Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PL-Hörnan 2022-23 (#5): Haaland spränger alla gränser!

Peter Hyllman

Guldstjärnan: Fulham
Väldigt väl genomförd match av Fulham som taktiskt dominerade ett Brighton vi har sett taktiskt dominera flera andra lag i Premier League redan. Aleksandr Mitrovic svarade för en match som hade placerat honom i omgångens elva om det inte hade varit för en viss Erling Haaland.

Annons

Skamvrån: Chelsea
Kanske säger det allt som behöver sägas när Thomas Tuchel själv går ut efter matchen och kallar sina egna spelare för snälla på planen. Man kanske inte förväntar sig att Chelsea ska bli fysiskt dominerade av ett lag som Southampton, men så såg faktiskt ut att vara fallet.

Kvarsittning: Aston Villa
Svårt att säga vad Aston Villas matchplan egentligen var mot Arsenal. Frågan är om Steven Gerrard hade skickat ut laget med några andra instruktioner är ”go out there and get schtuck in, no marks!”. Därefter ser Aston Villa ändå till att släppa in två mål, det ena endast mikrosekunder efter kvitteringen, genom att vara alldeles för passiva.

Roliga timmen: Tidslöseriet
Det räcker med att maskning sker mot Liverpool för att det ska presenteras som ett allvarligt samhällsproblem och något moraliskt fullständigt förkastligt. När Everton däremot gör exakt samma sak fast värre mot Leeds bara dagen innan får det knappt någon uppmärksamhet alls. Lösningen är enkel, tillämpa reglerna!

Annons

Tillbaka till skolbänken: Steve Cooper
Taktiskt finns kanske inte så mycket att säga eller rita om för Nottingham Forest, en bortamatch mot Man City kan så klart sluta på det här sättet. Viktigast för Forest är inte hur den här matchen slutade utan hur man reagerar på det här resultatet under de närmaste matcherna.

Skolkarn: Douglas Luiz
Kommer in i 73:e minuten, gör mål direkt på hörna mot Arsenal i den 74:e minuten, och dagen därefter försöker Arsenal värva honom från Aston Villa. Rätt effektivt jobbat ändå måste man säga.

Hemläxan

Mitt (+) för Southamptons värvning av Roméo Lavia kan visa sig vara sommarens felbedömning.

Liverpool gör mål i åttonde tilläggsminuten av fem annonserade. Inget fel med det nödvändigtvis, men föreställ er reaktionen om detta hänt på en annan arena, låt oss säga Old Trafford.

Annons

Vilken debut av Alexander Isak!

Aston Villa är för stora för Steven Gerrard!

Erling Haaland och Julian Alvarez är en rejäl uppgradering på Gabriel Jesus och Raheem Sterling.

Är Crystal Palace mot Brentford Londons hippaste derby?

Någonstans tror jag ändå att Patrick Vieira uppskattar Wilfried Zahas alldeles äkta vrede på sina lagkamrater efter Brentfords sena kvittering.

Fullt ös sista timmarna av deadline day!

Publicerad 2022-09-01 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto