POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
1v

Hammarby IF vs. Kalmar FF; och en örn som landat men ännu inte levererat

Det rådde karnevalstämning på Söder. Hammarbys hemmapremiär låg runt hörnet; och en mäktig supportermarsch initierades av ikonen Bakircioglu.

Upplagt för fest.

Men. Festen kom av sig.

Smålänningen Kalmar FF hade all anledning att försöka förstöra festen och inkassera sina första allsvenska poäng 2019 efter en svajig premiärmatch mot Sirius.

Sagt och gjort. Stockholmaren Fröling, som tidigare berättat om sina Bajen-sympatier, pannbandsnickade in 0-1 efter att Odilon snubblat och tappat markeringen.

Hammarby kom igen, men bara halvvägs. Djurdjic kvitterade med skallen i den andra halvleken och spikade slutresultatet 1-1.

Viktig och skön poäng för Kalmar. Missräkning för Hammarby.

Chanser till ytterligare mål fanns. Och framförallt för hemmalaget som skapade ett flertal kvalitativa möjligheter. Ett par gånger stod Hägg Johansson för superräddningar och några gånger var skickligheten inte där.

Och på tal om skicklighet. Hammarbys sena lån av Vidar Örn Kjartansson adderar kvalité till de grönvita. Det är en oerhört skicklig forward och en typ av rollspelare jag personligen är svag för.

Den flyttbenägna islänningen, som är inne på sin tionde seniorklubb trots sina 29 år, har öst in mål i princip samtliga klubbar han representerat.

Det är en forward som är där en forward ska vara: i straffområdet. Han gjorde 14 mål för Malmö FF i allsvenskan 2016; alla i straffområdet och majoriteten på ett tillslag. Han krånglar inte till något. Varken i spelet eller i avslutsmomenten.

Kjartansson gör det det enkelt för sig själv och sina kamrater; han erbjuder ofta ett spelalternativ som felvänd forward och sätter tillbaka bollen – med ett eller två tillslag – mot framstormande medspelare och därefter ger han sig iväg mot straffområdet. Det är en spelare med stor smartness både med och utan boll.

Som ni förstår låg mitt fokus på Hammarbylånet (som i dagsläget endast gäller fram till sommaren) och nedan kommer ett antal sekvenser där Kjartansson styrkor exponeras.

  • Anfall 1

Anfall 1.Anfall 1.2Anfall 1.4Anfall 1.5Anfall 1.6

  • Anfall 2

Anfall 2.1Anfall 2.2Anfall 2.3Anfall 2.4Anfall 2.5Anfall 2.6

  • Anfall 3

Anfall 3.1Anfall 3.2Anfall 3.3

  • Anfall 4

Anfall 4.1Anfall 4.2Anfall 4.3Anfall 4.4

  • Anfall 5

Anfall 5.1Anfall 5.2Anfall 5.3Anfall 5.5

  • Anfall 6

Anfall 6.1Anfall 6.2Anfall 6.3Anfall 6.4Anfall 6.5

Det är en tidsfråga innan Örnen frekvent kommer att synas i målkolumnen. Och min aning är att Sportchefs-Jansson försöker få till en lösning som gäller över hela säsongen.

I övrigt kommer Djurdjic mer till sin rätt då det är legitimt för honom att röra sig över större ytor och alltid veta att det finns minst en spelare inne i straffområdet.

Kommer första Kjartansson-målet mot MFF-antagonisten Helsingborgs IF i nästa omgång, månne?

Till sist. Kalmar FF må ha varit tillbakatrycka (ett medvetet lågt lag i andra halvlek enligt Pehrsson) men behöver definitivt inte skämmas varken för prestationen eller festförstörandet.

Publicerad 2019-04-07 kl 22:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå