POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Zlatan tillbaka i Milan tystar inte spekulationer om Hammarby

Så är han då tillbaka i Italien. Zlatan Ibrahimovic har avslutat sitt gästspel i Sverige och sattes direkt i 14 dagars karantän på italiensk mark, i ett Milan där spelarna börjat träna individuellt. Och Zlatan markerade återkomsten på sitt eget lilla sätt.  

I ett inlägg på sociala medier skrev 38-åringen följande om Netflixserien “The Last Dance:  

– Nu ser ni hur det är att spela med en vinnare. Antigen gillar man det eller inte. Om inte, så spela inte spelet.  

Oroliga Milanfans tolkade snabbt budskapet som Zlatans ved i brasan som brinner runt Paolo Maldini. Milans klubbdirektör kritiserade den blivande (?) tränaren Ralf Rangnick öppet när tysken beskrev sin kravlista inför ett eventuellt jobb i Milano.  

– Jag är inte intresserad av den ekonomiska aspekten. För mig handlar det om att jag behöver visst inflytande, vilket inte är detsamma som makt. Men i en del situationer behöver du makt för att saker ska röra på sig, sa Rangnick.  

Maldini känner sig förstås hotad över sin egen position i klubben. Rangnick rapporteras få en managerroll i Milan, något unikt i Italien, vilket skulle kringskära Maldinis inflytande i det sportsliga markant.  

Därför anklagade Maldini Rangnick för respektlöshet samtidigt som han sa att ägarna inte meddelat honom något. Flörten mellan Red Bull-chefen Rangnick och Milan har pågått sedan december förra året och dragit ut på tiden med coronans intåg.  

Att Paolo Maldini känner sig irriterad är förståeligt. Men egentligen redogör Rangnick ärligt för några rätt självklara saker som skulle få honom att överväga en comeback till sidlinjen. Rangnick har också bett om ursäkt för sitt uttalande och min tolkning är att Maldini är en pressad man som överreagerar.  

Om den tidigare försvarslegendaren försvinner och följer Zvonomir Bobans väg ur Casa Milan i sommar är risken uppenbar att Zlatan också gör det. Tar Ralf Rangnick över som Milanmanager väntar en total omstrukturering på många plan.  

Ett 38-årigt anfallslejon skulle kunna vara en inspirationskälla och vägvisare för ett nystartande Milan. Men mer sannolikt skulle Zlatan ses som en pelare i vägen för Rangnicks syn på klubbyggande, och därmed risken att Milan inte aktiverar ettårsförlängningen av Zlatans kontrakt i sommar.  

Framtiden är oviss både för Milan och Zlatan roll i den klubben. Just nu spelar svensken det mediala spelet “vem vill ha en vinnare mest?”.

Svaret på frågan vet kanske redan huvudpersonen själv, som inte på något sätt minskar spekulationerna om spel i allsvenskan med Hammarby. 

**** 

Just spel överhuvudtaget kan antas vara en annan del av Zlatans beslut. Individuell träning är tillåten inom Serie A-klubbar men det dröjer mot slutet av månaden innan lagen kan träna tillsammans på respektive träningsanläggning.  

Medan det italienska samhället gradvis öppnat upp under maj råder stor oklarhet kring fotbollens fortsättning. Fotbollsförbundet FIGC har lagt fram ett åtgärdspaket för en återstart av Serie A men bromsas av regeringens krav.  

Politikerna kräver nämligen att ett helt lag sätts i karantän om en spelare testar positivt för covid-19 – i motsats till den tyska planen där enbart spelaren i fråga isoleras i 14 dagar. Om Serie A går på sin egen linje kan ligan tvingas att avbryta innan den knappt hunnit återstarta.  

Vid det scenariot får politikerna som de vill menar förbundsfolk. Serie A-säsongen 2019/20 avdunstar vid tillräckligt många positiva covid-19-fall och politikerna slipper själva ta beslutet att yxa säsongen.  

Idrottsministern Vincenzo Spadafora har att göra dessa dagar. Inte minst krävs en plan för Serie B, där många av klubbarna har deltidsanställda läkare som kommer få en enorm arbetsbörda om en hel klubborganisation ska testas för viruset.  

Fotbollen i Italien har under mer än två månaders tid spelat en högst ovan andrafiol för folket. När samhället så smått börjar återgå till det normala kommer också kraven på fotbollens återkomst, men Spadafora säger att dess betydelse inte får överdrivas idag. 

Hur Italien ska hitta rätt i denna väg är svårt att förutspå. I slutändan lär alla följa den ekonomiska vägvisaren vid beslutsfattandena. Allt för att slippa se ännu fler klubbar gå under än vad som är brukligt varje sommar.   

Publicerad 2020-05-13 kl 15:26

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto