POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Inters nya utmanarlook med Conte lovar mycket

Det är inte bara Juventus som gjort viktiga affärer under sommarens mercato. Många veckor återstår innan säsongen drar igång men redan nu kan konturerna av Antonio Contes tillträde i Inter skönjas. Inte bara spelsystemet ska ändras, tre nya spelare har också tillkommit den senaste veckan.

Den mest namnkunniga är förstås Diego Godín, en överenskommelse som varit känd sedan januari. Nio år i Atlético Madrid får räcka, där uruguayanen varit en av världens bästa mittbackar. Landsmannen Luis Suárez har kallat Godín för en plåga på planen, att han ”alltid är nära mig och låter en aldrig vara ensam”.

33-åringen har inte många år kvar på den högsta nivån och snabbheten som inte längre finns kan exponeras. Godíns fördelar väger vida upp detta dock. Inter får en enormt erfaren, spelintelligent och nickstark mittback som dessutom adderar en hel drös vinnar- och ledaregenskaper till laget.

Diego Godín är tänkt att bilda trebackslinje tillsammans med Stefan De Vrij och Milan Škriniar i Contes föredragna 3-5-2-system. Bara det att Inter ser ut att kunna behålla Škriniar ytterligare ett år är fantastiska nyheter för alla svartblå. Backlinjen var svårforcerad redan förra säsongen och epitetet världsklass frestas att användas som benämning.

Lagets akilleshäl på mitten har också fått välbehövlig förstärkning. Sassuolos Stefano Sensi ansluter på lån nästa säsong med en köpoption liggande. 23-åringen ska avlasta Marcelo Brozović djupt nere på innermittfältet och hjälpa Radja Nainggolan med kreativiteten som under långa sjok försvann med Luciano Spalletti vid rodret.

Sensi blev ett hajpat namn för några år sedan i dåvarande Serie B-laget Cesena men på grund av skador och acklimatiseringsproblem kom genombrottet först den gångna säsongen. Sensis spelfördelaregenskaper belönades med en landslagsdebut då. Bli inte förvånade om Conte får ut det bästa även av honom.

Men det mest spännande nyförvärvet heter Valentino Lazaro och ansluter från tyska Hertha BSC för 22 miljoner euro. 23-åringen hade en deal med Inter redan 2012, men Lazaros mamma sa i slutändan nej till en transfer för tonåringen. Mamman är grekisk, pappan angolan, och Valentino Lazaro tillhörde vid tidpunkten Red Bull Salzburgs akademi.

För två år sedan tröttade yttern på Red Bull-miljön och avvek från det logiska steget till systerklubben i Leipzig. Lazaro valde den tyska huvudstaden istället och två framgångsrika säsonger senare är cirkeln sluten i Inter. Österrikaren beskrivs som utmanande, löpstark och teknisk. Matteo Politano kan med andra ord räkna med konkurrens på högerkanten.

Ett citat från spelaren fastnar hos mig. Enligt Gazzetta dello Sport fick Lazaro frågan om framtida favoritdestination och svarade: ”där jag kan träna min vinnarskalle”. Lazaro gillade livet i Berlin men saknade wienerschnitzeln, en maträtt som i Milanos svartblå delar är enklare att hitta än just vinnarmentalitet.

Det största pusslet ska sättas i anfallet. Conte önskar Man Uniteds Romelu Lukaku och Romas Edin Džeko men förhandlingarna går trögt på båda håll. Under tiden har Lautaro Martínez status fått sig en rejäl boost i och med startplatsen bredvid Messi och Agüero i Argentinas Copa América-anfall.

21-årige Martínez har gått före spelare som Dybala och Di María och därtill gjort två mål i turneringen. Hans framfart håller lagkamraten Mauro Icardi utanför landslagstruppen, och lika kall är forwarden i Inter. Vårens bråk med klubbledningen har gjort Icardi till icke-önskvärd hos Conte.

Den tidigare lagkaptenen är inträngd i ett hörn nu. Icardis fru tillika agent Wanda Nara vill stanna i Italien med parets barn, men få klubbar där kan matcha argentinarens löneanspråk eller har råd att betala övergångssumman. Icardi har fått se sitt värde halveras jämfört med förra sommaren. För cirka 60 miljoner euro får intresserade klubbar en världsklassavslutare och person som inte drar sig undan konflikter med fans, medspelare och styrelsefolk.

De senaste dagarna har ryktet om Juventus intresse intensifierats och Icardi själv sägs föredra ärkefienden. Andra uppgifter talar om att Napoli är redo att tillmötesgå spelarens höga lönekrav. I vilket fall som kommer det bli ganska surrealistiskt att se Mauro Icardi bära ett annat italienskt lags tröja.

Snart har därmed Antonio Conte ett problem mindre på nacken. Inledningen på transferfönstret lovar mycket då både spets och bredd tillkommit, samtidigt som det stora anfallsnamnet kan dröja men också vara värd väntan. Det vore drastiskt att hissa Inter som scudettoutmanare efter det. Men looken på det nya Inter under Conte lovar en säsong som kan väldigt trevlig för fansen.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-07-06 kl 07:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå