Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Roma bockar av 2 av 3, nu väntar Juventus

I helgen var det dags för ännu ett stort derby, denna gång i Turin och Derby della Mole. Förre Torinokaptenen Glik tog bilen från Monaco och anlände i skinnpaj till arenan. Tränaren Mihajlovic bar sin allra varmaste halsduk men skickade iväg Torino för att spela fartfotboll mot rivalen. I en intensiv matchinledning stod Juventus upp minst lika bra. Bianconeri kom runt flera gånger på kanterna, och förbi en inledningsvis bedrövlig Castan i Toros mittförsvar. Det tog bara en drygt kvart innan första målet kom, för Torino. Andrea Belotti stack fram huvudet och gjorde sitt elfte mål för säsongen. Juventus skulle kort efteråt replikera. Gonzalo Higuaín bröt sin måltorka och placerade in sitt åttonde mål i Juvetröjan.

Resten av matchen var fortsatt jämn med chanser åt båda håll. Torino har en farlig tridente längst fram, där Ljajic och Iago Falque hotade minst lika mycket som Belotti. Men som så många gånger tidigare skulle vitsvart stå som bäst i stan. Mihajlovic gjorde ett trippelbyte i 81:a, och knappt hade inhopparna kommit in när Higuain tog emot, vände om, och kliniskt borrade in 2-1 bakom Hart. Pjanic kom också in och smällde in 3-1 på övertid på sin egen retur.

Det finns flera positiva saker Juventus kan ta med sig från derbyt. Tremannaanfallet med Mandzukic-Higuain-Cuadrado såg intressant ut med spelarnas olika spetsegenskaper. Mandzukic blev dock utbytt mot Dybala och tjurade efteråt, kanske anar han en petning till kommande match. Rugani ser fortsatt bra ut i backlinjen, och Dybala kom in med mycket energi och finurlighet i sitt 20 min långa inhopp.

På måndagskvällen möttes tvåan och trean, Roma och Milan på Olimpico. Första halvlek präglades av hafsigt spel och mycket felpass. Romas Szczesny kom ut på en karaktäristisk sen utrusning och ordnade en straff för Milan. Niang steppade fram, men målvakten revanscherade sig med en räddning. Niang som missade sin andra straff på kort tid, men som i övrigt såg ganska bra ut.

Andra halvlek blev mer välspelad, och hemmalaget tog också ledningen efter en timme när Nainggolan placerade in 1-0 från distans. En ledning de skulle hålla matchen ut. Milan förmådde inte att skapa något tryck på slutet och kändes som numret för små i. Inte så konstigt egentligen då de saknade Kucka och framförallt Bonaventura på mittfältet. Man hoppades på magi från Suso, men Romas vänsterback Emerson hade överraskande bra koll på spanjoren. Det blev inga mål igen för skytteligaledaren Dzeko, men han spelade bra och agerade med ett påtagligt självförtroende på planen.

Roma gick in i december med Lazio, Milan och Juventus som motståndare på rad. Nu har man vunnit två av tre, och det utan att egentligen imponera särskilt mycket. Dock tycker jag att försvaret sett bra ut i båda matcherna, varken Lazio eller Milan skapade särskilt mycket. Nu väntar Juventus på lördag i en tidig seriefinal.

****

I övrigt noterar vi att…

Napoli börjat göra mål igen, och det ordentligt. Tio fullträffar mot Inter, Benfica och nu i helgen Cagliari. Mertens startade före Gabbiadini och gjorde tre mål på Sardinien. Marek Hamsik hade en bra förmiddag med ett mål och tre assist, även Zielinski gjorde mål igen i 5-0 segern. Napoli tar sig upp på fjärde plats i och med vinsten.

Atalanta förlorade för andra matchen i rad. Efter första halvlek där man totalt dominerade gjorde ändå gästande Udineses Zapata mål innan pausvilan. Kurtic kvitterade men Fofana gav Udinese ledningen med ett snyggt skott, innan Thereau kontrade in 3-1 i den 87:e. Udineses målvakt Karnezis storspelade och Atalanta ska nog inte misströsta allt för mycket. Matcher med ett sånt här utfall inträffar sällan.

Empoli tog en viktig poäng borta mot Bologna. Det i en chansfattig match som också slutade 0-0. Empoli tog sig upp på säker mark med den poängen, men har fortfarande bara gjort sju mål på 16 omgångar. Två skott på mål mot ett Bologna som ligger placeringen ovanför är inte godkänt.

Eugenio Corinis hemmadebut för Palermo slutade olyckligt. Man mötte Chievo och förlorade med 0-2. Chievo är ett lag som få vet var man har, och är varken det lättaste eller lämpligaste laget att möta som ny tränare. Hiljemark och Quaison spelade båda från start igen, och missade varsin målchans. I Chievo gjorde Valter Birsa och Sergio Pellissier mål, det var veteranen Pellissiers 100:e mål i Serie A.

****

Veckans vinnare: Crotone vann bottenmötet hemma mot Pescara med 2-1. Gamle Raffaele Palladino gav laget ledningen på straff i en match där Marcus Rohdén återigen fick starta. Segern säkrades i och med Ferraris mål i 83:e, Crotones blott andra vinst för säsongen. Nykomlingen är nu två poäng från säker mark.

Veckans förlorare: Blir således förlorande Pescara. Vid 0-1 brände Memushaj en straff och i 73:e åkte Alberto Aquilani (hur hamnade han här?) på sitt andra gula kort. Hugo Campagnaro kvitterade men det räckte inte i slutändan. Pescara är näst sist och har inte vunnit sedan den andra omgången…

Veckans mål: Nikola Kalinic gjorde mål sju och åtta i Fiorentinas seger mot Sassuolo. Det andra målet, en klackstyrning, är mitt val till veckans mål i Serie A.

Publicerad 2016-12-14 kl 00:48

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons