Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hiljemarks succéstart i all ära, men vad händer Inter?

Som väntat skulle Inter få en tuff match när de reste till Ligurien och möte med ett besvärligt Genoa. Men det som på förhand vore godkänt med en poäng slutade med noll.

Hemmalaget inledde bäst och bland de som utmärkte sig mest första kvarten var Oscar Hiljemark. Rörelsemönstret och bollfördelandet indikerar att svensken spelar med självförtroende, och farligast var hans många djupledslöpningar mot Inters straffområde under matchen.

Några sådana var det inte allt för många som tog hos gästerna. Karamoh och Éder fick chansen från start igen och Candreva bytte kant till vänster. Den sistnämnde verkade tagit både platsbytet och förra helgens petning från elvan rätt med en energi som saknats ett tag hos Candreva.

ANNONS

Han skapade Inters första målchans efter en halvtimme, ett skott som Perrin gjorde en fin räddning på, och Inter såg lika idéfattigt ut framåt som tidigare under lagets svacka. Vinsten mot Bologna senast har inte förändrat något utan berodde mest på att de mötte ett svagt försvarande lag.

Därför var det inte orättvist när Genoa tog ledningen precis innan halvtid. Men när speciella saker sällan sker framåt i svartblått skapade de själva något iögonfallande bakåt. Zukanovićs vänsterinlägg singlade mot Intermålet där Škriniar vräkte sig fram för att rensa. Bollen flög på närstående Ranocchia och rikoschetterade tillbaka mot Intermålet, förbi en förbluffad Handanović.

Ledningen kom välförtjänt och Genoa var aggressivare, men det är inget sprudlande lag vi talar om. Centern Galabinov fyller nyttiga targetfunktioner i Genoas 3-5-2 men är egentligen för oteknisk och långsam i vändningarna för denna nivå.

ANNONS

Bredvid sig har han förre Interanfallaren Goran Pandev. Tidigare i karriären en teknisk och avig vänsterforward, men har numera utvecklat några märkliga targetegenskaper i takt med att snabbheten försvunnit och att han växt på bredden, inte på längden.

Tekniken fick vi se prov på i den 59:e minuten när makedonen dämpade ett hårt markskott, som om bollen var gjord av silke, och la upp för sig själv att behärskat placera in 2-0.

33-åringen firade dämpat, till skillnad från målet på Olimpico häromveckan när han kupade händerna bakom öronen framför ilskna Laziofans. Goran Pandev tillbringade fyra år mer i Lazio än Inter. Det lämnar sina ärr att kontraktsbråka med Claudio Lotito bevisligen.

Nästan direkt efter målet satte Luciano Spalletti in Rafinha för att väcka liv i ett mittfält där Borja Valero slet ont till lite nytta. Fram till dess hade högerbacken João Cancelo varit nerazzuris största hot i uppspelsfasen och stod för det oväntade med sin känsliga inläggsfot.

ANNONS

Det säger en del att en spelare i en defensiv roll på planen är det. Det säger ännu mer att Inter redan efter några matcher håller på att bli beroende av Rafinhas närvaro på planen.

Brassen har en utomordentlig touch och flyter runt på offensiv planhalva som ingen annan Interspelare. Men Rafinha är matchotränad efter långtidsskadan och har bara fått inhopp efter januariflytten från Barcelona. Både han och Cancelo är i Inter bara på lån, men det problemet får vi ta en annan gång.

Sista 20 minuterna pressade Inter tillbaka Genoa mot eget mål. Vad som blev uppenbart då var att laget saknade en målskytt i straffområdet under denna forcering. Éder kan vara det vissa dagar men deltog för lite i spelet ikväll.

Karamoh var för ojämn i prestationerna och Candreva form är trots allt för svag för de där matchavgörande sakerna. Det hjälpte heller inte med inhoppande tonåringen Pinamonti. Matchen slutade 2-0, Genoas femte raka seger mot Inter på Marassi.

ANNONS

Inter gav Lazio chansen att springa om dem på fjärde och sista Champions League-platsen. Genoa bjöd in stadsrivalerna Sampdoria till att på allvar blanda sig in i kampen om platserna i topp-fyra.

Det är svårt att se någon ljusning för Inters del och allt kan inte hänga på Icardis comeback eller att Rafinha får igång resten av laget. Luciano Spalletti har Benevento nästa helg innan derbyt och en rad matcher mot tufft motstånd väntar. Kanske läge för en ritiro?

För Oscar Hiljemark ser framtiden lovande ut efter tre raka starter och lika många segrar sedan återkomsten till Genoa. Som det ser ut nu behåller han startplatsen även när Miguel Veloso kommer tillbaka.

Och juste, vem sköt skottet som blev en passning till Pandevs 2-0? Jo det var såklart Diego Laxalt, uruguayanen som avgjorde två matcher på tilläggstid för Genoa förra veckan. Då har jag inte ens nämnt tränaren Davide Ballardinis jobb för att få dessa talismaner att frodas.

ANNONS

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-02-18 kl 00:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto