POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Tonali – Pirlokopian som idoliserar Gattuso

Twitter: @erikhadzic

Dragkampen är över. Den mest eftertraktade italienska innermittfältstalangen sedan Marco Verratti har bestämt sin framtid. Den ligger tio mil väster om Brescia för Sandro Tonali, i Milano. Men den är inte hos Inter utan i favoritlaget Milan. 

För 35 miljoner euro har Milan säkrat 20-åringens tjänster i fem år framöver. Sandro Tonali utsågs som tonårig mittfältsdirigent till Serie B:s bästa spelare 2018/19, men kunde inte rädda ett svagt Brescia från att ramla tillbaka ner i andradivisionen förra säsongen.  

Prislappen är nästan tre gånger större än den som Paris Saint-Germain betalade Pescara 2012 för Verratti. Hajpen är lika stor. Sandro Tonali stod för en sensationellt mogen debutsäsong i Serie A och fick landslagsdebutera för Italien redan förra hösten.  

Jämförelsen med Andrea Pirlo är den vanligaste dock. Båda har gått igenom Brescias och även Milans led nu, och spelar på samma tillbakadragna mittfältsposition. Tonali sportar samma frisyr som Pirlo men har den mer piggare uppsynen i kontrast mot Pirlos koalaögon.  

En liknande skillnad finns på fotbollsplanen mellan de båda. Där den nye Juventustränaren Pirlo var en klassisk regista så är Tonali mer av en komplett innermittfältare. Tonali gillar att tackla och löpa, samtidigt som den taktiska begåvningen och spelblicken är stor.  

Faktum är att Sandro Tonali hade den tidigare Milanmittfältaren Gennaro Gattuso som idol när han var barn, enligt La Gazzetta dello Sport. Tonalis tränare i U19-landslaget Federico Guidi säger till att The Athletic att han “ser mer Daniele De Rossi i honom än Pirlo”.  

Den fysiska sidan av Tonalis spel har alltid varit framhävande. Det är med andra ord inget konstigt att en så komplett, ung mittfältare väcker enorma förväntningar. De kommer inte bli mindre när han angör Milan.  

I rossoneri kan då boosta Serie A:s mest spännande innermittfältspar med Tonali och den 22-årige Ismaël Bennacer. Samtidigt har Milanorivalen Inter gått efter Antonio Conte-favoriten Arturo Vidal som är nära en återförening med sin tidigare tränare i Juventus.  

Nu när bruset kring Conte dämpats och han fortsätter även nästa säsong som Intertränare är vägen väldigt tydligt utstakad med dessa affärer som fond. Conte ska vinna Serie A kommande säsong och väljer en kortsiktig mittfältslösning i Vidal.  

Milan, som nobbade klubbens tänkta chefsideolog Ralf Rangnick i somras, väljer istället en långsiktig väg i Sandro Tonali. Och vem kan klandra de? Inter må stå med en scudetto nästa vår, men Milan har potentiellt säkrat Italiens mittfältsframtid.  

Nyanserna är dock fler och Inter har redan två spelare av den nya typens italienska, dynamiska mittfältare i Stefano Sensi och Nicolò Barella.

Sandro Tonali är ingen garanti för en efterlängtad Champions League-plats för Milan.  Men han är en prestigevärvning som signalerar att Milan återigen kan värva de bästa unga italienska spelarna. De får en ödmjuk, ung man som fått sin drömtransfer igenom.  

Ryktet säger att Tonali först frågade Napolitränaren Gattuso innan han tog “Rinos” gamla nummer åtta i Milan. Tonali kommer inte vara lika artig gentemot Milans motståndare denna höst.  

Publicerad 2020-09-10 kl 18:46

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto