POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Allas ögon på Ronaldo men Bonuccis närvaro delar Juvefansen

Juventus Stadium var draperat i CR7-förväntan igår kväll när miljardförvärvet skulle göra hemmadebut mot Lazio. Cristiano Ronaldo-hysterin har redan lett till att Juventusaktien ökat med 55 procent sedan den första juli och Turinklubben har för första gången över en miljard euro i eget kapital.

Men initialt var det en annan av festdeltagarna som fick folks ögonbryn att höjas. När Leonardo Bonucci skulle skjuta några bollar mot Juves ultras på Curva Sud på uppvärmingen svarade kortsidan med busvisslingar. När mittbacken sedan fick bollen under matchen var de spridda men tydliga missnöjesyttringarna kvar, dock överröstades de av gladare tillrop mot återvändaren.

Det är inget konstigt att det blir så här och jag kan tycka att det är rimligt att Bonucci får veta att han lever efter att ha firat målet i Milantröjan på samma arena några månader tidigare. Gissningsvis var detta en markering, de mest hårdföra fansen lär oavsett vad ha svårt att acceptera Bonuccis närvaro under en lång tid framöver. Men om splittringen förblir lika öppen kan det innebära problem för 31-åringen och påverka stämningen runt klubben.

Några större problem hade inte bianconeri annars när de avfärdade Lazio med 2-0. Gästerna var bra med under första halvtimmen och såg vassa ut i både press- och duellspel, medan Juventus såg okoncentrerat och sensommarsegt ut i speluppbyggnaden.

Många laziali bävade för brassebacken Wallace återkomst i trebackslinjen efter landsmannen Luiz Felipes skada. Men Wallace var Lazios bästa försvarare och stack ut negativt egentligen bara en gång, när han nickade undan ett inlägg i gapet på Miralem Pjanić som utanför straffområdet vackert placerade in 1-0.

Lazio tröttnade i andra halvlek och trots fina intentioner och manövrar med bollen under kontroll hade de svårt med konstruktiviteten i den sista tredjedelen. Juventus behövde inte förta sig när den andra raka trepoängaren bärgades och Mario Mandžukić satte 2-0 med kvarten kvar.

Min prognos är att många av Juventus matcher under de första höstmånaderna kommer se ut så här. De behöver inte spela på den högsta vitsvarta växeln och tränaren Allegri kommer pilla med främst den offensiva uppsättningen (Dybala bänkad hela matchen, Costa bara inhoppare) långt in på hösten.

För tre poäng kommer det räcka mot de allra flesta typer av motstånd ändå. Igår mötte Juve ändå ett Lazio som ska konkurrera om CL-plats men visade att fjolårets tre stenhårda matcher i liga och supercup var ett minne blott. Då kan Juve kräva ännu mer av deras superstjärna.

Ronaldo hade sin utgångsposition som center men växlade ibland med Mandžukić på vänsterkanten. 33-åringen blixtrade till ett par gånger och var nära att göra mål när Cancelos inlägg träffade hälen på honom och Mandžukić sedan satte bollen på returen.

Ronaldos närvaro verkade inspirera andra. Cancelo försökte sig på en elastico-fint som misslyckades men ändå tog honom förbi försvararen och kanske imponerade på sin äldre landsman. Det finns mycket mer att hämta av Ronaldo men klart är att han erbjuder ett hot både i boxen och utanför straffområdet som inte Gonzalo Higuaín kunde.

Lazio har inlett Serie A med två raka förluster trots okej spel både igår och mot Napoli. Biancocelesti har haft en jobbig vecka sedan ett ultrasskrivet flygblad med stenåldersretorik delades ut på Curva Nord inför hemmapremiären och uppmanade kvinnor att hålla sig borta från de ”heliga främre raderna” på klackläktaren.

Straff är att räkna med och några dagar senare läcktes en telefoninspelning där president Lotito skäller ut sin tränare efter förlusten. Simone Inzaghi bagatelliserade den påstådda kontroversen efteråt men tränaren har inte fått den starten han velat. Det är nog dags att rotera lite i offensiven och ta ett steg ifrån förra säsongens succéuppställning.

****

Sprickan i Neapel var varit total mellan stadens lag och borgmästaren Luigi De Magistris. Stadio San Paolo står under renovering och endast 35 000 åskådare kom in till matchen mot Milan igår. Den reformvänlige och progressive De Magistris har anklagat Napolipresidenten De Laurentiis för att inte investera en enda euro i stadion.

Napoli pekade i sin tur på de ”oräkneliga administrativa katastroferna” som San Paolo utsatts för och klubben kommer hyra stadion på veckobasis under säsongen. Som en följd satt båda kortsidorna knäpptysta under hela första halvlek mot Milan. Ett konstavslut av Giac Bonaventura gav Milan ledningen och den totala tystnaden på San Paolo förstärkte Napolis lidande.

Partenopei gav inte Milan någon ro och fortsatte den sedvanliga pressen mot en obekväm rödsvart backlinje. Milan löste den oftast men saknar helt klart Bonuccis uppspelsfot som ett alternativ. Läktarna mullrade igång efter paus men tystades snabbt av ett nytt Milanmål.

Biglias crossboll fann lagets bästa spelare Suso som hittade Calabria och 2-0 med ett mål enligt principerna för det första. Där och då såg Milan ut att vara i kontroll och på väg mot en oförskämt bra säsongsstart.

Men offensiven tog slut och försvaret började skaka efter femtio minuter. Någon minut senare slarvade Musacchio med ett uppspel och Zielinski kunde placera in reduceringen. Carlo Ancelotti tog ut Hamšik och gick över till ett 4-2-3-1 när Mertens kom in som understöd till Milik. Efter det handlade allt om Napoli.

I den 67:e minuten kvitterade Zielinski med en volleyhöger och byttes ut några minuter senare. Diawara kom in och lyckades vertikalisera Napolis spel ännu mer. Tydligaste blev det när 21-åringen hittade en framstormande Allan med en superpassning i djupled, brassen i sin tur fann Mertens som fullbordade vändningen med tio minuter kvar.

Ancelottis lag har varit trögstartat två matcher i följd men står ändå med sex poäng trots motstånd som Lazio och Milan. 59-åringens största glädjebesked är kanske ändå att förmågan att ändra matcher finns där. Inte bara i honom själv utan också hos avbytarna.

Prestationerna av Mertens och Diawara rättfärdigar en plats i startelvan nästa vecka och Zielinski kan vara på väg mot det stora genombrottet. Sparkapital som Fabián Ruiz och Simone Verdi har ännu inte utnyttjats. Napolis truppbygge har kritiserats hela sommaren, men om Ancelotti lyckas få den effekt på avbytarna som Sarri aldrig fick är en ny stark säsong att vänta.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-08-26 kl 12:21

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto