Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Preview av EFL Championship 2022-23: (19-24)

Peter Hyllman

Det finns många skäl varför en preview eller prognos av EFL Championship 2022-23 redan nu kan verka hopplös. Ett av dessa skäl är naturligtvis att sommaren och därmed försäsongen är långt ifrån över och att mycket med lagen därför kan hinna förändras som påverkar vår bedömning. Ett annat mer generellt skäl är att EFL Championship alltid är en svårt oförutsägbar liga som kan sluta mer eller mindre hur som helst.

Det sista är å andra sidan lite befriande. För om det nu ligger till det på det viset så är det ju bara att köra hårt, gissa fritt med varierande grad av insiktsfullhet. Men sedan är det så klart också så att detta med att gissa tabellplaceringar till slut ändå bara är att krydda och spetsa till formen för genomgången. Man kan lika gärna välja att bara se det som en översiktlig presentation av varje lag och deras ungefärliga utgångspunkt.

Man vinner inga stora priser om man gissar vilka som är bokmakarfirmornas favoriter att vinna EFL Championship. Naturligtvis hittar vi där de tre klubbar som åkte ur Premier League förra säsongen, alltså Norwich, Watford och Burnley. Andra klubbar som räknas bland favoriterna är Sheffield United, Middlesbrough och West Brom. Precis som väntat finns det någon sorts rimlighet i detta. Lika väntat kommer det dock inte bli exakt så.

Annons

Den snabbtänkte inser naturligtvis utifrån rubrik och upplägg att det kommer fler sådana här preview-bloggar, även för Premier League för övrigt. Min tanke är att räkna ned till ligapremiären om rätt exakt tre veckor med sådana här nedslag varje fredag och lördag, något beroende på eventuella matchbloggar för Euro 2022. Sex lag per vecka i EFL Championship och fem lag per vecka i Premier League.

Vi börjar med platserna 19-24 och nedflyttningsstriden i EFL Championship:

(19) Cardiff City (Steve Morison)

Har varit en av de mer aktiva klubbarna på transfermarknaden hittills denna sommar, och vi hittar några intressanta värvningar i Ryan Allsop, Callum O’Dowda och Romaine Sawyers. Detta har sänkt oddsen på dem vilket jag inte ser som motiverat. Manager Morison tog över klubben under förra säsongen. Struligt runt Cardiff en längre tid, svårt att se detta förändras.

Annons

(20) Bristol City (Nigel Pearson)

Med hot om poängavdrag hängandes över sig på grund av finansiella excesser är detta en säsong som riskerar bli väldigt jobbig för Bristol City, och förmodligen är det precis så som klubbens VD sa för ett tag sedan att hålla sig kvar i EFL Championship förmodligen måste ses som en bra säsong för Bristol City i detta läge. Frågan är om Bristol City lyckas hålla kaoset från dörren, och om Pearson blir kvar som manager.

(21) Hull City (Shola Arveladze)

Nya ägare har inte omedelbart resulterat i sommar och solsken för Hull City. Anställningen av Shola Arveladze som manager förra säsongen känns en smula tveksam och det ligger nära till hands att tänka sig att det kommer ta ut sin rätt den här säsongen och ett managerbyte vore nog inte oväntat. Räkna med en så kallad övergångssäsong för Hull City.

Annons

(22) Birmingham City (John Eustace)

Birmingham har flera säsongen i rad snubblat runt i nedflyttningsstriden men på något sätt alltid lyckats hålla sig ovanför strecket. Den här gången misstänker jag att det kokta fläsket kan vara stekt. En misstanke som inte blir mindre varken av att Lee Bowyer nyss och tämligen plötsligt fick sparken eller av en tämligen timid ersättare i Eustace. Kaos och strul härjar i Birmingham City, och nedflyttning känns trolig.

(23) Rotherham (Paul Warne)

Jojo-laget nummer ett mellan EFL Championship och League One är Rotherham, som får dras med den gamla klyschan av att vara för bra för den lägre divisionen men förmodligen för dåliga för i det här fallet EFL Championship. Kan Warne knäcka koden och hålla Rotherham kvar i EFL Championship? Ingen omöjlighet, men en fara är också att större klubbar norpar Warne under säsongen.

Annons

(24) Reading (Paul Ince)

Ince är manager inför säsongen men om Ince är manager efter säsongen så är nog ingen mer förvånad över den saken än jag. Reading befinner sig i stora problem, var hårresande nära att åka ur redan förra säsongen, och har en svag och tunn spelartrupp. Kommer med största sannolikhet att drabbas av poängavdrag under säsongen som riskerar besegla lagets öde den här säsongen.

Publicerad 2022-07-08 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto