Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercatouppdatering

Italienbloggen

På grund av sjukdom och inlämnat examensarbete har det dröjt med en uppdatering av transfers sedan sist. Under tiden har en hel del affärer blivit officiella, när vi nu går in i de sista tio dagarna av il mercato invernale. Nedan går jag igenom några av de viktigaste affärerna under perioden.

Januaris första dagar var aktiva i Genoa när de sålde nyckelspelarna Pavoletti och Rincón. Den stora spelaromsättningen har fortsatt och sex nya namn har anslutit sedan dess. I Pavolettis ställe får fansen på Marassi se ett nygammalt ansikte i Maurico Pinilla. Chilenaren är mest känd för sitt ribbskott i förlängningens slutsekunder av VM-åttondelen Brasilien-Chile 2014, ett ögonblick som han senare valde att tatuera in på halsen. Pinilla är en riktig fotbollsnomad som de senaste säsongerna inte riktigt fått till det målmässigt. Men det är ändå en beprövad Serie A-anfallare Genoa lånar in från Atalanta, som vunnit Copa América och gjort drömmål här och där.

Annons

Även målvakten Rubinho har ett förflutet i Genoa mellan 2006-2009 och ansluter från Lega Pro-klubben Como. Brassen ersätter den långtidsskadade ettan Perrin men har fått se Lamanna vakta målet de senaste två matcherna. På Rincóns plats lånar man in Danilo Cataldi från Lazio. Cataldi startade också mot Cagliari och är en lovande ersättare om han får chansen att spela in sig i elvan. Framförallt ser Lazio gärna att romaren tar chansen att spela mer när konkurrensen varit för tuff på deras egna mittfält. 22-åringen är en produkt som Lazio inte vill slarva bort gissar jag.

Genoa tar även in offensive mittfältaren Adel Taarabt från Benficas B-lag på lån. Ett namn vars karriär och spelarutveckling förtjänar ett eget blogginlägg. Namnet är för stunden också iskallt efter noll framträdanden i Benfica 15/16, men han tog plats på Genoabänken i veckans cuputtåg mot Lazio. De rödblå har också plockat Andrea Beghetto, 22, och Leonardo Morosini, 21, från SPAL respektive Brescia.

Annons

Atalantas 24-åringe målvakt Marco Sportiello lånas ut till Fiorentina i 18 månader framåt. Sportiello var Atalantas förstemålvakt i två säsonger innan han petades av Etrit Berisha under hösten. Sportiello får i Florens ta upp kampen med Tatarusanu om målvaktströjan, en kamp som inte på något sätt är omöjlig. Rumänen har haft svårt att hålla en jämn nivå över tid men lär ändå inte petas i första taget, särskilt när man kommer från en vinst mot Juventus.

Milan har i deras knepiga ekonomiska sits också gjort rockader på målvaktsfronten. Gabriel går till Cagliari, och i motsatt riktning går veteranen Marco Storari, även kallad ”världens bästa andramålvakt” under åren med Buffon i Juve. Nu får Storari finna sig i ledet bakom ”den nye Buffon” istället.

Milan har också gjort klart (läkarundersökning kvar) med lån av spanske u-21 mannen Gerard Deulofeu från Everton. La Masia-produkten Deulofeu kom till England som ett yrväder och slog igenom som tonåring säsongen 13/14. Barcelona lånade följande säsong ut honom till Sevilla innan han köptes tillbaka av Everton sommaren 2015. Sedan dess har utvecklingen inte gått som man tänkt sig för 22-åringen, som inte gjorde något PL-mål under hösten. Milan får in en ytter med bevisad hög högstanivå och som mött toppspelare i flera år. Deulofeu är snabb, irrationell men väldigt ojämn vilket är det största hindret för en startplats i Milan. Jag är ändå säker på att katalanen kommer sätta avtryck på ett eller annat sätt under våren i Milan.

Annons

Den tveklöst största övergången hittills har Milanorivalen Inter gjort i och med Roberto Gagliardini. Tvåvägsspelaren var en av höstsäsongens absolut bästa mittfältare i Atalanta och Inter var snabba med att knyta till sig en av Bergamolagets juveler. 22-åringen är en mycket spännande värvning och framtidsnamn, och har startat bredvid Joao Mario och Kondogbia i ligan och cupen senast. Här någonstans är det väl tänkt att Gary Medel så småningom ska petas in. I nuläget tror jag ändå att Kondogbia är den som är närmast bänken när Medel kommer in, och inte Gagliardini. Det symboliska värdet av övergången ska heller inte underskattas. Inter visar att man fortfarande är attraktiva nog att locka en av landets största talanger.

Inter lånar ut Stevan Jovetić till Sevilla och montenegrinen inledde förstås med att avgöra på tilläggstid mot Real Madrid. Precis som han gjorde i Interdebuten hemma mot Atalanta (mitt första besök på San Siro) i augusti 2015. Det känns omöjligt att sia på vilken höjd Jovetić kommer vara i framtiden. Karriären har gått i stå ända sedan han lämnade Fiorentina för snart fyra år sedan men kanske får han fart på den i Sevilla, precis som flera andra före honom fått. I så fall är det för tidigt att avskriva en framtid i den svartblå tröjan redan nu. Inter kan däremot avskriva odågan på mittfältet, Felipe Melo, som vänder hem och spelar nu i Palmerias.

Annons

Torino har köpt ut Iago Falque från Roma och lånar Juan Iturbe från samma klubb. Iturbe har omedelbart fått speltid i sin nya omgivning, men såg helt iskall ut i inhoppet mot Milan senast med flera felpass. Paraguayanen har varit i kylan ett helt år i både Bournemouth och Roma, det kommer krävas tid och förtroende innan han hittar tillbaka till något slags självförtroende.

Det har också gjort övergångar där spelare inte byter klubb direkt. Juventus säkrar sin mittbacksframtid genom Mattia Caldara som ansluter i juni 2018. Mannen med kvalitetsnamnet Kevin Lasagna går från Carpi i Serie B till Udinese i sommar, och kostar 4,5M euro.

****

Andra övergångar värda att notera:

Palermo fortsätter med inslag från Balkan när bosniske landslagsbacken Toni Sunjić hämtas från Stuttgart i Zweite Bundesliga.Polske backen Bartosz Bereszynski går från mästarna Legia till Sampdoria, och Panagiotis Kone följer samarbetsvägen från Udinese till spanska Granada, på lån.

Annons

Antonio Floro Flores går från Chievo till Bari i Serie B. Hissen ner tar också Sergio Floccari, som lämnar Bologna och ska göra sina mål i SPAL nu.

Förre Laziokaptenen Stefano Mauri spelar nu i Brescia, efter en tid som klubblös. Det blir nu Antonio Cassano istället, som brutit kontraktet med Sampdoria.

I svenskväg så har u21-mannen Melker Hallberg blivit återkallad till Udinese efter höstens misslyckad lånesejour i Ascoli i B. Ryktas att Kalmar vill lösa Hallberg.

Publicerad 2017-01-20 22:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto