Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem punkter inför omgång 21

Italienbloggen

Var ligger Milans ribba i vår?

Det blev till slut en poäng för rossoneri i den svängiga matchen mot Torino. Väldigt starkt att komma tillbaka från 0-2 förstås, men min känsla inför det sista 15-20 minuterna var att det ändå att oavgjort låg i luften. Kryss är inget att vara så värst besviken över, men det ska ändå sägas att Milan hade chansen att vrida om dolken på det virriga Toroförsvaret och ro hem en episk vändning. Samtidigt kändes Montellas mannar tunna när det väl skulle avgöras och Torino kom mot slutet lite för lätt fram i mitten och runt straffområdet.

Efter en höstsäsong som pumpat in hopp hos fansen är frågan nu om Milan har en växel till att lägga in. Straffsegern mot Juventus i Supercupen gav en indikation på att det finns vinnarmentalitet i laget. I nuläget slåss man om tredjeplatsen, men realistiskt sett borde fokus ligga på att säkra en EL-biljett. Ett stort test väntar i lördagens supermatch mot formstarka Napoli på San Siro. Gästerna är favoriter och Milan brottas med avstängningar på Locatelli och Romagnoli. Matchen blir ett utmärkt läge för Montella att med en vinst cementera Milans plats i topp-5. Kanske är det helt rätt läge att möta ett Napoli som flyger?

Annons

Maradonaeffekt i Napoli?

Om det inte vore nog att de ljusblå flyger på planen, de har även fått besök från ovan. I veckan var Diego Maradona tillbaka i staden för att fira 30-årsjubileét av den första scudetton. Argentinaren blev mottagen som den klubbikon han är och förklarade att han fortfarande känner sig som hemma i Neapel. Han träffade också spelarna och man kan bara föreställa sig vilken kick det ger att träffa en av tidernas största på samma mark som denne skapade underverk för 30 år sedan.Med den här formen siktar Napoli mot scudetton. För att det inte ska framstå som en omöjlighet bör man vinna matcher mot toppkonkurrenter som Milan.

Tillbaka till Maradona, så har han haft problem med italienska auktoriteter som saknar stora skattesummor från honom. Napolipresidenten De Laurentiis har erbjudit Maradona en roll som ”världsambassadör” för Napoli när argentinaren tar tag i frågorna som italienska staten har. Diego Maradona uppträdde som gäst vid ett event i Neapels operahus, där somliga betalat 330 euro för inträdet. Diego vore inte Diego om han inte skulle dra jämförelsen om vem som egentligen är bäst genom tiderna ett varv till.

Annons

”Några har klagat på att biljetterna kostar 300 euro men vi satte det priset eftersom biljetterna vid Pelés event kostar 200 euro. Och han måste alltid komma tvåa”, sa Maradona.

Studsar Juventus tillbaka igen?

Det har varit en annorlunda vecka i casa Juve efter den tunga förlust mot Fiorentina och införandet av en ny logotyp som delar fotbollsvärlden. De flesta har väntat på att Juventus ska återgå till sitt vanliga maskinlika jag som under de tidigare fem scudettosäsongerna. Men helt upperbart är någonting fel i årets Juventus. Mot Fiorentina såg backlinjen ovanligt skakig ut, även i passningsspelet. Man lät Fiorentina ha mycket boll och väntade ofta med att sätta press först när de kom in på Juves planhalva. Duellspelet på mitten förlorades, trots Sturaro inne, och man hade under en lång period svårigheter att få med yttrarna offensivt.

Annons

Giorgio Chiellini har liknat samarbetet med Buffon och de övriga i backlinjen med en relation, en tajt grupp av vänner som uppnår något magiskt i förhållandet dessa sinsemellan. Som i alla andra relationer går det upp och ner, vilket vi fick bevis på under söndagens match. Vart det tar vägen mot Lazio anar nog det flesta. Jag tror Juve kommer få kämpa för den 27:e raka hemmavinsten, under mötet i augusti såg vi exempelvis ett Lazio som stod upp väldigt bra.

Immobile har hittat sitt bomber-jag?

En som kommer få sina chanser att testa BBC-relationen i Juve är Lazio spjutspets Ciro Immobile. Italienaren avslutade 2016 med två månader där han var mållös. I årets första match kom ett förlösande mål på stopptid mot Crotone som avslutade hans måltorka. Förra helgen stod matchen mot Atalanta och vägde när Lazio fick straff. Mot Crotone sköt Biglia i ribban, men nu tog Immobile hand om straffen och satte slutresultatet 2-1 i den viktiga matchen.

Annons

Det tyder på mental styrka och ansvarsfullhet att ta straffen i det läget, när man vet vilka målsvårigheter han haft tidigare. Immobile klarade av att axla det och har börjat 2017 på bästa sätt. Elva ligamål kan bli många fler under våren. Med en Immobile som producerar blir Lazio att räkna med långt in på vårkanten tror jag. Vill också berömma unge Milinković-Savić som tagit mer plats på mittfältet på sistone, både i form av mål och ansvar.

Kalinić visar Viola vägen?

Den kroatiske anfallaren gjorde en grym match mot Juventus. Ett mål, bra i targetspelet och visade uppe ett smart rörelsemönster. Några dagar senare avböjde han bud från kinesiska ligan för att stanna i Florens. Budet låg på 40 eller 50 miljoner euro och det kan verka dumt att inte sälja anfallaren för de prissummorna. Särskilt när man har en sådan som Babacar som ersättare.

Annons

Fiorentinafansen får istället se det positiva i Kalinićs agerande och hoppas att han kan leda de mot en bra vår. Det finns numera en målgaranti när det gäller anfallaren och Viola bevisade senast att laget fortfarande har spelet för att sätta honom och de andra offensiva pjäserna i lägen. Tio dagar återstår dock av fönstret och jag skulle ändå inte se Kalinić som helt, helt säkrad. På lördag kväll väntar dessutom Chievo borta, ett hemmalag med tre raka förluster. Det skulle inte förvåna mig om Chievo studsade tillbaka till denna och vann, så som de brukar göra mot storlag då och då.

Publicerad 2017-01-21 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto