POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Olsen till Cagliari – ett lån utan logik

Äntligen har situationen löst sig för Robin Olsen i Roma, då landslagsmålvakten lånas ut till Serie A-konkurrenten Cagliari. Eller har den verkligen det? Jag blir enormt överraskad över den här lösningen – en deal som både är en chansning och ologisk till lika delar.

Erbjudandet från Cagliari kommer efter att förstamålvakten Alessio Cragno gjort illa axeln under försäsongen. Robin Olsen blir klubbens nödlösning och väntas vakta målet redan mot Inter på söndag.

Cragno är tillbaka någon gång efter landslagsuppehållet. Olsen har vid det laget förmodligen ställt in sig på att göra förstatröjan permanent. Men Cragno har varit en av Serie A:s bästa målvakter de två senaste säsongerna. Ironiskt nog ryktades 25-åringen bli Olsens ersättare i Roma när svensken började göra tabbar i våras.

Jag räknar kallt med att Cragno återtar målvaktströjan så småningom. I ett realistiskt scenario blir Olsen en reserv igen, säsongen ut. Vid en ny lyckad säsong kommer en större klubb köpa Cragno nästa sommar, och då har Olsen förhoppningsvis övertygat Cagliari att han är värd en permanent värvning.

Det är en långsökt väg dock. Den största frågan utifrån ett svenskintresse handlar självfallet om EM. Olsen pratade själv vid presentationen ikväll om att komma i form till mästerskapet nästa sommar. Det blir svårt om han återigen fastnar på en bänk.

Det är obegripligt hur målvakten och hans agent Hasan Cetinkaya hamnat i detta läge. Olsen köptes efter VM förra sommaren av Romas sportchef Monchi till ett fyndpris. När Monchi och tränaren Eusebio Di Francesco avgick i samma veva i mars- och Olsens prestationer dalade- stod det skrivet i sten att det inte fanns plats för några av Monchis gubbar till hösten.

Olsen är en av dessa och var inte ens med i Romas premiärtrupp mot Genoa, tekniskt sett fjärdeval efter nye Pau Lopez, vårvikarien Mirante och unge brassen Fuzato. En övergång till Montpellier tycktes nära för några veckor sedan. Men Olsens entourage kom inte överens med slutdetaljerna och den franska klubben köpte Real Sociedads Rulli istället.

Namnet Robin Olsen står fortfarande relativt högt i kurs trots den ojämna säsongen i Roma. Det borde verkligen inte vara något problem att hitta ett lag i en av toppligorna där han är det självklara förstavalet.

Nu kastas skåningen återigen in i en konkurrenssituation. Robin Olsen får gärna motbevisa mig. Men jag kan inte se hur den här säsongen ska sluta lyckligare än den förra.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-08-30 kl 20:57

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå