POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vad har hänt med Andrea Belotti?

Från att ha varit nära att vinna Serie A:s skytteliga till en tillvaro där allt fler ifrågasätter Andrea Belotti. Torinoledningen satte en utköpsklausul på en miljard kronor efter succén för att avskräcka andra klubbar, men denna säsong har Il Gallo bara producerat fem mål på 21 ligamatcher.

Till Belottis försvar har knäbesvär gäckat honom från och till under säsongen. Men uppenbart är han inte är inne i stimmet för att upprepa fjolårets genombrott. Belotti löper kopiöst som tidigare men touchen sitter inte, varken i spelet eller vid avslutslägena.

Det blev uppenbart igår kväll när han fick Torinos bästa chans i första halvlek borta mot Roma. Belotti styrde Iago Falques inlägg över ribban från nära håll och det kändes symptomatiskt för en anfallare som brottas med självförtroendet.

Den inneboende kvalitén hos Andrea Belotti är ändå odiskutabel. Det vittnar denna kraftrusch och avslut mot Udinese, som kom bara för en månad sen. Men Belotti behöver precis som alla anfallare få sina mål på regelbunden basis.

Hans lag var närmast ledningen mot ett Roma som på nytt var osammanhängande. Oftast räckte en lång boll förbi den högt stående Romabacklinjen för att skapa farligheter för gästerna, det var inte tal om några längre anfall för Torino.

Men som så många gånger förr räddade Alisson Roma med räddningar och vaket agerande som libero. 0-0 stod sig i halvtid och det är inte bara Belottis fel. Walter Mazzarri har inte använt truppens bästa passningsfot Adem Ljajic överhuvudtaget sedan tillträdet efter nyår.

Serben är lynnig som få och en schism kan anas med Mazzarri, dessutom är Torinos nummer tio skadad för tillfället. Men frånvaron av kreativitet i Mazzarris 4-3-3 leder till att en sådan som Iago Falque får för stort ansvar offensivt när nyckelspelarnas form sviktar.

Till dessa hör också M’Baye Niang som flyttades ut på kanten efter att Belotti kom tillbaka från senaste skadan. Niang har inte gjort många glada i de senaste matcherna på ytterpositionen och tränaren valde igår Alex Berenguer före på vänsteryttern.

Spanjoren är mer defensivt slipad än Niang men spelarvalet är också ett tydligt tecken på Mazzarris inverkan. Mittfältet är fullt av kraft och frenesi men saknar kreativiteten att förse Belotti med bollar. Det skulle också straffas i andra halvlek.

Kostas Manolas nickade utan markering på sig ett inlägg från Alessandro Florenzi efter tio minuter paus. Greken dedikerade målet till Davide Astori som spenderade en säsong på lån i Roma 2014/15.

Än mer berörd såg Daniele De Rossi ut att vara efter hans 2-0-mål i den 73:e. Romakaptenen, en nära vän till Astori, firade återhållsamt på ett sätt som var smärtsamt tydligt. Innan avspark brast Radja Nainggolan ut i gråt efter den tysta minuten tillägnad Astori, som kom tillsammans med belgaren till Roma från Cagliari.

Just Nainggolan var en avgörande faktor till Romas uppryckning i andra. Di Francesco flyttade fram honom till en offensivare position och fick i belöning två assist från Nainggolan och flera fina löpningar. Den andra framspelningen kom till inhoppande Pellegrinis kontringsmål på tilläggstid.

Ingen romanista kommer vilja minnas hemmalagets första halvlek och 3-0 är stora siffror sett till hela matchen. Patrik Schick var ingen hit som central anfallare igår heller, och hela anfallslinjen med Cengiz Under och El Shaarawy kändes bleka.

Istället var det Nainggolan som blåste liv i Roma bakifrån tillsammans med De Rossis bollvinster och Florenzis ständiga offensiva utflykter. I avstängde Dzekos frånvaro finns fortfarande frågetecken men fokus kan nu helt riktas mot Sjakhtarmatchen på tisdag.

För Torino innebar detta en tredje raka förlust, efter att Mazzarri inlett obesegrad och spelat in elva poäng på de fem första matcherna. Sedan kom derbytorsken mot Juventus och ett pinsamt nederlag mot Hellas Verona för två helger sen.

Låter mönstret bekant? Jo, Mazzarris företrädare Mihajlovic fick också en bra start på säsongen men förlorade höstderbyt stort och fick bara en poäng mot Verona i omgången efter. Det blev början på en negativ spiral som Mihajlovic aldrig kunde ta sig ur från.

Efter förlusten i Verona har fansen protesterat mot laget på träningsarenan Filiadefia och skrivit banderoller mot presidenten Urbano Cairo med budskapet att sluta med “prat och illusioner”.

Den pragmatiske Mazzarri anlände inte med ett älskvärt rykte och kommer behöva ge väl valda spelare mer kärlek för att tina upp dem. Den här breda och fina Torinotruppen förtjänar bättre än detta.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-03-10 kl 19:32

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto