POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
15v

En till bekräftelse på den juventinska dominansen

Ett till topplag som kom till Juventus Stadium, en till konkurrent som städades undan i scudettojakten. Riktigt så enkelt var det inte Juventus besegrade Inter med 1-0, men det är ett resultat som inte avslöjar allt om styrkeförhållandena som råder mellan klubbarna.

Inter hade en välplanerad matchplan och spelade mycket bra framförallt i första halvlek. Fram tills Juves ledningsmål var det Inter som skapade den bästa chansen när Icardi frispelade Gagliardini som tofflade bollen i stolpens insida. Som interisti önskar att rollfördelningen var den omvända det momentet.

Inter hotade hemmalaget en gång till när Politano rann igenom på kanten, men Icardi skrämde Perišić när båda två gick på inspelet och kroaten sköt utanför från öppet läge. Icardi tog framspelarens roll och agerade osjälviskt framför Szczęsny i Juvemålet.

Inte enda skott sköt Inters lagkapten igår kväll och konsekvensen blev noll Intermål. Giorgio Chiellini gjorde en jättematch i duellen mot Icardi och längst fram var det Mario Mandžukić som frälste Juve med matchens enda mål.

Kroaten nickade in sitt sjunde mål för säsongen (bara ett bakom Icardi) på João Cancelos utsökta inlägg. Mandžukić hann före Inters Asamoah på bortre stolpen, och sekvensen fungerar som en illustration över skillnaderna mellan lagen när 2018 närmar sig sitt slut.

I våras var Cancelo Serie A:s bästa högerback på lån från Valencia i Inter. Juventus norpade portugisen för cirka 400 miljoner kronor i somras och släppte vänsterbacken Kwadwo Asamoah gratis till Inter. I vitsvart har Cancelo utvecklats vidare, är ett av Juves största offensiva hot och spelade igår på båda kanterna.

Asamoah har en period bakom sig med väldigt blandade insatser, en ojämnhet som aldrig fanns när han bar Juventusdressen förra säsongen. Turinlaget dominerar på planen och bevisligen även på mercaton. Deras tidigare mastermind Beppe Marotta en del jobb framför sig i Inter även om mycket redan sitter på plats.

Skillnader mellan lagen finns också på det mentala planet. Spelaren som öppnade upp hela anfallet var Blaise Matuidi med sin crossboll till Cancelo. I början av halvleken var fransmannen nära att kosta laget ett mål när hans slarviga hemåtpass inte utnyttjades av Inter i eget Juves straffområde.

Matuidi som klumpig ut vid ett par andra tillfällen i farliga zoner och verkade kommit helt snett in i matchen. Att han ändå reser sig och står för avgörande saker i offensiven säger en del om vinnarmentaliteten som Juventus implementerat på honom.

Uppgiften blir inte lättare för Inter när vetskapen finns att de möter elva superproffs som bara känner till att endast vinster räknas. Trots en spelmässigt jämn match är Inter inte i närheten av att kvittera efter Juventus ledningsmål. De blir snarare tröttare och mer tillbakapressat ju längre halvleken lider.

Luciano Spalletti gjorde ett defensivt och fegt byte när han tog ut det största hotet Politano, satte in Borja Valero och flyttade ut João Mario på kanten när mittfältet skulle överbefolkas. Nu är det tre matcher, mot Tottenham, Roma och Juve när de svartblå tappar antigen en ledning eller likaläge under andra halvlek. Matchcoachningen vid dessa tillfällen indikerar att Spalletti inte är rätt man för att lotsa Inter till nästa steg.

Inför matchen sa Max Allegri att mötet med schweiziska Young Boys är viktigare med tanke på gruppsegerns betydelse i Champions League. Det trista är att han också har rätt. Juventus är uppe på en sådan position att de har råd att se på il Derby d’Italia som ett förspel till något viktigare (Young Boys, hallå!). Fruktansvärt starkt av Juve att lyckas med detta, men förödande för dramatiken i Serie A.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-12-08 kl 12:33

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå