Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LISTA: Topp 15 bästa mittfältare i Serie A

Vem härskar i mittens rike? I den här rankingen listas de bästa centrala mittfältarna i Serie A. De som populärt kallas för wingbacks är hänvisade till en annan lista.

ANNONS

15. Christian Eriksen, Inter, 4 Serie A-matcher, 0 mål och 0 assist

Januariförvärvet har hittills inte gjort något avtryck eller tagit en ordinarie plats i Inter. Således har Eriksen svårt att hävda sig på placeringarna högre upp. Men med danskens kvalitéer i åtanke är hans namn odiskutabelt på listan.

14. Radja Nainggolan, Cagliari, 336/46/34 

Nainggolans form under hösten visade att belgaren håller högsta Serie A-nivå ännu. Kan den få Antonio Conte att ändra uppfattning i sommar? Förmodligen inte. Om alternativet inte blir en permanent flytt till Cagliari får Nainggolan kuska vidare mot en fjärde klubbadress på tre år.

13. Stefano Sensi, Inter, 73/8/9 

Muskelskadan från i höstas hindrar Sensi från att hamna högre upp på listan. Så bra spelade den dynamiske mittfältaren när han var Inters stora utropstecken under succéhösten. Sedan dess har 24-åringen haft svårt att komma tillbaka och trängseln på det svartblå mittfältet är ännu större nu.

ANNONS

12. Lucas Leiva, Lazio, 85/2/4 

Listans minst spektakulära spelare är också en defensiv mittfältare av mycket högt snitt. Känslan är att brassen vid 33 års ålder bara blivit bättre sedan han lämnade Premier League. För knappt sex miljoner euro är detta ett av Lazios bästa köp under 10-talet, och en fundamental del i lagets framfart de senaste åren.

11. Nicolò Zaniolo, Roma, 45/8/4

20-åringen hade redan tangerat sin målskörd från säsongen 18/19 när han drog korsbandet mot Juventus i början av januari. En liten tröst är att Zaniolo inte behöver missa ett stort mästerskap och kanske till och med får chansen att spela några minuter under säsongsavslutningen.

Med sin fysik och längd (1,90 m) i kombination med bollkontrollen sticker Zaniolo ut på planen, och lär så göra under många säsonger framöver.

ANNONS

10. Blaise Matuidi, Juventus, 86/6/5

Får sällan några stora rubriker i Juventus. 33-åringen är likväl bofast i den vitsvarta elvan och får nästan alltid starta matcherna, oavsett vad tränaren heter. Matuidi har knappt haft några anpassningsproblem under Serie A-vistelsen och är en stor tillgång med sin pålitlighet och löpstyrka.

9. Sofyan Amrabat, Hellas Verona, 23/0/1

En sensation. Att en bänkspelare i Club Brügge skulle utvecklas till en av säsongens bästa mittfältare var kanske en långsökt tanke, eller inte, om en redan haft koll på Amrabats färdigheter.

Marockanen har varit motorn i överraskningslaget nummer ett och behärskar båda riktningarna på mittfältet. Var nära en flytt till Napoli i januari men valde Fiorentina, där han kommer bilda en otroligt spännande centralduo med Gaetano Castrovili.

ANNONS

8. Mario Pasalic, Atalanta, 80/15/9 

En av de minst besjungna i Atalanta. Men finns det något Pasalic inte klarar av på en fotbollsplan? Kroaten är skrämmande mångsidig och flexibel. Som bäst är Pasalic när han hotar i djupled och kan utnyttja en allt vassare avslutsförmåga – men även passningarna och presspelet håller hög nivå.

25-åringen har sakta men säkert tagit en större roll i tränaren Gian Piero Gasperinis lag och blivit en poängsspelare med fem mål och lika många assist i säsongens Serie A. Förbluffande nog fortfarande på lån från Chelsea.

7. Fabián Ruiz, Napoli, 49/7/5

Spanjoren har haft en svårare andra säsong efter det stora genombrottet 18/19. 24-åringen är ändå en spelare som varken Gennaro Gattuso eller hans föregångare Carlo Ancelotti vilar från startelvan. Passningsspelet är Ruiz främsta egenskap men han visar också stor taktisk mognad. Kommer med största sannolikhet lämna för en större klubb framöver.

ANNONS

6. Lorenzo Pellegrini, Roma, 119/16/24

Nu är de inte många kvar, romarna i den gulröda dressen. När Pellegrini i sin tredje säsong efter återkomsten till Roma dras med färre skadebekymmer har det stora genombrottet kommit i smyg. 23-åringen ligger på delad andraplats i assistligan med nio framspelningar och har en blick för spelet utöver det vanliga. Romas framtida kapten?

5. Rodrigo Bentancur, Juventus, 70/2/9 

Miralem Pjanics position i Juventuselvan är till synes ohotad. Men Bentancur har varit så pass bra i den defensiva mittfältsrollen att diskussionen om Pjanics plats på planen börjar väckas. Uruguayanen är bättre defensivt och klarar av att transportera bollen med stor effektivitet. Och, Bentancur är bara 22 år gammal.

4. Sergej Milinkovic-Savic, Lazio, 150/26/18 

Serben hittade sig själv igen efter ett fjolår fullt av besvikelser. 25-åringen kan dessutom njuta av att ha Luis Alberto som lekkamrat på innermittfältet utan att lagets balans eller hans egen spelstil förändras märkbart.

ANNONS

Det förlösande målet i cupfinalen förra våren mot Atalanta blev kanske bryggan till Sergejs återkomst. Lazios framfart och den ekonomiska krisen kan också möjliggöra ytterligare ett år i Rom för “Sergeanten” Milinkovic-Savic.

3. Miralem Pjanic, Juventus, 273/62/78

Trots bosnierns alla förtjänster är känslan att Juventus inte får ut absoluta max av Pjanic. Eller så kolliderar tränaren Maurizio Sarris spelfilosofi med 30-åringens lite långsammare tempo. Juventus har tidigare visat att de kan sälja nyckelspelare i sin bästa ålder dyrt och klara av att ersätta de. Kanske är det dags i sommar igen.

2. Luis Alberto, Lazio, 95/20/33

27-åringen har hittat en perfekt roll på Lazios innermittfält där han kan servera en löpande Ciro Immobile i djupled. När kontringsmöjligheterna inte uppstår är Luis Alberto ligans bästa spelare när det gäller att hota på planens sista tredjedel.

ANNONS

På det har spanjoren ett målbidrag på 0,52 per match, högst bland seriens mittfältare, däribland de tretton assist som han stått för i Serie A. Precis som Milinkovic-Savic har Luis Alberto hittat tillbaka efter tungt fjolår och är bättre än någonsin.

1: Marcelo Brozovic, Inter, 156/18/20

Kroaten har stått för en utveckling de senaste två åren som ingen såg komma när han pendlade i sina prestationer som värst. Vad Brozovic adderat under den här perioden är ett duellspel i världsklass, som också bidragit till hans startplats på det erkänt starka kroatiska landslagsmittfältet.

27-åringen är fundamental för Inters uppbyggnadsspel och vilas därför nästan aldrig av Conte. Slutprodukten Brozovic värd all den frustration som han orsakade Interfansen de första åren i klubben. MVP.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2020-04-26 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto