säsongen på den här bloggen vara att lista de bästa värvningarna till Premier League under säsongen. Kanske är det inte min typ av favoritblogg, men det är lättsmält och brukar vara uppskattat. Även om det sällan brukar betyda att alla eller egentligen någon håller med.

De vanliga reglerna och riktlinjerna gäller. Vad som värderas och rankas är alltså inte spelarna i sig själva, utan mer specifikt värvningarna. Detta bygger naturligtvis en hel del på spelarnas kvalitet, men utgår också från saker om hur väl dessa spelare har passat in i sina respektive lag, vilket behov dessa värvningar har fyllt för sina lag och naturligtvis vilken effekt de har haft för sina lag.

Vad som självfallet även i huvudsak värderas på en sådan här lista är effekten den här säsongen, även om det inte helt utesluter ett visst framåtblickande. Men naturligtvis har det gjorts en hel del värvningar som inte haft någon större effekt just den här säsongen, som inte heller haft det syftet, men som är tänkta mer som spelare för framtiden. Men det går inte att värdera dessa värvningar på något vettigt sätt i nuläget.

Annons

Jag hade självfallet kunnat göra en lista även över de sämsta värvningarna till Premier League, men det är kanske inte riktigt lika sympatiskt. Om det ska nämnas några namn som vore aktuella för en sådan här lista vore det kanske inte särskilt långsökt att då t ex nämna sådana som Romelu Lukaku, Salomón Rondón, Jadon Sancho, Emerson Royal, Nuno Tavares med flera. Som sagt, sett till förväntningar och denna säsong.

Här är emellertid de åtta bästa värvningar till Premier League inför och under den här säsongen som jag anser ha varit de bästa värvningarna.

(8) Bruno Guimaraes, Newcastle

När Newcastle värvade den här spelaren i januari verkade det främsta argumentet vara att Arsenal ville värva honom. Under våren har däremot Guimaraes tydligt visat att det fanns bättre argument än så för Newcastle att värva just honom.

Annons

Det tog ett litet tag för Guimaraes att acklimatisera sig både i klubben och i ligan men han var under större delen av våren det kanske främsta enskilda skälet bakom Newcastles resa uppåt i tabellen från nedflyttningsstrid till tabellens mitt.

(7) Connor Gallagher, Crystal Palace

Crystal Palace har gjort en bra första säsong med Patrick Vieira och en stor anledning till det är Connor Gallagher som gett laget en helt annan oompf på mittfältet. Gallagher har varit så bra under säsongen att detta nu gett honom en landslagsplats.

Det är för all del inte säkert att Gallagher därför kommer med i England VM-trupp, men han har åtminstone gett sig själv chansen. Vad som naturligtvis drar ner betyget för själva värvningen är att det bara var ett lån från Chelsea.

(6) Christian Eriksen, Brentford

En av förra sommarens skräckhistorier var naturligtvis när Eriksen föll samman på planen i matchen mellan Danmark och Finland i EM. En av säsongens solskenshistorier var när Eriksen kom tillbaka till fotbollen genom att skriva på i januari för Brentford.

Annons

Eriksen gjorde ett stort intryck på Brentfords mittfält under våren och såg till att den annars så vanliga dippen under säsongens andra halva för nykomlingar aldrig kom. Så bra har Eriksen varit det nu nosar toppklubbar omkring honom denna sommar.

(5) Ibrahima Konaté, Liverpool

För allt snack om Joel Matip är det naturligtvis ingen tillfällighet att det är Konaté som har startat för Liverpool i Champions League den här säsongen. Och det råder knappast någon tvekan om att i de stora matcherna är det Konaté som prioriterats.

Betydelse har Konaté även haft för Liverpool i avgörande ögonblick under säsongen. Flera viktiga mål i Champions Leagues slutspel bar Liverpool fram till finalen och tillsammans med Virgil Van Dijk bildade han ett formidabelt mittbackspar.

(4) Cristiano Ronaldo, Man Utd

Det kan diskuteras i evighet om detta var en bra eller dålig värvning för Man Utd, om Man Utd kanske hade tjänat på att jobba vidare med vad de hade snarare än att riva upp något som ändå fungerade hjälpligt.

Annons

Samtidigt är det där tämligen spekulativt. Vad som däremot inte alls är spekulativt är de många mål och avgörande insatser som Cristiano Ronaldo gjort för Man Utd under säsongen, både i ligan och i Champions League. Man Utd har varit riktigt dåliga, men utan Ronaldo hade det varit betydligt värre.

(3) Aaron Ramsdale, Arsenal

Inte många Arsenalsupportrar hade mycket positivt att säga om den här värvningen inför säsongen. Många såg Ramsdale som en nedflyttningsmålvakt, efter dennes säsonger med Bournemouth och Sheffield United.

Under säsongen och framför allt ju längre säsongen led så blev Ramsdale däremot desto mer uppskattad av Arsenals supportrar. Med många matchvinnande målvaktsinsatser var Ramsdale ett stort skäl varför Arsenal kom så väldigt nära Champions League.

(2) Cristian Romero, Tottenham

Annons

Att komma som ny mittback till Premier League är inte alltid så lätt och Romero behövde absolut en viss tid av omställning. Men under säsongen, och framför allt sedan Antonio Conte tagit över laget, växte Romero ut till en mittbacksklippa i Tottenhams försvar.

Redan skulle Romero mycket väl kunna ta en plats på en lista över ligans fem bästa mittbackar, och känslan är att det finns mer att vänta sig av Romero. Utan Romero spelar inte Tottenham Champions League nästa säsong.

(1) Luis Diaz, Liverpool

Värvades under januari till Liverpool och hade han värvats ett halvår tidigare kanske Liverpool hade vunnit ligan den här säsongen. Helt hypotetiskt naturligtvis, men att döma av effekten Diaz hade på Liverpool under våren känns det alls inte långsökt.

Liverpool kommer behöva fräscha upp och förnya sin anfallslinje. Alla ljud omedelbart efter Champions League-finalen, gällande t ex Mané och Salah, tyder onekligen just på detta. Och Diaz är en väldigt viktig och framför allt färdig pusselbit i denna förnyelse.

Annons
Publicerad 2022-06-06 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto