Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En hit, tre miss i dagens lottning

Så var vi framme vid lottningen av vårens slutspel i Europacuperna. Som brukligt riktades mest fokus på dragningen av Champions Leagues åttondelsfinaler, där Serie A kom med Juventus och Napoli som hade vunnit respektive grupp. Trots favören i att vinna sin grupp drog Napoli en nitlott, medan Juventus väntas få en lugnare resa till en eventuell kvartsfinal. Även Italiens deltagare i Europa Leagues sextondelsfinaler, Roma och Fiorentina, drog svåra motståndare. Nedan går jag igenom italienarnas möten i februari.

Real Madrid – Napoli

Neapolitanarna drog de regerande mästarna och inleder på bortaplan. Lika spännande som mötet är på förhand, lika svårt kommer det bli för Napoli. Real leder i skrivande stund La Liga med sex poäng och kommer gå in som storfavoriter i mötet. Det är två mycket spelskickliga lag som ställs mot varandra, även om det inte är rättvist att jämföra de båda trupperna. En nyckel för Napoli blir att lösa anfallsproblemet under de två månaderna som  väntar innan matchen. Problem är kanske fel ord att använda om ett lag som gjort tio mål på tre matcher, men centern Miliks skada har gäckat laget halva hösten. Milik ska vara tillbaka till åttondelen och då måste centersituationen vara löst. Något som kan tala för Napoli är att de avslutar hemma. Jag tvekar på att marängerna i Real ser fram emot att spela en avgörande match på San Paolo, och en uddamålsförlust i Madrid kan vara tillräckligt för att ge Napoli en okej chans att vända mötet inför sina egna fans.

Vinstchans (%): Napoli – Real 20-80

FC Porto – Juventus

Juventus ska den här säsongen visa att man är ett av Europas bästa lag, och förutsättningarna att gå långt blev bättre när lappen med Porto kom upp. Portugiserna kvalade in till turneringen genom att slå ut Roma i playoff. De första 45 minuterna i Porto dominerades av Roma, innan de valde att utvisa sig bort från CL med tre röda kort på tre halvlekar. Denna Portoupplaga känns inte som den starkaste och man ligger även efter Benfica i ligan. Tre respektive två poäng på fyra matcher mot Leicester och FCK skrämmer ingen vitsvart i Italien. Även om Juventus inte kalibrerat formen i Februari kan jag inte se att de skulle schabbla bort det här.

Vinstchans: Juventus – Porto 85-15

Villareal – AS Roma

Spanjorerna inledde sin säsong i kaos när succétränaren Marcelino hoppade av i augusti. Som en följd av det förlorade man CL-playoffen mot Monaco, och laget såg ut att gå mot en sämre säsong. Men man har fått ordning på grejerna och går vid en seger mot Atlético Madrid på måndagskvällen upp på fjärde plats i ligan. Ifjol kom laget till semifinal i Europa League, bland annat efter att slagit ut Napoli i sextondel med 2-1. Under sommaren tappade man dock inte bara tränaren, även tongivande spelare som Denis Suarez, Bailly och Areola försvann till större klubbar. Jag vill tror att Roma har en lika slagkraftig trupp som Villareal och går därför in i mötet som knapp favorit.

Vinstchans: Roma – Villareal 55-45

Borussia Mönchengladbach – Fiorentina

Tyskarna kom trea i sin Champions League-grupp efter Barcelona och Man City. I Bundesliga går det trögt och laget ligger på en föga imponerande tolfte plats. De har dock samlat på sig värdefull CL-erfarenhet de senaste åren och det kan tala för dem. Det är väldigt svårt att säga var respektive lag kommer stå under senvintern, jag tror mycket kommer avgöras av hur klubbarna väljer att ta sig an Europa League. I Fiorentinas fall vet vi inte ens säkert om Paulo Sousa är kvar som tränare då.

Vinstchans: Fiorentina – ‘Gladbach 45-55

Publicerad 2016-12-12 kl 20:04

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons