Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mercatobetyg del 1: Atalanta till Crotone

Det har varit ett intensivt transferfönster i Serie A som det är hög tid att summera. Jag kommer gå igenom samtliga lag och sätta betyg på deras sommaraktiviteter. Betygsskalan är 1-10 och sätts utifrån klubb, förutsättningar och förväntningar.

Nedan presenteras också klubbarnas viktigaste spelaraffärer, i valutan euro.

Atalanta

IN: Etrit Berisha (Lazio, 5,5M), José Luis Palomino (Ludogorets, 4M), Josip Iličić (Fiorentina, 5,5M), Timothy Castagne (Genk, 6M), Andreas Cornelius (FCK, 3,5M), Marten De Roon (Boro, 13,5+1,5M), Riccardo Orsolini (Juventus, lån)

UT: Franck Kessié (Milan, lån+28M), Andrea Conti (Milan, 25M), Alberto Paloschi (SPAL, lån), Bryan Cabezas (PAO, lån), Marco D’Alessandro (Benevento, lån)

En på förhand väldigt tuff sommar som Atalanta kommit ganska väl ut ur. Tappen av Kessié och Conti på mittfältet är tunga förluster som kommer inverka negativt på lagets spel i höst. Men mest negativt kan efterspelet till Leonardo Spinazzolas strejk bli. Vänsterbacken, som ville återkallas till Juventus, har möjligen infekterat stämningen så pass att det inverkar på lagkamraterna och hans egna prestationer.

Atalanta har i övrigt satsat på yngre spelare från mindre ligor, vilket gör laget svårbedömt så här tidigt. Jag tror ändå att truppen är tillräckligt bra för en placering på övre halvan. Freuler, De Roon och Cristante borde se till att frånvaron efter Kessié inte blir enorm. Viktigt också att man köpt förra säsongens lyckade lån Berisha i målet.

Betyg: 7


Benevento

IN: Danilo Cataldi (Lazio, lån), Marco D’Alessandro (Atalanta, lån), Massimo Coda (Salernitana, 1,7M), Samuel Armenteros (Heracles, 2M), Cristiano Lombardi (Lazio, lån), Gianluca Di Chiara (Perugia, 3M), Pietro Iemello (Sassuolo, lån)

UT: Fabio Ceravolo (Parma, lån), Alessio Cragno (Cagliari), Raman Chibsah (Sassuolo)

Nykomlingarna med det enormt svåra uppdraget att klara nytt kontrakt inledde mercaton på ett positivt sätt genom värvningarna av Cataldi och D’Alessandro. Talangfulla spelare som letar efter kontinuerlig speltid, dit kan även det sena lånet av forwarden Iemello räknas. I övrigt präglas Beneventos rekryteringar av chansningar.

Succémålvakten Cragno har återvänt till Cagliari och man har lånat ut förra säsongens store målskytt Ceravolo till Serie B. Dock har spännande Interlånet Puscas stannat ytterligare ett år. I svenskväg ska det bli väldigt kul att följa Armenteros i en stor liga, det finns definitivt bra chanser till en startplats.  Han, och spelare som Cataldi och D’Alessandro måste bryta ny mark i deras karriärer om inte sannsagan om Benevento  ska ta slut i vår.

Betyg: 6


Bologna

IN: Giancarlo Gonzalez (Palermo, 1,5M) Sebastien De Maio (Anderlecht, 2.5M), Cesare Falletti (Luqueno, gratis), Rodrigo Palacio (gratis), Cheick Keita (Birmingham, lån), Andrea Poli (Milan, gratis), Lorenzo Crisetig (Crotone)

UT: Daniele Gastaldello (Brescia), Anthony Mounier (PAO, gratis), Marios Oikonomou (SPAL, lån), Blerim Dzemaili (Montreal, lån)

En väldigt anonym sommar för ett lag som försöker etablera sig i mitten. Försvaret har förstärkts med Serie A-erfarna De Maio och Gonzalez. Längst fram kan Rodrigo Palacio hitta målet då och då, samtidigt som han gör anfallet mindre beroende av Mattia Destro. Poli och återvändande Crisetig gör konkurrensen hård på det rödblå mittfältet.

Bologna har inga spelartapp värda att bekymra sig över, förutom den märkliga utlåningen av Dzemaili till Montreal Impact i MLS. Eller så konstig är den inte, då kanadensaren Joey Saputo äger båda klubbarna. Men med schweizaren borta försvinner ganska många poäng, drömmål och framspelningar. Inget av nyförvärven väntas tillföra något i den vägen.

Betyg: 6


Cagliari

IN: Leonardo Pavoletti (Napoli, lån+12M), Luca Cigarini (Sampdoria, gratis), Filippo Romagna (Juventus, 7,6M), Gregory van der Wiel (Fenerbache, 1M), Alessio Cragno (Benevento), Senna Miangue (Inter, 3,5M), Marco Andreolli (Inter, gratis)

UT: Victor Ibarbo (Sagan Tosu, lån), Nicola Murru (Sampdoria, 6M), Marco Borriello (SPAL, 1M), Dario Del Fabro (Juventus, 4,5M), Davide Di Gennaro (Lazio, gratis), Mauricio Isla (Fenerbache, gratis), Bruno Alves (Rangers, gratis)

Förra sommaren gjorde Cagliari en nystart i Serie A med en halvt spektakulär satsning, där spelare som Isla, Borriello och Bruno Alves värvades in. Med ett par veckor kvar av årets sommarfönster hade alla tre försvunnit, trots en stabil säsong av nykomlingen. Men sarderna parerade situationen, och har alla chanser att till och med uppgradera sig från 2016 års storköp.

Med Pavoletti har laget stora möjligheter att unna sig den forwardslyx som Borriellos 16 mål gav 16/17. Van der Wiel vet ingen var man har, men med nederländaren finns ändå möjligheten till en högre växel på högerkanten jämfört med Isla. I Bruno Alves frånvaro kommer lovande backen Romagna från Juventus.

Mycket talangfulle Cragno är tillbaka i Cagliarimålet och Cigarini är en smart lösning på förlusten av Di Gennaro. Murru på vänsterbacken lär saknas mest och där får istället Minague visa varför Inter en gång valde belgaren. Ett transferfönster som kunde slutat mycket värre slutar helt okej för Cagliari.

Betyg: 6,5


Chievo

IN: Gianluca Gaudino (Bayern), Luca Garritano (Cesena, 1M), Manuel Pucciarelli (Empoli, lån+3,75M), Nenad Tomović (Fiorentina, lån)

UT: Mariano Izco (Crotone, gratis), Paul-José Mpoku (Liege, 1,8M)

På Chievofronten intet nytt. Veronalaget har i stort sett behållt fjolårets stomme och köpt in billigt. Truppen är Serie A:s äldsta och alla namnkunniga nyförvärv, Tomović undantaget, är unga spelare. Föryngringen gör kanske att det inte blir någon större progression denna säsong, men den är helt klart nödvändig.

Chievo har behållit alla viktiga spelare och jo, 38-åringarna Sorrentino, Dainelli och Pellissier hänger kvar ett år till. Den största förlusten är forwarden Roberto Inglese till Napoli. Som tur var för de flygande åsnorna spelar Inglese denna säsong i Chievo på lån.

Betyg: 5,5

Crotone

IN: Mariano Izco (Chievo, gratis), Oliver Kragl (Frosinone, 0,4M), Arlind Ajeti (Torino, lån), Giovanni Crociata (Milan, 0,45M), Rolando Mandragora (Juventus, lån), Ante Budimir (Sampdoria, lån), Aristoteles Romero (Mineros, 1,5M)

UT: Lorenzo Crisetig (Bologna), Djamel Mesbah (Lausanne, gratis), Diego Falcinelli (Sassuolo), Aleandro Rosi (Genoa), Gian Marco Ferrari (Sassuolo), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Maxwell Acosty (Rijeka, lån)

Inför det svåra år två har Crotone tappat Criseteg, Ferrari, Capezzi ur startelvan, samtliga återvänder till klubbarna de tillhör. Framförallt kommer saknaden av 13-målsskytten Falcinelli vara stor. I hans ställe återvänder Budimir på lån från Sampdoria, som gjorde 16 mål när Crotone gick upp till Serie A. Att ersätta Falcinelli kommer bli en mycket tung uppgift.

Det är annars ganska tydligt att Crotone avancerat ett hack i hierarkin efter mirakelräddningen i våras. Lovande Crociata köps in från Milan med Stefan Simic på lån, och aktade Juvetalangen Mandragora kommer spendera närmsta året i Kalabrien.

Jag är tveksam till om det räcker för nytt kontrakt.. Ersättarna till de hemåtvändande spelarna känns inte klockrena, och mycket kommer hänga på om Budimir klarar att göra målen för Crotone.

Betyg: 5

Publicerad 2017-09-06 kl 23:37

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons