POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Med Eriksen finns inga ursäkter kvar för Inter

Det har varit ett ständigt klagande i Inter hela säsongen. Trots framfarten i Serie A klagas det över spelschemat, domare som förfördelar, en tunn trupp, och förmodligen också att den ökända gräsmattan på Guiseppe Meazza klipps åt fel håll.

Vissa klagomål är mer legitima än andra. Men vet ni vad? Det är dags att sluta gnälla nu, särskilt över sådant som Inter självt kan styra över. Den egna spelartruppen till exempel. Inter har inte alls upplevt någon baksmälla eller tristess under januari. Åtminstone inte i transferväg.

De har varit inblandade i en av de märkligaste transferupplösningar på flera år, som verkar sluta med att Leonardo Spinazzola spelar vidare i Roma som inget har hänt och Matteo Politano får torka tårar i Neapel istället, och som få fortfarande förstår bakgrundsanledningarna till.

De har lyssnat på tränaren Antonio Contes tjat om att truppen är för smal för en scudettoutmanare och plockat in falnade yttrar på Premier Leagues stjärnhimmel. Ashley Young kommer precis som sin tidigare lagkamrat Chris Smalling från Man United som ett förlöjligat nyförvärv till Serie A.

Young fick ändå starta direkt när Inter tog emot Cagliari igår, och stod för en pigg insats med en assist till Lautaro Martínez mål som tidig belöning. Young må ha sina brister men är användbar på fyra olika positioner i Contes 3-5-2. Med även den tidigare Contefavoriten Victor Moses från Chelsea inlånad har Inter effektivt breddat truppen för att hantera flerfrontsslaget.

Det verkligt anmärkningsvärda är värvningen av Christian Eriksen. En av världens bästa spelfördelare går till Inter för runt 20 miljoner euro och väntas tjäna 8M euro netto per år där. Det är fantastiska nyheter inte bara för Inter, utan även för Serie A i stort. Eriksen till Inter är den starkaste demonstrationen ett italienskt lag gjort i transferväg sedan Cristiano Ronaldo fick Juventus att spränga banken för 1,5 år sedan.

En kan ändå inte låta bli att undra varför det blev just Inter. Började spekulanterna bland Europas gigantklubbar att rygga mot Eriksen efter att ha sett danskens tama höst i Tottenham? Det vore märkligt. Eriksens motivation och gnista var släckt efter Champions League-finalen förra året och Tottenham borde släppt taget om den lille trollkarlen i somras.

Att Spurs inte gjorde det kan Inter tacka för idag. Eriksen förstärker ett redan fint sammansatt innermittfält och bör ge Inter den skjuts laget behöver för att vinna lo scudetto. För en knuff i rätt riktning är vad Inter behöver om de ska orka våren ut.

De har under de sju senaste ligamatcherna spelat oavgjort fem gånger och bara vunnit två. Matchen mot Cagliari blev en tydlig påminnelse över den senaste tidens problem. Trots det tidiga ledningsmålet kunde Inter inte stänga matchen utan backade hem och tillät Cagliari att ta över.

Radja Nainggolan (vem skulle annars göra det?) kvitterade med ett distansskott när tolv minuter återstod, och vore det inte för Juventus förlust mot Napoli hade avståndet till serieledning varit större än tre poäng, även på ett mentalt plan.

Antonio Conte har klubben tagit in för att göra Inter till vinnare igen. Inför Cagliari fick tränaren frågan om nyförvärven skulle ändra på lagets taktik, varpå Conte ställde motfrågan till reportern om han skulle ändra på något som fungerar?

Den 27-årige Eriksen är ingen bevisad vinnare men likväl en fotbollsmagiker kapabel att ordna matchvinnande poäng för Inter under våren. Med den här massiva övergången finns inga ursäkter längre. Inter ska se till att vinna Serie A, redan i år.

Twitter: @erikhadzic

Publicerad 2020-01-28 kl 14:11

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå