POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Sju saker att ta med sig från återstarten

Twitter: @ErikHadzic

Napoli vann Coppa Italia (Coca-Cola, som tydligt framgick under finalen) förra veckan och samma helg spelades några hängmatcher. Med den 27:e omgången färdigspelad har samtliga Serie A-lag äntligen fått återstarta säsongen 2019/20.  

Räcker en scudetto för Sarri? 

Juventus förlorade cupfinalen på straffar. Innan straffsparksläggningen hade de spelat fyra mållösa halvlekar i cupen där de i stort sett inte skapade någonting offensivt. En förlorad cuptitel är en sak – att Maurizio Sarri inte kommit längre med lagets spel en annan.  

Tränaren säger själv att hans spelare inte flyttar bollen tillräckligt snabbt i anfallsuppbyggnaden. Spekulationerna ökar nu kring hans framtid och det är frågan om en Serie A-titel räcker för att behålla jobbet? Juventus studsade tillbaka mot Bologna (2-0) och gjorde ett litet ryck i tabellen. De är fyra poäng före tvåan Lazio, men med elva omgångar kvar att spela är den marginalen långt ifrån säker. 

Napoli har elva träningsmatcher framför sig 

Huh? Jo, den efterlängtade titeln gör att Napoli är automatiskt klara för höstens Europa League. Men tolv poäng upp till Atalanta på den sista Champions League-platsen är för mycket att begära för Gennaro Gattusos lag att klara av. Det känns snarare enklare att nå CL genom att slå ut Barcelona och vinna enkelmötena i final-eight.

Med dessa förutsättningar kan Gattuso i lugn och ro optimera sitt lag inför Champions League och den kommande Serie A-säsongen. Lite som Liverpool har råd att göra i Premier League under sommaren. Från stormen som Gattusos skepp ankrade Neapel i under vintern blir detta en skön sommarbris.  

Pressen ökar på Antonio Conte 

Galenskapen försvinner inte från Inter fast de injicerat Juventusblod in i de två viktigaste klubbposterna. Laget lyckades inte vända Coppa-semin mot Napoli och är åtta poäng bakom Juve efter 3-3 hemma mot Sassuolo.  

Vid ställningen 2-1 lyckades Roberto Gagliardini träffa ribban med målet helt öppet. Sassuolo kvitterade tio minuter före slutet men Borja Valero såg ut att göra segermålet i den 86:e, innan gästerna kvitterade igen en minut före full tid.  

Intertränaren Conte gjorde fem byten i startelvan sedan 2-1-vinsten mot Sampdoria. För det fick han ett uselt utfall när Gagliarini, Valero och Christian Eriksen inte satt ihop på innermittfälte och allt pekar på att Inter går titellöst i år. Trots alla framsteg hittills måste Conte vända den negativa trenden om säsongen inte ska få en besk eftersmak. 

Atalanta fortsätter ösa in mål 

70 mål på 25 Serie A-omgångar gjorde laget innan avbrottet. Tre månaders spelfrånvaro verkar heller inte gjort så mycket när Atalanta satte sju nya på Sassuolo och Lazio. Mot de senare vände Atalanta en mardrömsinledning och 0-2 till att vinna matchen på hemmaplan.  

Detta utan Josip Ilicic från start men med en Ruslan Malinovskyi som sköt kvitteringen efter ett skott som mätte 106 km/timmen. Laget från coronavirusets italienska epicentrum ser inte ut att stoppas. Ett skadedrabbat Lazio gjorde en mycket stark inledning men kunde inte stå emot och tappar mark till Juventus.  

Pellegrini och Dzeko briljanta för Roma 

Atalanta håller undan och är sex poäng före Roma som jagar en CL-plats. Roma besegrade den tidigare tränaren Claudio Ranieri och hans Sampdoria efter två individuella klassinsatser.  

Inhopparen Lorenzo Pellegrini hittade Edin Dzeko med en delikat genomskärare som anfallaren volleyavslutade i mål. Dzekos avgörande mål i den 85:e minuten var också ett direktavslut och höll nästan lika hög klass. Det var bosnierns 14:e mål och Pellegrinis tionde assist i Serie A. Prestationer som är lätta att förbise med Roma som parkerar på en femteplats.  

Kulusevski inte hetaste skandinaven i Parma 

Dejan Kulusevski avslutade Parmas målkavalkad mot Genoa med sitt 4-1-mål. Kanske kan yttern varva upp mot förra höstens storform, för i Parma är det en dansk som glimrar mest. Andreas Cornelius gjorde ett äkta hattrick med tre kliniska direktavslut och är väldigt jobbig att möta som center. 27-åringens karriär har varit snårig sedan han lämnade FC Köpenhamn 2013. Till skillnad från Kulusevski vore nog det bästa för Cornelius att stanna i Parma.  

Bottenlagen kan utnyttja avbrottet 

En poäng lyckades bottenkvintetten samla ihop efter återstarten, när Brescia spelade lika mot Fiorentina. Allra värst ser det ut för de och SPAL, men läget är kritiskt även för Genuaklubbarna och Lecce. Sommaren kommer bli en prövande utmaning för dessa.  

Vilka lag har mentalt checkat ut efter avbrottet? Vilka kommer använda det som en chans att samla kraft? Kan publikens frånvaro göra att pressen släpper hos några? När kvaliteten på planen förblir medioker kommer mycket avgöras i det psykologiska spelet.  

Publicerad 2020-06-25 kl 14:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto