Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Åtta förväntade transfersagor under sommaren

Peter Hyllman

Det mesta tyder på att det under måndagen blir klart att Liverpool värvar Darwin Nunez från Benfica för så dyra pengar att om Jürgen Klopp faktiskt hade menat allvar med allt han hade att säga om dyra värvningar för fem-sex år sedan så hade han i rödaste rappet lämnat in sin avskedsansökan till Liverpools styrelse eftersom sådant vill han minsann inte vara med om, så det så!

Mycket tyder på att vi är på väg mot en sommar med ett förhållandevis högt antal så kallade transfersagor. Man kan fundera på vad det i så fall beror. En ganska enkel aning är att det är ett förhållandevis stort antal engelska klubbar den här sommaren som befinner sig i en fas av investering eller ombyggnation. Något som förmodligen kan sägas om alla klubbar utom möjligen Man City.

Man City har som vi vet redan satt punkt för en potentiell stor transfersaga genom att värva Erling Haaland från Dortmund. Inget tjafs där liksom. Nu låter det i och för sig som om Man City inte är färdiga med sina planer för sommaren där utan att de siktar på i alla fall ytterligare två spelare. Rimligtvis hör detta även ihop med vilka spelare som faktiskt lämnar Man City denna sommar.

Annons

Liverpool har ett digert jobb framför sig att fräscha upp sin anfallsbesättning, men har så klart med Luis Diaz och alltså förmodligen Darwin Nunez kommit en bra bit på den vägen redan. Tottenham satsar, Newcastle satsar, Chelsea har en hel del att jobba med, och givet allt snack runt Man Utd måste man förvänta sig att det kommer hända en hel del runt dem. Även Arsenal verkar ha sina idéer.

Här är sommarens åtta största förväntade transfersagor i och till Premier League under den här sommaren:

(8) Darwin Nunez från Benfica

Lite fubbigt kanske att ta med den här på listan givet att den kanske inte ens överlever den här dagen som transfersaga. Men värvningen är inte helt klar i skrivande stund och alltså kommer den med.

Flera klubbar visade intresse för Nunez, som gjort succé i Champions Leagu den gångna säsongen, och det är väl just inget konstigt med det. Precis som det inte är något konstigt med att Liverpool plockar honom utan något större snack när de väl gått in för honom.

Annons

Vid sidan av Erling Haaland är Nunez den just nu mest spännande anfallaren utanför Premier League, och givet att Man City redan norpat Haaland var det bara logiskt att Liverpool i sin tur valde att norpa Nunez.

(7) Gabriel Jesus från Man City

Riktigt så bra som han var tänkt att bli för Man City har Gabriel Jesus aldrig lyckats bli, och med köpen av både Haaland och Julian Alvarez börjar Jesus roll i Man Citys trupp se alltmer tveksam ut.

Hittills är det Arsenal som tittat med fuktigast ögon på Gabriel Jesus och där det verkar finnas störst genuint intresse att värva spelaren, men man kan nog tänka sig att Arsenals misslyckande att nå Champions League väger emot dem i Jesus ögon för tillfället.

Så värst många bättre alternativ kommer Jesus däremot inte ha tillgång till, åtminstone inte i engelsk fotboll. Men för en spelare som Gabriel Jesus kommer det naturligtvis inte saknas europeiska klubbar som efterfrågar hans tjänster.

Annons

(6) Declan Rice från West Ham

Har omgetts med flyttrykten under längre tid vilket självfallet hänger samman med att Rice har växt fram som en av ligans absolut bästa defensiva mittfältare. Chelsea, Man Utd och Man City är samtliga klubbar som påståtts rycka i Rice.

West Ham verkar däremot veta att vilja ta betalt för Rice, och det har pratats om belopp en bit över £100m. Vilket naturligtvis tänkbara köpare bara har sig själva att skylla för efter att ha slängt iväg liknande belopp på spelare som Grealish, Maguire med flera.

Av detta följer att ett inte osannolikt slut på denna transfersaga, åtminstone den här sommaren, är att Rice blir kvar ännu en säsong i West Ham. Givet att West Ham presterar bra i ligaspelet liksom i europeiskt cupspel, kanske detta är ett rätt bra utfall för alla.

(5) Frenkie De Jong från Barcelona

Annons

Rykten om Man Utd surrar likt envisa flugor runt De Jong där det låter som om Barcelona är intresserade av att sälja spelaren för att skapa finansiellt utrymme för övriga spelare i och på väg till klubben.

De Jong själv har låtit minst sagt måttligt intresserad av Man Utd, trots dennes koppling till Erik Ten Hag. Vilket nog inte har något specifikt med Man Utd att göra lika mycket som med bristen på Champions League att göra, och intrycket av oreda runt klubben.

Lite typiskt är det så klart att Man Utd ger sig in i ännu en runda med en spelare som är tveksam att gå till klubben. Man får säga att detta blir en värvning som blir bra om det visar sig gå bra för laget, annars inte.

(4) Richarlison från Everton

Man får ju säga att det är en smula oroväckande för Everton att de klarar sig kvar i Premier League på håret, men kort därefter ryktas vara på väg att bli av med flertalet av sina bästa spelare; Richarlison, Dominic Calvert-Lewin med flera.

Annons

Richarlison kan man minst sagt förstå. Han har varit i Everton under flera år och det finns uppenbart något rätt stort i den spelaren. Den storheten har inte Richarlison råd att slösa bort på ett Everton som inte riktigt lyckas ta sig dit de vill ta sig.

Just för närvarande är det Tottenham och Antonio Conte som rycker hårdast i Richarlison, men man kan absolut tänka sig att flera klubbar än dem kommer ge sig in i leken om det så att säga blir skarpt läge om spelaren.

(3) Raheem Sterling från Man City

Man City håller på att städa i skafferierna och det är väl i själva verket ett rätt bra tillfälle att göra detta. En spelare som sägs vara på väg ut genom dörren är Sterling som ju har varit ett bra tag i klubben.

Vi har för all del hört sådant här prat om Sterling förut så det är ju inte säkert att det blir verklighet av ryktena. Sterling själv har tidigare sagt att han gärna spelar utomlands någon gång under sin karriär, och det har pratats om Real Madrid.

Annons

Man hade kunnat tänka sig att Liverpool borde vara lite intresserade av att hämta hem sin gamla talang, men där har det varit tyst. Av klubbarna i England är det framför allt runt Chelsea och Arsenal det har surrats gällande Sterling.

(2) Robert Lewandowski från Bayern München

Man skulle kunna säga att det gick väldigt snabbt från 0 till 100 mellan Bayern och Lewandowski efter säsongen och båda parterna lyckades infektera situationen med hårda och kantiga ord.

Uppenbart är att Lewandowski vill göra något annat med sin fotboll från och med nästa säsong och som det låter så är det Barcelona som är hans första ambition. Nu befinner sig inte Barcelona i det bästa läget att värva spelare som Lewandowski, vilket gör fältet mer öppet.

Det förvånar väl absolut ingen att Lewandowski har ryktats som aktuell för Man Utd, men en kanske mer trolig destination är nog Chelsea, där det ju alltmer verkar som om Romelu Lukaku inte blir särskilt långvarig.

Annons

(1) Ousmane Dembele från Barcelona

Finns det något transferfönster de senaste åren som Dembele inte har varit en transfersaga i någon form eller utsträckning? Men givet att Dembeles kontrakt med Barcelona närmar sig sitt formella slut kan det vara allvar den här gången.

Med tanke på Barcelonas finansiella situation är det helt säkert en spelare de kommer vilja försöka avlasta den här sommaren. Och så värst många andra ställen att avlasta en sådan spelare än Premier League finns liksom inte.

Skulle jag våga mig på någon form av gissning vilka klubbar som vore aktuella för Dembele så vore det någon valfri av de tre stora Londonklubbarna; Arsenal, Chelsea eller Tottenham. Kanske Chelsea har någon slags första tjing.

Publicerad 2022-06-13 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto