POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Sju saker att ta med sig från premiäromgången

Fiorentinas nya look

När Fiorentina tog emot Napoli i lördagskvällens andra match var det som att de lilaklädda samlat den energi som bildats sedan Rocco Commissos sommarköp av klubben, skakat om burken, och släppt ut all kraft som mötte favorittippade gäster från Neapel.

Fiorentina såg den första halvtimmen ut att ha genomgått en trollformel sedan de 14 vinstlösa matcher som avslutade lagets Serie A-säsong 18/19. De attackerade med frenesi, utan Ribéry och Boateng som båda hoppade in, och försvarade effektivt med en hög press.

Chiesa var sitt vanliga briljanta jag och Pescaraförvärvet Sottil såg väldigt intressant ut på den andra kanten. Ändå gick Napoli till paus i ledning tack vare klass och effektivitet efter mål signerade Mertens och Callejón.

En galen kvart i andra halvlek och en urspårad domarinsats senare hade Napoli till slut vunnit med 4–3 på Artemio Franchi. De kommer fråga sig hur de kunde släppas in tre mål mot ett lag som inte vunnit sedan februari, men är i slutändan glada över tre poäng inför nästa bortamatch, på Juventus Stadium.

Milans kraschlandning

Nye tränaren Giampaolo fick inte starten han önskade. Och milanisti fick inte den startelvan de ville se heller. Trots aktiva transferveckor kom de till spel utan ett enda nyförvärv på planen. De har skeppat iväg fansfavoriten Cutrone till England för att starta med… Castillejo på topp?!

Yttern fungerade inte alls bredvid Piątek i Giampaolos 4-3-1-2. Suso såg bortkommen ut som trequartista och Borini är mycket, men inte någon central mittfältare. Nye Becao nickade in matchens enda mål för Udinese med 20 minuter kvar.

Milan stod som förlorare på Dacia Arena utan ett enda skott på mål registrerat. Giampaolo pratade redan efter matchen om att överge spelsystemet och återgå till 4-3-3 som Milan spelade under Gattuso. Detta efter en hel försäsongs förberedelser med två anfallare.  Tålamod är en dygd, och gäller kanske nu mer än någonsin för rödsvarta fans.

Zazas succésommar

Den tidigare landslagsanfallaren Simone Zaza spelade 30 matcher i liga och cup ifjol men har redan gjort fler mål den här säsongen. Torinos båda i 2–1-segern mot Sassuolo adderar de tre mål på fem kvalmatcher Zaza redan gjort i Europa League.

Det är ett stort sparkapital Granata har om Zaza fortsätter hålla målsnittet uppe. Båda han och anfallskollegan Belotti är goda för 15–20 fullträffar per säsong. Systemet med två anfallare har inte alltid fungerat för tränaren Mazzarri. Men med Zaza i denna form kan jag garantera att 3-5-2 också spelas fortsättningsvis.

Oronsmoln finns dock på Torohimlen. Nicolas N’Koulou togs inte ut i truppen efter att ha haft huvudet på ”fel ställe”. En av förra säsongens bästa försvarare verkar desperat söka en flytt till Roma men Torino har ingen anledning att släppa taget om kameruniern. Särskilt inte när Romas sportchef heter Gianluca Petrachi – fram tills nyligen verksam i just Torino.

Svenskarna

19-årige Dejan Kulusevski blev veckans positiva överraskning och startade för Parma mot Juventus i säsongens första Serie A-match. Juventus kunde vinna komfortabelt efter ett Chiellinimål och Kulusevski fick en knapp timme mot den regerande mästaren.

Högeryttern värderade situationer fel ibland men var hela tiden ivrig efter att få boll. En okej insats och ett tydligt besked på tränaren D’Aversas förtroende när Kulusevski går före Interlånet Karamoh och förra säsongens högerspringare Siligardi från start.

Albin Ekdal var som vanligt säker i passningsspelet men hade det tufft mot Lazios mittfält och blev varnad i 0–3-förlusten. Kem Sema har Serie A-debuten avklarad efter ett inhopp i den 81:a minuten för Udinese mot Milan. Svante Ingelsson var inte med i Udinelagets trupp och Mattias Svanberg spenderade 90 min på bänken när Bologna bortakryssade mot Hellas Verona.

Lazios överkörning

Premiäromgångens mest imponerande insats stod Lazio för när de enkelt avfärdade Sampdoria på bortaplan. Då var Samps målvakt Audero ändå lagets bästa spelare. Lazio visade upp en dynamik i anfallsspelet och många vägar att ta sig fram genom i banen.

Det var inlägg, via kontringar, och individuella genombrott. På högerkanten har de fått en ny dimension i Lazzaris crosspassningar och snabbhet. Milinković-Savić såg ut att vara tillbaka i stort slag och Immobiles säsong har inletts med två mål. Inte obetydligt i för självförtroendet då han under vårens elva avslutande matcher bara mäktade med två baljor.

Frejdiga Genoa

Har Genoa till hittat en långsiktig tränarlösning i Aurelio Andreazzoli? Signalerna är klart positiva efter att ha hämtat upp underläge tre gånger i 3–3-matchen på Olimpico, vilket innebär Genoas första bortapoäng mot Roma sedan 1994.

Lerager och Schöne kan bli en dansk mittfältssuccé och till höger stod 22-årige Ghiglione för två assist. På topp ser det högintressant ut med 3–3-målskytten Kouamé och Pinamonti som gjorde Genoas första. 21 respektive 20 år är medlemmarna i forwardsduon och borde komplettera varandra väldigt bra.

Svagt såklart av Roma att inte knyta ihop säcken även om positiva tendenser kunde skönjas. ”Jag kommer aldrig gå in till en match med fokus på försvar. Jag vill ha ett lag som dominerar och alltid tar initiativet”, sa Romas nye tränare Paulo Fonseca efteråt.

Det är ingen som misstror portugisens ord efter premiären. Roma får nu förbereda sig till ett rekordtidigt (?) derby på söndag kväll och går inte in som favoriter mot Lazio.

Tidiga Conteeffekten

Det går inte att dra för stora växlar av Inters 4-0 mot ett lag som tippas åka ur. Men efter bara en match blir vissa mönster tydliga av tränarbytet Spalletti mot Conte. Inter anfaller mycket mer direkt och använder kanterna bättre till skillnad mot plottrigheten som Spallettis lag för ofta hamnade i.

Nyförvärvet Sensi gjorde mål och stod för en mycket bra insats på innermittfältet med premiärskytten Brozović. Lukaku visade sin betydelse i targetspelet men också rapphet i steget. När anfallaren hann först på en målvaktsretur och rakade in 3–0 syntes inga extrakilon som belgaren anklagats för att ha på försäsongen.

Ett nytt Inter, men fortfarande med plats för både Andrea Ranocchia och Antonio Candreva i startelvan. Den senare avslutade målskyttet med hela omgångens snyggaste mål, en projektil från 35 meter i sann Candreva-stil.

****

Till sist måste krigarandan hos Siniša Mihajlović nämnas. Bolognatränaren hade tillbringat 40 dagar på sjukhus och en inledande kur mot leukemin han drabbats av, men bestämde sig för att åka till Verona med laget och stod på sidlinjen när Bologna spelade 1–1 mot nykomlingen. Bori se majstore!

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-08-27 kl 10:08

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå