POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Pånyttfödd Higuaín markerar Juves distans till Inter

Gonzalo Higuaín återvände föga saknad till Juventus efter en misslyckad utlåningsejour 2018/19 i både Milan och Chelsea. Under sommaren liknade hans roll i Juve en bricka i ett mercatopussel mer än någon som skulle påverka de vitsvartas säsong i någon rikting.

31-åringen (och hans lön) var inte tillräckligt attraktiv för klubbar på Juventus nivå, men sågs som en passagerare i trupp fylld till bredden av talang och spets. Men både han och den ivrigt ryktade landsmannen Paulo Dybala blev kvar och visade prov på ett fruktsamt samarbete under inledningen.

Dybalas inledande petning profiterade Higuaín på och visade sin tidigare tränare Maurizio Sarri att forwarden alltjämt var att lita på som målgörare. Under veckorna som gått har Sarri bit för bit fått igång sin passningsmaskin och fått det bevisat att de två argentinarna kan växelverka i ett anfall med den givne Cristiano Ronaldo.

Den här veckan tillhörde Gonzalo Higuaín dock. I tisdags var det han som öppnade målskyttet mot Bayer Leverkusen efter en jämn inledning i Champions League-mötet. Ikväll ersatte han en bortkommen Federico Bernardeschi med halvtimmen kvar. När Derby d’Italia var summerat hade Higuaín avgjort mot Inter för andra året i Juventus färger.

Det var Dybala, matchens spelare, som gav Juve en tidig ledning och förstärkte den egna statusen ytterligare efter de inledande veckorna i periferin. Inter bet tillbaka. Mathijs de Ligt hårda inskolningsperiod fortsätter och mittbacken orsakade en straff när armen stod rätt ut på ett inlägg. Lautaro Martínez med kvitteringen efter 18 minuter och Inter var väl så bra med.

Precis som mot Barcelona i veckan klarade Inter att möta en pressande motståndare och spela bollen förbi upp på offensiv planhalva. Men en av nycklarna till det egna bolltempot gick sönder efter halvtimmen. Den så formstarke Stefano Sensi fick inte mäta sig med seriens bästa lag under en hel match.

Matías Vecino ersatte och bidrog med sina styrkor genom att ofta komma till avslutslägen i straffområdet och hota med djupledslöpningar. Uruguayanen är dock inte en mittfältare som låter laget andas som Sensi och uppenbar blev den senares betydelse när Inter tappade kontrollen över mittfältet.

Juventus tog över och Ronaldo såg ut att ha en sådan match där portugisen själv bestämde för att visa sig bli skillnaden lagen mellan. Men ribban stod i vägen och Ronaldo fick ett mål bortdömt för offside i första. Juventus räddare skulle istället bli Higuaín när han tio minuter innan slutet avgjorde behärskat efter att Ronaldo och inbytte Bentancur kombinerat fram bollen till argentinaren i avslutsläge.

Efter en kritiserad inledning har Maurizio Sarri med denna styrkedemonstration visat att hans Juventusbygge är på rätt kurs. 60-åringen hälsade hjärtligt på Antonio Conte innan matchen trots de båda tränarnas snåriga historia tillsammans.

Sarri som Contes efterträdare i Chelsea förra sommaren, men även i Serie B- klubben Arezzo 2006/2007, där Sarri efter några månader fick sparken och ersattes av just Conte. Juventustränaren vann den här säsongens första duell övertygande och hans lag markerar distansen som råder mellan klubbarna men som inte visar sig i tabellen ännu.

Contes Inter gör en bra match men tränaren tvingas erkänna efteråt att motståndaren är av ”en annan kategori”. Laget blir försvagat när en nyckelfigur faller bort medan Juventus kastar in matchvinnare från avbytarbänken. För att Inter ska upp på samma nivå måste en som Romelu Lukaku höja sig, efter en inledning där han gjort sina mål men inte haft den avgörande finishen på anfallet som Lautaro haft.

Ett gap som minskat och skulle tillåta Inter att utmana om scudetton undrade många inför? En triumferande Sarri kunde istället konstatera att ”ni inte sett det bästa än” av Juventus. För Inters del kan de vara glada att de har ex-juventinon Conte som tränare. Med någon coach vid rodret skulle det ses som övermäktig uppgift att överbrygga avståndet till Juventus redan i år.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-10-07 kl 08:08

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå