POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Även utan Vidal, kan Inter fortsätta som främsta Juve-utmanare?

En intensiv vecka svartblå vecka är på väg mot sitt slut. Det har varit dagar där interisti tillåtits att drömma. Om fornstora dagar, med stjärnnamn i laget och realistiska scudettoambitioner.

Om vi börjar kronologiskt blev den kroatiske högerbacken Šime Vrsaljko klar från Atlético Madrid tidigt under veckan. En affär som jag ärligt talat hade väldigt lite förståelse för. Varför skulle 26-åringen lämna ett av världens bästa lag och en högerbacksplats han tagit från Juanfran (ingen liten bedrift det)?

Kanske var det Italien och närheten till hemlandet som lockade. Kanske var landsmännen Brozović och Perišić en avgörande faktor, och en dröm att upprätta en kroatisk koloni i Inter. I vilket fall som är nerazzurri bara att gratulera till en högerback som med värdighet kan ta över João Cancelos nyckelroll förra säsongen.

Vrsaljko kommer dessutom billigt. Lånet med en köpoption nästa sommar kostar Inter mindre än 250 miljoner kronor. Men Milanoklubben var inte färdig innan nästa fynd dök upp. I ett generationsväxlande FC Bayern fanns Arturo Vidal på en överfull mittfältsbänk norr om Alperna.

Inter kom överens med chilenaren och hans tyska arbetsgivare om ett lån med köpoption även här. 31-årigen skulle gå för vrakpriset 20 miljoner euro och allting såg klart ut. Då började Inter blicka mot den iberiska halvön igen och såg Luka Modrićs ansikte i horisonten.

Om Modrić stannar vid en hägring låter jag vara osagt. När Inter vaknat igen hade Vidal hunnit fundera ett varv och en katalansk drake kom och norpade mittfältaren framför den svartblå ormen. FC Barcelona lockade Vidal mer och Inters velande kostade klubben en mittfältare i den absoluta världsklassen.

Det är ett högt spel Inter håller på med som prioriterar Modrić och låter Vidal glida ur händerna. Det finns mycket som talar för att den 32-årige kroaten är en fullständigt orealistisk spaning. Dels är det den höga prislappen Real-presidenten Pérez satt, dels kan en undra varför marängerna skulle vilja skicka iväg lagets två bästa spelare under en och samma sommar?

Lägg till att tränaren redan slutat och att väldigt lite tid finns för att köpa ersättare till dessa. Inte tar Florentino Pérez den risken? Samtidigt är Modrić uppenbarligen sugen på en ny utmaning och Inter är i så fall platsen att söka sig till. Vid förhandlingsbordet kan Luka från Zadar alltid dra fram ett gäng pokaler han vunnit åt Pérez som ett sätt att argumentera fram en flytt.

Lägger vi Modrić-drömmen åt sidan och inväntar utgången kan frågan istället ställas på vad Inter förlorat med tappet av Arturo Vidal? Det går att se den uteblivna transfern ur två synvinklar. Den första är att en spelare som Vidal, till det priset, inte går att tacka nej till. Han går in i vilket lag som helst i världen och så får man bara hitta en lämplig mittfältsplats.

Det leder oss in på det andra sättet att se på saken, att Inter redan har ett välbefolkat och fungerande tremannamittfält. I synnerhet påminner Vidal väldigt mycket om Radja Nainggolan i spelstilen även om belgaren hade fått den offensivare rollen.

En tolkning av Vidals icke-vara i Inter är att han inte var värd att satsas på eftersom han i förhållande till Modrić inte varit en supertydlig uppgradering på mittfältet. Då risken att Inter inte får loss Modrić är större än chansen att de lyckas enligt mig har sportchefen Ausilio gjort en rejäl chansning.

Laget kanske inleder säsongen med Gagliardi-Brozović-Nainggolan på planen och Vecino, Valero och João Mario som bänkalternativ. Det kan bli hur fint som helst med tanke på att tränaren Spalletti till slut hittade rätt mittfältstrea under slutet av förra säsongen. Men frånvaron av absolut spets, läs Vidal eller Modrić, kan vara det som hindrar Inter att på allvar slåss med Juventus om lo scudetto.

Men även utan dessa två har Inter gjort i det närmaste en perfekt mercato hittills. De har gått om både Napoli och Roma i utmanarledet och stoltserar nu med en stark startelva och kompetenta ersättare. Som slutord vill jag lyfta fram ett annat nyförvärv som redan verkar satt avtryck i Intertröjan.

Argentinaren Lautaro Martínez fyller 21 år efter premiärhelgen och lovordas stort på försäsongen. 16 miljoner euro från Racing Club verkar även det vara ett klipp för en anfallare som kan vara en förbättring av Kinaflyktade Éder.

Lautaro beskrivs som en forward som opererar över stora ytor men är skarpsinnig framför mål. Han har redan klickat med landsmannen Icardi både på och utanför planen, och kan ge Spalletti huvudbry huruvida han ska starta med båda samtidigt i premiären.

I en sådan uppställning hade Lautaros närvaro gynnat Icardi som kunnat koncentrera sig på spelet i boxen i ännu högre utsträckning. Ett vettigt alternativ till den argentinske skyttekungen har länge saknats i Inter och hindrat lagets utveckling.

Lösningen kan vara här, till ett pris som går i linje med alla andra smarta nyförvärv och som skickar en tidig varning till samtliga lag i Serie A.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-08-05 kl 13:13

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto