Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var finns det plats för Neymar i Premier League?

Peter Hyllman

All work and no play makes Neymar a dull boy. Mycket verkar tyda på att Neymar skulle vara på väg bort från PSG den här sommaren, åtminstone att det verkar som om båda parter i alla fall ser sig om efter andra alternativ. Passionen verkar hur som helst ha dött lite i relationen sedan i alla fall några år tillbaka, och laget har nu arguably större eller i alla fall viktigare stjärnor, så det kommer inte som någon större överraskning.

Men vart åh vart skulle då Neymar ta vägen? Svaret på den frågan begränsas av ett par olika faktorer. Dels vad Neymar skulle kräva framför allt i termer av lön, vilket onekligen gör att endast ett fåtal klubbar ens kan komma i anspråk. Dels det rykte Neymar skapat runt sig själv om en spelare som gillar att vara stjärna mer än han gillar att arbeta och spela som en stjärna vilket reducerar antalet klubbar ytterligare.

Visst finns det några klubbar utanför Premier League som skulle kunna komma ifråga för Neymar. Barcelona har knappt ens pengar att köpa räksallad till korven, än mindre själva korven, så de kommer inte på fråga. Real Madrid möjligen även om de inte visat något större intresse, kanske Atlético Madrid. Eventuellt skulle någon av de stora italienska klubbarna kunna få för sig att kreativt redovisa sig till värvningen.

Annons

Premier League, alltså ligan eller organisationen, saliverar helt säkert över tanken på att Neymar skulle börja spela i ligan. Värdet på och intresset för produkten skulle garanterat öka ytterligare. Neymar är en stjärna av superstar-status på i grund och botten samma nivå som Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic med flera. Och det räcker ju att komma ihåg vilket hallaballå det blev förra sommaren när Ronaldo återvände.

Men vilka klubbar i Premier League skulle då kunna tänkas vara aktuella och villiga att värva Neymar med allt vad han tillför och medför? Här skulle jag från det resonemanget först och främst eliminera tre av de stora klubbarna, och andra klubbar kommer liksom inte riktigt på fråga, nämligen Arsenal, Tottenham och Liverpool. Neymar känns helt enkelt inte som en värvning dessa klubbar skulle göra, om än av lite olika skäl.

Annons

Vilka återstår då?

Man City

Har nämnts som en klubb som skulle vara intresserad att köpa Neymar, särskilt om en försäljning av Raheem Sterling blir av, men det är oklart om detta är något mer än de egna supportrarnas önsketänkande. Det vore inte första gången.

Det är svårt att se Man City, och i synnerhet Pep Guardiola som måste antas ha ett rätt tungt ord med i beslutet, vara särskilt bespetsade på att värva en stjärna som inte precis gjort sig känd för att underkasta sig arbetskrävande spelsystem som Guardiolas.

Ersättare för Sterling och Gabriel Jesus har Man City dessutom redan värvat.

Visst vore Neymar en rejäl prestigevärvning och faller väl in i kategorin att Man City med en sådan på något sätt bevisar sin egen virilitet som superklubb, precis som var tanken med Messi förra året. Men som sagt är nog det där med fanboysen än klubben.

Annons

Man City är en klokt agerande klubb. Förmodligen för klokt agerande klubb för att dra på sig ett Neymar-äventyr.

Man Utd

Man Utd har sannerligen inte varit en klokt agerande klubb på mycket länge. Detta gör de, eller hade i alla fall gjort dem, till en prima kandidat att värva Neymar. Just för att slå sig själva för bröstet om hur stora man är.

Men nu ska ju Man Utd ha slutat med det där. En ny manager och helt ny klubbledning ska ha bestämt sig för att börja arbeta på ett annat sätt. Kanske blir detta det första och största testet på Man Utds beslutsamhet i detta avseende. Motstår de frestelsen?

Av ovanstående skäl skulle jag vilja avskriva även Man Utd från Neymar. Så tänker kanske inte PSG eller Neymar själv, och de har kanske lärt sig att det bästa sättet att få Man Utd att nappa på kroken är att låta meddela att Man City är på väg att värva honom.

Annons

Skulle Man Utd värva Neymar börjar jag tro att Man Utd målat svarta ränder på en vit häst och försökt kränga den som en zebra.

Newcastle

Eftersom det inte saknas brasilianska spelare i Newcastle är det kanske naturligt att det har kommit på tal att Neymar skulle kunna vara på gång till St James Park. Särskilt eftersom de själva inte avfärdat idén, varför de nu skulle göra det.

Idén känns emellertid väldigt långsökt, och ärligt talat mer som en produkt av medias och de egna supportrarnas vilda fantasier. Visst finns det mycket pengar bakom Newcastles nya ägare, men inget i hur de hittills arbetat tyder på att detta skulle vara aktuellt.

Chelsea

En klubb som nämnts vid namn gällande Neymar är Chelsea, och här är det inte väldigt svårt att se det faktiskt kunna hända. En pressad och stressad Todd Boehly som efter några missade värvningar mot slutet av transferfönstret letar efter en stjärna? `

Annons

Jodå, it could happen!

Thomas Tuchel blev aldrig särskilt långvarig i PSG, och det känns inte precis långsökt att Neymar var ett av de stora skälen till det. Neymar ligger nog inte särskilt högt upp på Tuchels önskelista, men det är ju inte säkert att det är något Boehly bryr sig om.

Pengarna i klubben, det politiska läget för den nya klubbledningen liksom dess brist på kompetens och erfarenhet på transfermarknaden efter att ha sagt upp hela sin organisation, gör Chelsea till den mest troliga klubben för Neymar i Premier League.

Förmodligen är Chelsea även den klubb där jag vore minst benägen att säga att det vore en direkt dum värvning. Även om jag för all del vore intresserad att se vad som skulle kunna hända med Neymar om han sattes under Guardiolas management.

Antingen skulle det bli väldigt dåligt, eller så skulle det kunna bli väldigt bra.

Annons

:::

TRANSFERKOLLEN

Joao Palhinha, Sporting till Fulham. Frågan är om jag någonsin läst ett pressmeddelande mer fullt av klyschor än det Fulham släppte när den här värvningen är klar. Tony Khan verkade ha precis lika lite koll på vem spelaren var som Palhinha verkar ha om Fulham. Hur som helst får Fulham en meriterad och målfarlig mittfältare. Betyg: Väl godkänd – (+++)

Giulian Biancone, Troyes till Nottingham Forest. Högerback som förra säsongen hjälpte nykomlingen Troyes att hålla sig kvar i Ligue 1, och som nu får i uppdrag att hjälpa nykomlingen Forest kvar i Premier League. Rimlig värvning givet att det ser ut som om Djed Spence försvinner från det lag som tog Forest tillbaka till Premier League. Betyg: Väl godkänd – (+++)

Publicerad 2022-07-05 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto