Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

15 bästa värvningarna och fem floppvarningar i Serie A

Det har varit en aktiv transfersommar för de allra flesta klubbar i Serie A. Ett antal spelarvärvningar har stuckit ut extra mycket i positiv bemärkelse, och de har jag sammanfattat i rankingen nedan. Parametrar som tas hänsyn till är:

Är spelaren värd sin prislapp?

Vad tillför spelaren i laget, behövs spelartypen?

Finns det någon viktig symbolik i värvningen?

Spelarköp med epitetet ”överpris” stämplat gör sig icke besvär på denna lista. Priset står i valutan euro.

15. Matías Vecino, Fiorentina→Inter (24 miljoner)

Inter utnyttjade utköpsklausulen på den 26-årige uruguayanen under tiden Fiorentina aldrig hade ”till salu”-skylten längre än fem meter ifrån lagets nyckelspelare i somras. Inters mittfält kryllade redan av spelskickliga mittfältare ifjol men Vecino har redan hittat vad som verkar vara en startplats på mitten. En energisk, bollsäker box-till-box mittfältare som inte haft några problem alls att adapteras till laget, till skillnad mot den dyra 2015-värvningen Kondogbia exempelvis.

14. Nicola Murru, Cagliari→Sampdoria (6M)

En talangfull vänsterback som förstärker en av Sampdorias allra svagaste punkter under förra säsongen. Sarden är italiensk U21-landslagsman och gör ett smart steg som flyttar till en klubb högre upp i hierarkin men där han kommer få mycket speltid. Dessutom till ett väldigt bra pris.

13. Marco D’Alessandro, Atalanta→Benevento (lån)

Ska 26-åringen få sitt stora genombrott i Serie A? Förutsättningarna finns definitivt i nykomlingen Benevento där yttern kommer garanteras speltid. Aldrig ordinarie i Atalanta ifjol, men visade upp tillräckligt för att kunna vara mannen som för Benevento över strecket.

12. Rodrigo Palacio, Inter→Bologna (gratis)

35-åringen tackade för sig i somras efter fem år i svartblått. Den nya utmaningen blir ett Bologna som ska försöka nå en plats på övre halvan. Vi kan inte förvänta oss +10 mål av Palacio. Däremot kommer han ha en väldigt viktig roll som avlastar Mattia Destro i anfallet. Ett Destro-beroende Bologna kommer må bättre med Palacios rutin att luta sig tillbaka mot.

11. Valentin Eysseric, Nice→Fiorentina (3,5M)

Inte en av stjärnorna, men ändå ordinarie i det Nice som nådde deras högsta ligaplacering på över 40 år förra säsongen. 25-åringen såg bekväm ut i förlustpremiären mot Inter, med fin teknik, rörlighet och passningsspel. Har potential att förse Giovanni Simeone med många avgörande passningar och i så fall är 3,5 miljoner euro rena fyndpriset för fransmannen.

10. Marco Benassi, Torino→Fiorentina (10M)

Kapten i U21-landslaget som enligt honom själv tvingades bort från Torino. Fiorentina tackade och tog emot mittfältaren för kanonpriset tio miljoner euro. 22-åringen är en tvåvägsspelare som har alla förutsättningar att täppa igen hålet efter Vecino. Värvningen av Benassi blev ljuset i mörkret under en ångestframkallande Fiorentinaperiod i somras. Sedan vände det, och fler kvalitetsspelare anslöt till Florens.

benassi

9. Lucas Biglia, Lazio →Milan (17+3 miljoner i bonusar)

Den argentinske landslagsmittfältaren ryktades bort från Lazio under ett par års tid innan Milan bestämde sig för att göra slag i saken. Laziokaptenen blev inte billig, men kommer vara viktig som ett ankare på mitten i det nya Milan. Rossoneri vet vad de kommer få defensivt av Biglia, som dessutom har en väldigt fin passningsfot.

8. Benedikt Höwedes, Schalke 04→Juventus (ettårigt lån för 3,5M)

Med tappet av Leo Bonucci och en ettårig väntan på Mattia Caldara är det osäkrare än på länge i Juventus försvarsled. För att minska frågetecknen har bianconeri tagit in den tyske världsmästaren Benedikt Höwedes på ett lån med köpoption. Höwedes är kanske ingen världsback, men väldigt kompetent och kan spela på samtliga positioner i backlinjen. Det och hans ledaregenskaper kommer bringa väldigt mycket nytta i Juventus.

7. Aleksandar Kolarov, Man City→Roma (5M)

31-åringen är ingen enorm uppgradering jämfört med Emerson Palmieri på vänsterbacken. Serben kommer dock vara perfekt i säsongens Roma som är under uppbyggnad med tränaren Di Francesco. Kolarov har redan en hel del Serie A-erfarenhet och fått en titelvana i England. En defensivt stabil back med en utsökt vänsterfot för ett otroligt bra pris.

6. Milan Škriniar, Sampdoria→Inter (23M)

Har Inter äntligen hittat ett stabilt mittbackskomplement till Miranda? Mycket talar för att slovaken Milan Škriniar är svaret på den frågan. Det räckte med en säsong i Sampdoria för att han skulle bevisa sin talang för Inters klubbledning. I en tunn mittbacksuppsättning kommer pressen vara stor på att leverera. Men 22-åringen har inlett lovande och kommer med ett års värdefull Serie A-erfarenhet i bagaget.

5. Leonardo Pavoletti, Napoli→Cagliari (lån+12M)

Paniken började sprida sig i Cagliari när förra säsongens målspruta Marco Borriello bråkade sig bort till SPAL. Men ö-klubben löste situationen galant när de hittade en Pavoletti med stukat självförtroende på Napolis bänk. Nej, det gick aldrig bra för Livornosonen att komma in Napolis spel under våren. Men jag tror att 28-åringen kommer hitta målskyttet igen i ett förväntat bottenlag som Cagliari. Innan Napoliflytten gjorde Pavoletti 12 ligamål under kalenderåret 2016 i Genoa, trots att stora delar av hösten spolierades av skador.

pavoletti

4. Borja Valero, Fiorentina→Inter (5,5M)

32-åringen kommer fungera utmärkt i rollen som ledare och bollhållare på det unga och spretiga Intermittfältet. Borja Valero såg redan i premiären mot sitt gamla lag ut att ha fått en renässans efter flytten. Spanjoren kommer hålla en fortsatt hög nivå minst något år till, och med tanke på det är prislappen högst överkomlig.

3. Franck Kessié, Atalanta→Milan (tvåårigt lån+28M)

20-åringen var ett av förra säsongens stora genombrott med sitt kraftfulla och kompletta spel på Atalantas innermittfält. I Milan får han också en central roll och har förutsättningar att dominera matcher trots större press hängande över sig. Jag tror ivorianen är mogen uppgiften, då kan hans värde två-tredubblas när det tvååriga lånet ”gått ut”.

2. Douglas Costa, FC Bayern→Juventus (ettårigt lån+6M)

Bitvis glimrande i Bayern men kunde inte hålla den höga nivån jämt i konkurrensen. Brassen byter galascen från Allianz Arena till Allianz Stadium, och får en ny chans i ett lag som suktar efter hans spelartyp. Juventus kommer bli mindre beroende av Dybalas kreativitet när Costa kommer med genombrottskraft och fart. Om vissa sportsliga mål uppfylls blir ett köp obligatoriskt för ytterligare 40M euro.

1: Leonardo Bonucci, Juventus→Milan (40M)

Neymar och Mbappé har skymt solen för sommarens mest överraskande italienska övergång. Men om det var svårt att förstå de absurda fantasisummorna i de förstnämndas klubbyten var det svårt att förstå någonting överhuvudtaget i fallet Bonucci till Milan. Nu är han där, och blev den som förvandlade en spektakulär Milanmercato till en sommar där fansen började drömma om en scudetto någonstans i horisonten.

Det går inte att komma ifrån att 40M euro är en lindrig summa för en av världens bästa mittbackar. Bonucci kommer få sina utmaningar med backkollegor på en lägre nivå än de som han vant sig vid från Juventus. Men det finns ingen anledning att tro att Bonucci inte kommer stå pall för testet.

bonucci

****

I den andra ändan har vi några affärer som inte verkar lika genomtänkta, där en floppvarning är på sin plats.

Nenad Tomović, Fiorentina→Chievo (lån)

Serie A:s äldsta lag skulle föryngra truppen och tog på deadline day in… trettioårige Nenad Tomović. Trots en hel del erfarenhet från den högre nivån i Fiorentina är jag tveksam om serben ens förstärker Chievos backlinje. Den sista Violamatchen på ett tag slutade med en missad markering och en orsakad straff vid Sampdorias mål för otursgubben Tomović i 1-2 förlusten.

Rick Karsdorp, Feyenoord→Roma (14+5M)

Den 22-årige nederländaren är till att börja med skadad ändå till oktober. Under tiden lär snart comebackande Alessandro Florenzi ta tillbaka sin högerbacksplats och redan då har nyförvärvet en uppförsbacke i Roma. Då har jag inte nämnt alla de utmaningar den offensive Karsdorp har framför sig i konsten att lära sig försvara på italienskt vis. Risken är att högerbacken kommer dömas för den höga prislappen till slut.

Mattia De Sciglio, Milan→Juventus (12M)

Stephan Lichsteiner petades oförklarligt igen från Juves Champions League-trupp och vips, så ser Mattia De Sciglio ut som det vitsvarta valet på högerbacksplatsen i CL. Okej, jag tror att De Sciglio ändå kan klara sig hyfsat i Juventus. Men hyfsat räcker inte i Italiens bästa klubb, särskilt inte när nästa CL-match är på Camp Nou mot Barcelona. Om Juve missar förstaplatsen i gruppen för att de tänkt fel i försvarsuttagningarna är det riktigt svagt.

Christian Ansaldi, Inter→Torino (lån+4M)

Argentinaren är tänkt som Chelseaflyktade Zappacostas ersättare på högerkanten. Problemet är att Ansaldi är vänsterfotad och spelar på andra kanten, även om han har tidigare erfarenhet från högern. Med det handikappet är det långt ifrån säkert att han ens petar Lorenzo De Silvestri. Ingen dyr, men klassiskt ogenomtänkt deadline day-lösning.

Maxi López, Torino→Udinese (gratis)

Det är inte Maxi López fel att han hämnar här, utan ett rent igenom korkat beslut av Udineseledningen. Argentinaren får äran att täcka upp för Udineses bästa målskyttar Zapata och Thereau som både försvann under sommaren. Uppgiften känns övermäktig och det är orealistiskt att förvänta sig ens ett tvåsiffrigt antal mål av 33-åringen.

Publicerad 2017-09-05 kl 00:22

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons