Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Roma vann stökigt derby, och Lapadula är mannen för Milan.

Den 15:e omgången i Serie A innehöll flera betydelsefulla matcher, och spreds ut över fyra dagar. På fredagskvällen möttes två lag med tveksam form, Napoli och Inter. Hemmalaget kom ut furiöst och hade en 2-0 ledning redan efter fem minuter. Nyförvärvet Zielinski gjorde sitt största avtryck i Napolitröjan hittills när han gav laget ledningen och sedan assisterade till Hamšiks 2-0. Slovaken är uppe i 104 mål för Napoli och delar nu tredjeplatsen i klubbens målgörarliga med Edinson Cavani.

ANNONS

Inter hade flera lägen att kvittera efteråt men tog inte tillvara på chanserna. Även efter paus inledde Inter piggt, bara för att se Lorenzo Insigne punktera matchen med sitt 3-0 mål i den 50:e minuten. Efter tre ligamatcher kom Stefano Piolis första motgång som Intertränare på en arena där Inter inte vunnit sedan 1997. Tränaren har mycket att jobba med men ”slipper” åtminstone koncentrera sig på Europaspel framöver. Det ska Napoli i högsta grad göra då en avgörande match väntar i Lissabon mot Benfica ikväll. Den här segern gav välbehövligt självförtroende inför det.

Under lördagskvällen tog det stopp för Atalantas otroliga vinstrad, som stannade på sex segrar. Juventus vann hemma med 3-1 och revanscherade sig för plattmatchen i Genua senast. Mål av backarna Alex Sandro och Rugani i första halvlek, innan matchens kanske bästa spelare Mandžukić satte trean i andra. Kroaten visade att han inte kommer ge upp sin plats i anfallet så lätt när Dybala kommer tillbaka. Atalanta stod upp helt okej och gick framåt från första minut. Kanske borde man varit mer cyniska men Juventus var helt enkelt väldigt bra. Med Chiellini tillbaka i Juves backlinje hade Atalanta svårt att komma till heta lägen.

ANNONS

Tidigare under veckan höll spelare som Marchisio och Khedira brandtal och sa att Juve måste höja sig, vilket bevisligen gav effekt. Atalanta visade dock att man har en solid plattform att stå på, jag tror inte det här resultatet kommer påverka dem nämnvärt. Supertalangen Gagliardini spelade inte och i hans ställe gjorde Freuler gästernas reduceringsmål.

Helgens största match var förstås Romderbyt mellan Lazio och Roma. I en bra första halvlek var Lazio bäst, och Ciro Immobile hade ett par halvchanser att ge de ljusblå ledningen. Man klarade dock inte av att sätta en större press på Romas backlinje, och över 90 minuter var det förhållandevis lugnt i det vanligtvis svajiga gulröda försvaret. Efter paus tog Roma över matchen och Edin Džeko hade två bra nicklägen som Marchetti räddade.

Det blev istället en Lazioback som fick bära hundhuvudet. Wallace försökte oförklarligt att dribbla i eget straffområde, en dribbling man knappt vågar göra på mittplan, och tappade bollen till Strootman som kyligt chippade in ledningsmålet. Med mindre än kvarten kvar gjorde Nainggolan 2-0 med ett lågt skott som Marchetti kunde hunnit ner på snabbare. ”Ninja” som hade flyttats fram ett hack i banan efter Salahs skada. Lazio gick in som favorit bland många, å andra sidan var detta tränare Inzaghis första derby och sådant spelar också såklart in.

ANNONS

Det blev ett stökigt efterspel i matchen. Strootman sprutade efter målet vatten mot Lazioavbytaren Cataldi, som drog holländaren i tröjan varpå Strootman föll och fick Cataldi utvisad. Efter matchen riktade Senad Lulić kommentarer med klar rasistisk underton mot Romas Antonio Rüdiger. Om inte det är rasism på läktaren så sägs det grodor från spelare, det måste vara väldigt tråkigt för de mer sansade Laziofansen att ständigt förknippas med detta.

****

I övrigt noterar vi att…

Lapadula fortsätter att göra mål Milan. Rossoneri mötte Crotone hemma, som tog ledningen efter att Rohdén hittat Falcinelli som gjorde sitt femte mål för säsongen. Unge kroaten Pašalić kvitterade för Milan innan paus, och det dröjde till den 86:e minuten innan Lapadula kunde avgöra. Däremellan hade Niang också missat en straff för Milan. Lapadula har tidigare sagt att folk ”såg han som en flopp” i början av hösten, vilket är ett konstigt uttalande då han var skadad de första två månaderna…

ANNONS

Torino fick se sig besegrat mot tränaren Mihaljovićs gamla Sampdoria. Toro hade bara en förlust på de elva tidigare, men Samp vann överraskande genom mål i andra halvlek av Barreto och Schick. Sampdoria har ryckt upp sig på slutet och gick om Inter i tabellen. Inför helgens Turinderby kan Torino dock trösta sig med att guldkalven Belotti tecknat ett nytt kontrakt med klubben till 2021.

Sassuolo tog första vinsten på sex matcher. Laget fick två straffar med sig i första halvlek hemma mot Empoli och dessa satte Pellegrini och spännande talangen Ricci. Trean kom efter pausvilan genom Ragusa. Tränaren Di Francesco verkar vara på väg att rida ut den värsta stormen och Sassuolo är nu nio poäng ovanför Pescara på nedflyttningsplats.

Palermo förlorade under nye tränaren Eugenio Corini. Hiljemark och Quaison spelade både centralt på mittfältet i en match där domarna inte hade deras bästa dag. Bland annat fick hemmalagets Babacar ett mål bortdömt som ingen fortfarande förstår varför. Bernardeschi gav Viola ledningen på straff och Jajalo kvitterade efter paus med en fin frispark. Babacar skulle ändå få sista ordet när han skallade in 2-1 i den 94:e minuten. Palermo ska inte känna sig alltför besvikna då resultatet var rättvist, Fiorentina brände massvis av målchanser. De får istället ta med sig det positiva i att spelet ser lite bättre ut, även om det var Corinis första match.

ANNONS

****

Omgångens vinnare: Roma vann derbyt, bara det hade kunnat göra de till veckans vinnare. Men man vann dessutom en match som hade kunnat sluta hur som helst och behöll avståndet på fyra poäng till Juventus i toppen.

Omgångens förlorare: Efter 4-0 mot Pescara har Empoli åkt på storförluster mot Fiorentina, Milan och nu Sassuolo. Laget har förtvivlat svårt med målskyttet och har bara gjort sju mål i höst. I helgen saknades inte målchanser heller, och Empoli är bara två poäng före Pescara under strecket.

Omgångens mål: Det gjorde Danilo när Udinese firade 120 år som förening under måndagskvällen mot Bologna. Danilo skickade en födelsedagspresent i den 93:e med en konstspark som gick ribba in. Auguri Friulani!

Publicerad 2016-12-06 kl 13:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto