Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Höstens elva i Serie A

Jag har utsett de elva spelare som imponerat mest på mig under Serie A:s första halva. Generellt har jag låtit jämnhet gå före hysteriska formtoppar (läs Mertens) och valt bort spelare som missat delar av hösten (Dybala). Formationen är ett 3-3-1-3 och statistiken står för matcher/mål och snittbetyg från Gazzetta dello Sport.

ANNONS

Målvakt

Gianluigi Donnarumma, AC Milan, 17/0 (6.47)

Efter det osannolika genombrottet förra säsongen har 17-åringen etablerat sig som en av ligans bästa målvakter. Den som ser honom kan inte undgå hans lugn, reflexer och avslappnade men självklara pondus. Det går att diskutera om en titel i italienska supercupen överhuvudtaget betyder något, men för Donnarumma kändes det säkert stort att gå segrande ur en straffläggning med läromästaren Buffon. Fenomen, och redan en världsmålvakt.

Försvarare

Mattia Caldara, Atalanta, 11/3 (6.36)

Fick chansen i startelvan efter Atalantas tröga start, en plats han inte släppt sedan dess. Visar upp ett moget mittbacksspel och har dessutom gjort tre mål framåt. Ryktena går varma om att Juventus säkrat 22-åringens tjänster för framtiden. Det vittnar om att Caldara är nästa italienska storback.

ANNONS

Kostas Manolas, AS Roma, 15/1 (6.27)

Den hetlevrade greken fortsätter ta kliv framåt i sin utveckling. Är den självklare ledaren i lagdelen som är Romas akilleshäl, och den som oftast håller ihop och räddar sitt försvar. Ständigt ryktad till kontinentens största klubbar.

Leonardo Bonucci, Juventus, 12/1 (6.12)

29-åringen har haft ett suveränt 2016 och står förmodligen på toppen av sin karriär. Att han hade spetsegenskaper som uppspelsfoten visste vi redan, under året har han även klivit fram med viktiga mål och visat stor karaktär. Just nu stoppar ingenting Bonucci.

Mittfältare

Roberto Gagliardini, Atalanta, 13/0 (6.65)

En i raden av Atalantas framstående ynglingar. Bland dem är det hugget som stucket mellan Gagliardini och mittfältskollegan Kessié, men jag väljer italienaren. Han har jämförts med Paul Pogba, och har en majestätisk hållning som påminner om fransmannens. Bollsäker spelare som dominerar stora delar av mittfältet, och landslagsdebuterat under hösten.

ANNONS

Daniele de Rossi, AS Roma, 15/0 (5.93)

Inledde säsongen på ett mardrömsliknande sätt med det röda kortet i CL-kvalreturen mot Porto. 33-åringen tog tag i sig själv och upplever något av en ny vår. Temperamentet har ofta stått i vägen för placeringsförmågan och passningssäkerheten, men romaren har faktiskt hållit sig i skinnet och “bara” dragit på sig fyra varningar i ligaspelet.

Giacomo Bonaventura, AC Milan, 15/2 (6.33)

Den utespelare som enligt mig varit bäst i detta nyfödda Milan. Särskilt märks det under matcherna Milan får spela utan “Jack”. 27-åringen kan både spela på mittfältet och som ytter i ett 4-3-3. Teknisk, kreativ och drar sig sällan för att utmana en motspelare.

Trequartista

Alejandro “Papu” Gómez, Atalanta, 18/3 (6.56)

Den lille argentinaren har sin utgångsposition från kanten i svartblått men drar sig inte för att vika av inåt. Atalantas lagkapten är otroligt ettrig och energisk i spelet. Älskar att utmana och upplever förmodligen sin bästa höst i karriären.

ANNONS

Anfallare

Andrea Belotti, Torino, 16/13 (6.78)

Har fått sitt stora genombrott i höst och inte behövt många chanser för att göra ett mål. Fysisk, utan att vara storväxt, nickstark och verkar ha “rätt” mentalitet. Italien hoppas att Belotti är den nye Vieri.

Gonzalo Higuaín, Juventus, 17/10 (6.32)

900-miljonersmannen har sannerligen inte en given plats i elvan. Higuaíns spel ute på planen har lämnat en del övrigt att önska och samarbetet med anfallskollegorna har inte alltid fungerat i höst. Ändå går det inte att komma ifrån att han gjort det köptes för att göra, nämligen mål. Avgörandet mot Roma är den sekvens som de flesta trots allt kommer minnas från hans höst. Kroppen går att jobba vidare med, men han har tonat ner sitt negativa kroppsspråk från Napolitiden.

Edin Džeko, AS Roma, 18/13 (6.58)

ANNONS

En anfallare vars spelstil och egenskaper delat många läger. Dock inte den här hösten. Džeko har blivit bättre och bättre i centerrollen för varje omgång som gått. Gör nu både enkla och svåra mål, och lyser av självförtroende. Den största förvandlingen en enskild spelare gjort med tanke på bosnierns floppsäsong ifjol.

Avbytare

Buffon (Juventus), 15/0 (6.04)

Chiellini (Juventus), 12/2 (6.27)

Rugani (Juventus), 7/2 (6.43)

Kessié (Atalanta), 16/6 (6.47)

Diawara (Napoli), 9/0 (6.22)

Dybala (Juventus), 10/3 (6.61)

Icardi (Inter), 18/14 (6.28)

Tränare

Egentligen det svåraste att välja då tränarens facit summeras efter 38 omgångar och inte efter några lyckade månader. Men det är klart att Gian Piero Gasperini ska bestämma över ett 3-4-3 system. Det blev mycket Atalanta i laget och det kan till stor del tillskrivas “Gasp”. Har gett talangfabriken en bra plattform att gå vidare på och försöka knipa en Europaplats.

ANNONS

 

Publicerad 2016-12-25 kl 20:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto