Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
2v

Höstens elva i Serie A

Höstens elva präglas av en säsong med ett dominerande Juventus och många lag på övre halvan som känner att de har mer att hämta under våren. Som vanligt premieras jämnhet före enstaka formtoppar och elvan utgår bara från spelet i Serie A. Formationen är ett 3-4-3.

Målvakt

Wojciech Szczęsny, Juventus, 15 matcher/7 nollor, snittbetyg i Gazzetta dello Sport: 6,16/10

Den riktiga målvaktsgiganten har inte funnits i Serie A denna säsong. I Juventus ligaspel behövs det bevisligen inte heller någon sådan men Wojciech Szczesny raska utveckling sedan flytten till Italien fortsätter. Efter inskolningssäsongen 17/18 har 28-åringen varit säkerheten själv i utrymmet som Gigi Buffon lämnade.

Juve1

Backar

Stefan De Vrij, Inter, 14 matcher/1 mål, 6,26

Slutomgångens huvudperson från förra säsongen har haft en betydligt mer odramatisk höst. Som förväntat har den förre Laziobacken gått rakt in Inters mittlås och knappt behövt någon anpassningstid. De Vrij har för det mesta hållit Miranda på bänken och bidragit till att Inter släppt in minst mål efter Juventus i Serie A.

Kalidou Koulibaly, Napoli, 18/0, 6,3

Fransk-senegalesen har ofrivilligt blivit ett ansikte för samhällsproblem som inte har så mycket med fotboll och göra. ”Vi är alla Koulibaly” hälsade Napolifansen efter skandalscenerna på San Siro förra veckan, och som världens alla mittbackar önskar att de var han. Ett atletiskt praktexemplar som saknar få motstycken bland mittbackar på toppnivån.

Giorgio Chiellini, Juventus, 14/1, 6,66

Giorgio fick tillbaka sin lekkamrat Leo och med det blev roteringen på Juventus mittbacksposition lite mindre. Under hösten har Chiellini överglänst Bonucci när han getts än mer ansvar efter Buffons flytt från Juventus. Försvarsegenskaperna ihop med vinnarskallen gör att Chiellini är mannen att lita på när Juve ska kliva högts upp på Europas tron.

Mittfältare

Manuel Lazzari, SPAL, 18/0, 6,55

Ett av höstens största genombrott. 25-åringen kom från miniklubben Giacomense för 5,5 år sedan och har nu tagit steget till att bli en landslagsytter. Lazzaris snabbhet och inlägg på högerkanten är fundamentala inslag i SPAL:s kamp om nytt kontrakt. Fortsätter han i denna form lämnar Lazzari garanterat för ett större lag i sommar.

Lazzari

Allan, Napoli, 18/0, 6,44

Jorginho och Sarri rycktes bort från Napolipusslet i somras och Allans betydelse blev än större. Brassen har behållit samma höga nivå under Ancelotti i Napolis starka höst. Kombinationen bollvinnare och passningsspelare finns det ingen som behärskar bättre än Allan i Serie A.

Rodrigo De Paul, Udinese, 18/6, 6,22

För någon månad sedan avslöjade siffror att Rodrigo De Paul varit direkt inblandad i över 70 procent av Udineses mål framåt. Den senaste månaden har den offensive mittfältaren gått poänglös från, men hans betydelse för bottenkämpande Udinese har inte minskat. Udineklubben förblir beroende av den argentinske landslagsmannens skott och passningar när nytt kontrakt ska säkras.

João Cancelo, Juventus, 12/0, 6,54

Höger eller vänster kant? Ytterback eller ytterforward? João Cancelo behärskar allt och har gjort Juventus högerkant till sin egen. Portugisen passar perfekt i lagbygget som tränaren Allegri ständigt skruvar på och har varit en av de främsta hovleverantörerna till hans skytteligaledande landsman på topp.

Anfallare

Krzyztof Piątek, Genoa, 19/13, 6,58

Piątek kom från den polska ligan som Genoas femte dyraste nyförvärv under sommaren. Fyra fullträffar i den första cupmatchen följdes av mål i de åtta första Serie A-matcherna. En ny polsk anfallsstjärna var född. Instinkten, den naturliga placeringsförmågan, och avsluten talar för att allt fler kommer behöva lära sig Piąteks namn framöver.

Piatek

Mauro Icardi, Inter, 16/9, 6,26

Äntligen fick Mauro Icardi spela Champions League med Inter. Även om det blev ett bitterljuvt slut på den turneringen har argentinaren tagit vara på erfarenheten och utvecklat sitt anfallsspel. Icardi har – kors i taket – tagits ut i landslaget under hösten till och med. Från att ha varit en ensamvarg på topp har Inters lagkapten börjat involvera sig i länkspelet mer. Icardi är några mål efter skytteligatiteln som han ska försvara, men en spelmässigt mer komplett Icardi borde gynna Inter.

Cristiano Ronaldo, Juventus, 19/14, 6,8

Det mest haussade nyförvärvet till italiensk fotboll de senaste två decennierna behövde några matcher för att bekanta sig med ligans speciella stil. Möjligen är han kvar i denna process ännu, men mål gör han även i Serie A. På ett framgångsrikt sätt har Ronaldo växlat mellan en central position och längre ut på kanten. Oavsett var han befinner sig är Ronaldo ett hot för målvakter och backar, och tillsammans med Mario Mandžukić har de bildat Europas kanske bästa anfallspar under hösten.

****

Avbytare

Alessio Cragno, MV, Cagliari, 19 matcher/5 nollor, 6,47

Nicolas N’Koulou, B, Torino, 19 matcher/2 mål, 6,19

Alessio Romagnoli, B, Milan, 15/2, 6,1

Stefano Sensi, MF, Sassuolo, 14/1, 6,23

Nicolò Barella, MF, Cagliari, 18/1, 6,2

Mario Mandžukić, ANF, Juventus, 16/8, 6,46

Fabio Quagliarella, ANF, Sampdoria, 18/12, 6,73

****

Tränare

Roberto D’Aversa, Parma

Resan har varit lång och krokig sedan Roberto D’Aversa landade in i Parma som ifrågasatt lösning halvvägs i Serie C-säsongen 16/17. Två senare är det ingen som ångrar tränarbytet när 43-åringen tog över från klubblegendaren Luigi Apolloni. D’Aversa har tagit Parma ändå till Serie A. Med en trupp som tippades åka ur direkt har 43-åringen mot alla odds etablerat på en stabil tolfte plats. Då har ändå lagets fixstjärna Gervinho varit skadeförföljd hela säsongen. Att spel i Europa ligger närmare än en nedflyttningsplats säger mycket om D’Aversas bedrift med detta lag.

****

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-01-01 kl 19:23

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons