Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PL-Hörnan 2022-23 (#4): Brighton är mer än en tillfällighet!

Peter Hyllman

Guldstjärnan: Tottenham
Bortamatch mot Nottingham Forest är ingen alldeles enkel uppgift, det kommer flera lag att få erfara den här säsongen. Tottenham gjorde det utifrån förutsättningarna bra och lyckades till slut satta under rätt hård press ändå vinna hyfsat övertygande.

Annons

Skamvrån: Bournemouth
Att åka till Anfield är självfallet en väldigt tuff uppgift, men det ska inte behöva innebära att man tangerar Premier League-historiens största förlust. Mest upprörande är kanske att det baserat på matchbilden är lite förvånande att Liverpool bara tangerade rekordet och inte slog det.

Kvarsittning: Aston Villa
Hemmamatch mot West Ham, som hittills förlorat tre raka matcher, såg ut att vara en av Steven Gerrards bästa möjligheter att visa att han fortfarande har grepp om läget i Aston Villa. Den möjligheten tog han inte. Tvärtom var det West Ham som vann och dessutom vann övertygande. Svårt att se detta vända för Gerrard.

Roliga timmen: Man Citys tvåmålsunderlägen
Man City har nu hamnat i tvåmålsunderlägen i tre av sina fem senaste ligamatcher. Man har inte förlorat någon av dessa tre matcher, dock vunnit två av dem. Löjligt imponerande så klart, men på lång sikt är det självfallet inte hållbart för Man City att så här ofta sätta sig i sådana här matchsituationer.

Annons

Tillbaka till skolbänken: Brendan Rodgers
Han verkar helt enkelt inte få detta att fungera, Brendan Rodgers. En förlust mot Chelsea på Stamford Bridge är kanske inget att hymla om, men när man får spela med en man mer under en stor del av matchen och från 0-0 och lik förbaskat hamnar i ett 0-2-underläge, då är det något grundläggande som inte stämmer.

Skolkarn: Richarlison
Mycket tjafs och pärleportande om Brennan Johnsons tuffa tackling på Richarlison på City Ground. Men i mina ögon kom Richarlison lindrigt undan. Vill man ha respekt på fotbollsplanen måste man också visa respekt på fotbollsplanen.

Hemläxan

Viktigt att komma ihåg att Lisandro Martinez är alldeles för kort för att kunna spela mittback i Premier League.

Också viktigt att komma ihåg att Erling Haaland kan få det svårt att klara sig i Premier League.

Annons

Brighton gjorde mål på hemmaplan! Hör inte till vanligheterna.

Man Utd vann två raka ligamatcher. Här inte heller till vanligheterna.

Tungt för Wolves. Inte första och helt säkert inte sista matchen som glider dem ur näven i slutminuterna.

Publicerad 2022-08-29 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto