POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Tipset: Så här slutar Serie A 2019/20

Serie A-starten ligger bara ett dygn bort och tiden är inne för ett tabelltips över de 20 lagens säsongsöden. Vi har en sommar med ovanligt många förändringar, på tränarfronten främst, snart bakom oss. Än återstår mer än en vecka av transferfönstret i Italien som kan röra till det i konkurrensen ytterligare, och i det detta tips.

Om säsongen 2017/18 var bland det bästa och mest dramatiska vi upplevt under 10-talet blev den efterföljande något av ett antiklimax. Ingen guldstrid att tala om och flera projekt bland storlagen som gick bakåt eller i sidled.

När många av dessa klubbar tagit ny fart under sommaren förväntar jag mig både en hårdare toppstrid och bättre kvalitet bland lagen som slåss runt Europastrecken. Det finns även tre nykomlingar som inte behöver skämmas när de ska upp på den stora scenen. Åtminstone inte innan den första bollen är rullad.

Jag har skrivit en kommentar om lagens chanser och hur stort spannet är mellan lagens förväntade positioner i tabellen.

1:Juventus

Det finns ingen anledning att tro att mästarna ska börja vackla i en hårdare konkurrens. Snarare kan de nå nästa nivå i och med rekryteringen av Maurizio Sarri, om han får ihop spelargruppen lika bra som de inövade passningskombinationerna. Bredast trupp har Sarri också att jobba med förstås.

Hamnar mellan plats: 1–2

2. Inter

Alla förväntar sig en magisk effekt av Antonio Contes kombinerade trollspö och piska. Det är dock ett lag som slutat fyra de två senaste åren som Conte tar över och bara att utmana om lo scudetto vore ett stort fall framåt. Det har talats om bredden i Inters trupp samtliga dessa säsonger. Nu har laget till slut en tränare som inte bara kan, utan förväntas maximera all potential.

Hamnar mellan plats: 1–3

3. Napoli

En oväntad värvning av Mauro Icardi skulle göra att Napoli fiskas upp från det ingenmansland de befunnit sig i till att ha en liten, men realistisk guldchans. Det är oklart annars vad Carlo Ancelotti får för andraårs-effekt på detta lag. Truppen är fint sammansatt och offensiven bred men ytterligare spets krävs om Napoli ska närma sig toppen.

Hamnar mellan plats: 1–4

4. Roma

Jag känner entusiasmen runt den nye portugisiske tränaren Paulo Fonseca. Fjolårets statiska Roma borde vara ett minne blott, dessutom har klubben i skymundan stått för ett riktigt bra transferfönster. Dock är detta Fonsecas första säsong i Italien och anpassningsproblem på väg kan inte uteslutas.

Hamnar mellan plats: 3–6


5. Lazio

Uppåtsidan med att ha stått för en misslyckad tabellplacering är att ens bästa spelare inte blir hetast villebråd på marknaden. 17–18-succérna Sergej, Immobile och Luis Alberto är fortfarande i Lazio i skrivande stund och bör känna rejäl revanschlusta efter fjolårssäsongens besvikelser. Dessutom är tränaren Simone Inzaghi kvar, kanske för ett sista år. Lazio studsar i regel tillbaka säsongen efter en dålig tabellplacering och jag förväntar mig inget undantag 18/19.

Hamnar mellan plats: 4–8

6. Milan

Omstart på nästan alla plan. Den nye tränaren Giampaolos idéer måste ges tid och milanisti kan räkna med en berg-och-dalbanetur även denna säsong. Legendarer som Maldini och Boban på plats i ledningen ökar förtroendet för klubbens riktning men flera av nyförvärven är svårbedömda och gör det oklart hur mycket de har att ge Milan.

Hamnar mellan plats: 4–8

7. Atalanta

Står inför klubbens största säsong någonsin med ett Champions League-deltagande som väntar runt hörnet. Atalanta föll ett par placeringar 17/18 när de gick till sextondelsfinal i Europa League och matcherna blev fler. De står inför samma balansgång i höst och lagets förmåga att hantera CL-extasen blir avgörande för utfallet i Serie A.

Hamnar mellan plats: 4–9

8. Torino

Ligger stabilt strax under bästa i hierarkin men vill slå sig uppåt på något sätt. Den tunga kvalförlusten mot Wolverhampton i EL-playoffet medför förmodligen att Torino bara har ligan att koncentrera sig på. Betyder det att klubben känner behovet av att förstärka under mercatons sista dagar eller är de till freds med det uppenbara glastaket ovanför?

Hamnar mellan plats: 5–8

9. Sampdoria

Även detta lag har bytt tränare med Giampaolodynastin över. Eusebio Di Francesco kan förvalta och mycket väl förbättra den senares arv. Fortfarande gäller dock att Samp är en säljande klubb som värvar spelare till modesta summor. Behöver få in en anfallare till (Defrel?) och kan inte förvänta sig att Quagliarella är i skytteligatoppen igen.

Hamnar mellan plats: 7–12

10. Fiorentina

År noll under ägaren Rocco Commisso inleds med publikfriande nyförvärv som Ribéry och Kevin-Prince Boateng. Med Chiesa kvar ännu en säsong finns det rum för tillförsikt inför framtiden. Men jag tror inte Vincenzo Montella är rätt tränare att hantera en trupp som fortfarande är rätt okej, och att Fiorentina kommer betala för det i form av poängtapp i höst.

Hamnar mellan plats: 6–10

11. Cagliari

Har goda chanser att hamna på övre halvan vilket vore en stor framgång för sarderna. Mittfältet Nainggolan-Rog-Nández tillsammans med målvakten Cragno och målsprutan Pavoletti borgar för ett ambitiöst försök att hamna på topp-tio. I Roberto Maran har Cagliari dessutom en inspirerande och skicklig tränare.

Hamnar mellan plats: 9–12

12. Sassuolo

Flödet har varit stort under sassarnas transferaktivitet. Flera bärande spelare har lämnat och tränaren De Zerbi får börja om med en delvis ny startelva. Sassuolo behöver lösa centerfrågan med en Babacar som inte presterar och Boateng som lämnat. Kan Caputo behålla det höga målsnitt som han hade i Empoli?

Hamnar mellan plats: 8–12

13. Bologna

Efter den formidabla våren har klubben hamnat i en mycket speciell situation med Siniša Mihajlović som cancersjuk men arbetande tränare. Jag tror oundvikligen att detta kommer påverka Bolognas prestation och lagets kommande utveckling känns därför oförutsägbar. Grundstommen är stark men försvaret har genomgått förändringar som är oklara.

Hamnar mellan plats: 8-14

14. Parma

Parma hade en nästan oförskämt stabil säsongsinledning ifjol och slappnade av lite väl mycket på vårkanten som nykomling. Nu när de landat lite tror jag att klubbens mittenplacering befästs ännu tydligare. Jag tror på tränaren D’Aversa och det finns en tanke bakom allt som klubben gör.

Hamnar mellan plats: 10–15

15. Genoa

Jag tror inte på ett lyft detta år heller för den hårt prövade supporterskaran i Genoa. Andreazzoli är dock ett tränarval som vädrar morgonluft och mercaton har inbringat ett par spännande namn hittills. Bottenstrid bör undvikas.

Hamnar mellan plats: 11–15

16. SPAL

Mycket av klubbens fortsatta Serie A-status hänger på hur väl de lyckas ersätta Manuel Lazzaris alla framspelningar från högerkanten. Inne i boxen finns fortfarande Andrea Petagna att sikta på med en målmässig genombrottssäsong i bagaget. Truppen är tunn men filosofin tydlig från tränare Semplici.

Hamnar mellan plats:13–18

17. Brescia

Överlever som enda nykomling tack vare spetsen hos Sandro Tonali och Mario Balotelli. Serie B-segrarens startelva är i stort sett intakt i övrigt och den här spelarmixen har alla förutsättningar att överraska. Ägaren Massimo Cellino är tillbaka i Serie A och Brescia kommer profitera på alla hans tips och tricks.

Hamnar mellan plats: 14–18


18. Udinese

Förra året åkte Chievo ur efter en lång sejour i finrummet. Den här säsongen tror jag det är Udineses tur att ryka. Inte för att startelvan är remarkabelt dålig på något sätt. Utan det är klubben som puttrar riktningslöst säsong efter säsong. Med en hårdare bottenstrid i sikte tror jag att Udinese kommer straffas denna gång.

Hamnar mellan plats: 14–19

19. Hellas Verona

Hellas två senaste försök i Serie A var deprimerande sådana. Den här gången ser det bättre ut truppmässigt och klubben har gjort flera förnuftiga nyförvärv. Frågetecknet hänger över tränaren Ivan Jurić och om han är kapabel att rädda kvar ett bottenlag i Serie A?

Hamnar mellan plats: 17–20

20. Lecce

Aktiv mercato men Lecce har fortfarande inte fått allt de vill ha på plats. Är i högsta grad beroende av att någon i anfallstrion La Mantia-Farias-Lapudula kliver fram och gör ett dussin mål minst. Med en backlinje som ser bräcklig ut tror jag ändå inte det räcker.

Hamnar mellan plats: 17–20

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-08-23 kl 15:54

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå