Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Higuaín firade hundra när Milans kris fördjupades

När jag fick syn på laguppställningarna inför Milan-Juventus igår kväll kom känslan direkt att Juve skulle defilera hem det. Vincenzo Montella fortsatte spela en trebackslinje och satte Zapata och Rodriguez bredvid vice-Bonucci Romagnoli. Ett stort frågetecken restes från min sida där över beslutet att lira Ricardo Rodriguez centralt och inte på en ytterplats, dessutom ackompanjerad av den ständigt oförutsägbare Christian Zapata.

Juve formerade ”CL-uppställningen” från i våras. Fyrbackslinje, två sittande i Pjanić och Khedira, och som yttrar Mandžukić och Cuadrado. Farhågan över Milan skulle inledningsvis inte alls stämma. Rossoneri tog initiativet och satte sig direkt i respekt hos Juventus. Offensivt såg det bättre ut i första halvlek än i flera av de andra matcherna mot topplagen.

Det skulle ändå inte hjälpa för att ta ledningen. I den 23:e minuten skar en Pjanićpassning igenom Milans försvarslinje, Biglia tappade bort Dybala som hittade Higuaín, och avslutet i steget var kliniskt och otagbart för Donnarumma. Argentinarens hundrade mål i Serie A.

Det har inte varit någon enkel väg för Gonzalo Higuaín att nå tresiffrigt. Först kom han som ratad Real Madrid-center till Napoli och gjorde 71 mål på tre säsonger där. När han bestämde sig för att slåss om de största titlarna i Europa utnyttjade Juventus en 900-miljonerstagg i hans kontrakt.

Eftersom Higuaín inte är en centerforward som involveras särskilt mycket i spelet har bedömningen av honom nästan bara kretsat kring målen han gjort. Säsongsinledningen var länge tung för hans del och Higuaín stod på bara tre ligamål innan veckans två spelomgångar.

Higuaín kämpade vidare och hittade nätet i onsdagens 4-1 seger mot SPAL. Igår kom mål nummer 100 och 101 i Serie A från den Higuaín vi vant oss att se. Spelarens vars effektivitet i avsluten gjorde att han slog Gunnar Nordahls gamla rekord och smällde in 36 mål på 35 matcher under den sista Napolisäsongen.

En som fortfarande står på tre mål vid veckans slut är Milans Nikola Kalinić. Kroatens insats igår kan summeras med ribbträffen från nära håll i första halvlek, och ett par tillfällen när inspelen hittade in framför mål men där anfallaren var halvsekunden för sen.

Kalinić missade en månad av säsongsinledningen på grund av skada och det är för tidigt att utvärdera Milans val att satsa på honom som förstestriker. Men igår fick vi ett tydligt bevis på skillnaden i effektivitet mellan honom och Higuaín, och mellan Milan och Juventus.

Bianconeris andra mål kom också det från Higuaín när han kroppsfintade bort Rodriguez och placerade in bollen stolpe in. Juventus åt sig in i matchen och lyckades ta kontrollen. Efter det andra målet tillät de inte Milan sätta någon som helst press mot Buffon.

Kritiken mot Vincenzo Montella kommer fortsätta efter denna förlust. Inte i huvudsak mot spelet, för det såg länge positivt ut för Milan, utan för matchcoachningen. Två minuter innan det avgörande målet gjorde tränaren ett dubbelbyte där han plockade av Abate mot Antonelli och bytte ut Biglia till förmån för Locatelli.

Jag har synpunkter på beslutet att göra ett rakt byte på ytterpositionen, när Montella likagärna kunde ta ut den osynlige Çalhanoğlu eller flytta upp Rodriguez. Det är konstigt att turken fick vara på planen en kvart längre än Lucas Biglia. Visst, Biglia spred omkring sig bollar men han var involverad på ett sätt som Çalhanoğlu inte var. Bytet Çalhanoğlu-André Silva borde kommit direkt efter 0-2 och inte i 77:e minuten.

Sen är inte Manuel Locatelli riktigt mannen som dyrkar upp ett lågt Juventusförsvar, men alternativen var få. Varför fick inte Patrick Cutrone chansen att böka i Juves straffområde? Större klarhet behövs från Montellas sida om det ska vända någon gång under hösten.

Nästa helg kräver alla en vinst mot det sladdande Sassuolo. Efter landslagsuppehållet väntar Napoli borta och sedan Torino hemma. Efter slutsignalen hördes spridda busvisslingar på San Siro mot laget. Lite oförtjänt, för det var bara spetsen som skiljde lagen igår. Men tar Milan inte sex poäng i kommande tre ligamatcher kommer missnöjet utvecklas till en storm, och då ligger Montella riktigt illa till.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2017-10-29 kl 14:51

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons