Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klockan klämtar för Spalletti i Inter

För exakt två månader sedan slog Inter tillbaka Chievo med 5-0 på hemmaplan efter att stundtals ha visat upp propagandafotboll. Segern innebar serieledning i och med att Juventus vann det första slaget mot Napoli mot någon kväll tidigare.

Vid det laget skiljde 18 poäng mellan Inter och de storsatsande kusinerna i Milan. 2017 har blivit 2018, och matchen mot Chievo är fortfarande det senaste tillfället Inter tog tre poäng i Serie A.

En visselorkan av guds nåde var San Siros reaktion efter 1-1 mot Crotone ikväll. Interisti är trötta på resultaten från den senaste tiden. Inter spelade 1-1 för fjärde matchen i rad och är Serie A:s näst formsvagaste lag efter nämnda Chievo.

ANNONS

De är förmodligen ännu tröttare på spelet som elva pressade svartblå män bjuder på just nu. Matchen mot Crotone blev ingen lördagsunderhållning alls. Avsaknaden av självförtroende lyste igenom både individuellt bland spelarna och som ett kollektiv.

Trots det knackiga spelet såg allt ändå ut att lösa sig. Éders hörnmål där han (?) nickar bollen på en Crotoneback och in i mål var välbehövligt flyt för ett lag redan i kris. Den italienske landslagsmannen ersatte skadade kaptenen Icardi på topp men hade förtvivlat svårt att uppnå ett samarbete med övriga offensiva spelare.

Nu är alternativen inte så många på forwardsplatsen, men byten tvingades Luciano Spalletti ändå göra i andra halvlek. Efter en timme hade nämligen Andrea Barberis kvitterat för gästerna. I en turlig sekvens tråcklade nyttige Marcello Trotta med sig bollen i svartblått straffområde och Barberis gjorde inget misstag när den hamnade framför hans fötter.

ANNONS

Publiken kunde ha överseende med de många felpassen i uppspelsfasen vid ledning för Inter. Men efter kvitteringen blev det bråttom att hitta en snabblösning på två månaders vinsttorka. Spalletti bytte in João Cancelo istället för Dalbert på vänsterbacken, som inte bidrog tillräckligt offensivt.

Tränaren tog in tonårige fransmannen Yann Karamoh och lånet Rafinha som inte spelat en hel match på evigheter. Rafinha ser redan nu ut som ett uppköp jämfört med João Mario och kunde blivit hjälte i hemmadebuten med ett skott som duktige Alex Cordaz räddade. Samtidigt hade brassen svårt att påverka matchutgången mer än så och det är inte konstigt med tanke på den långa skadefrånvaron.

Inter lyckades pressa tillbaka Crotone till eget straffområde mot slutet men då trädde oskärpan på ett individuellt plan fram, främst symboliserat av Ivan Perišićs dipp i form och självförtroende.

ANNONS

Kroaten var en av höstens bästa mittfältare i Serie A och stod för sju mål och sex assist från sin ytterposition. Sedan den där Chievomatchen står Perišić på noll poäng och det såg aldrig ut att förändras ikväll.

Landsmannen Marcelo Brozović blev utbytt efter 77 minuter då han knappt uträttade någonting. Hans prestation sätter fingret på Inters problem med trequartistarollen och avsaknaden av fungerande kombinationer med centerforwarden.

Inter letade bot på problemet (förutom att skeppa iväg João Mario till West Ham) och sökte med ljus och lykta efter en offensiv mittfältare under januari. Javier Pastore blev för dyr att låna från PSG och efteråt ursäktade sig sportchefen Ausilio med att förhandlingarna aldrig ens tog fart.

De fick heller inte Bolognas Gonfred Donsah eller min personliga favorit Stanislav Lobotka från Celta Vigo som också var för dyr. Inte ens Ramires från samarbetsklubben Jiangsu Suning kunde Inter skeppa över efter månader av spekulationer. Där var det Suning (Inters majoritetsägare) som till slut satte stopp för övergången.

ANNONS

Ausilio och kompani fick nöja sig med Rafinha och ett fjärde mittbacksalternativ i Lisandro Lopez, en position där Inter hade tur som klarade sig med tre mittbackar under halva säsongen. Men trequartistaproblemet är inte åtgärdat och blir mer alarmerande för varje vinstlös omgång som passerar.

Frågan är hur länge Inter kan gå så dåligt utan konsekvenser. Luciano Spalletti lär ifrågasättas på allvar nu, något som var otänkbart för två månader sen. Att Spalletti skulle få förtroende även efter sommaren såg jag som självklart bara några veckor tillbaks.

Men när en förbättring i spelet är svår att skymta och laget inte vinner, då måste konsekvenserna i form av press även från klubbledningshåll på Spalletti komma. Inter har en Champions League-plats som kan förloras och förändringsalternativet är därför lättare att genomföra med den vetskapen.

ANNONS

Inter har gått åtta vinstlösa matcher i Serie A en gång tidigare. Vi behöver inte gå längre tillbaka än till förra året och maj månad för det. Stefano Pioli hade omgången tidigare sparkats från ett sjukt lag som förfärades av tanken med Europa League-spel och började vinna på sluttampen först att efter det alternativet var borta.

Klockan börjar nu klämta också för Piolis efterträdare. Imorgon spelar Milan i Udine, med en tränare som försäkrar alla att Milan ”inte är Brad Pitt”, om någon trodde det. Vid rödsvart vinst har stadsrivalerna ätit upp tio poäng på Inter. Och derbyt är bara en månad bort.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-02-04 kl 00:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto